reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Ja to samo! Na koty patrzę jak intruzy bo mnóstwo dzikich mi goni po podwórku i dziwne to dla mnie że ktoś ma kota w domu i go tak kocha jak dziecko 🤣 Niestety moje dzieci coraz częściej wymuszają by im kupic jakieś zwierzątko. Kota ani psa absolutnie nie chce bo to jak kolejne dziecko z potrzebami, chomików się boję bo gryzą więc może skuszę się na żółwia (wydaje mi się mało wymagający, nie skrzeczy jak papuga i nie gryzie) 😉
jak byś miała własnego, to byś pokochała. Fakt, to odpowiedzialność, ale jak widzę moje dzieci tulące się do naszego kiteła, to serce mi się z miłości rozpływa.

reklama
Ja to samo! Na koty patrzę jak intruzy bo mnóstwo dzikich mi goni po podwórku i dziwne to dla mnie że ktoś ma kota w domu i go tak kocha jak dziecko 🤣 Niestety moje dzieci coraz częściej wymuszają by im kupic jakieś zwierzątko. Kota ani psa absolutnie nie chce bo to jak kolejne dziecko z potrzebami, chomików się boję bo gryzą więc może skuszę się na żółwia (wydaje mi się mało wymagający, nie skrzeczy jak papuga i nie gryzie) 😉
Mam żółwia 10 lat - bez problemowe zwierzę 🙂

Ja dziś zaczęłam 9 tydzień i coraz mniej mnie mdli. Oby dobre samopoczucie się utrzymalo 😊

Wątek kociar 😄
Mam w domu taka grubą damusie 🤩
ja też mam taką damę ale nasza już seniorka 😍

Załączniki

• f9638609-153b-4361-833d-af08d80487c7.jpeg
    f9638609-153b-4361-833d-af08d80487c7.jpeg
    63,4 KB · Wyświetleń: 39
chomiki da się oswoić i nie gryzą, ale to nocne zwierzęta i szybko umierają.

Czemu trzeba mieć skierowanie na prenatalne? Zawsze tak jest? 🤨
nie trzeba mieć skierowania żeby zrobić prenatalne ale jeśli takowe posiadasz to masz za darmo a bez skierowania poprostu się płaci :) i żeby mieć za darmo badania prenatalne to są ku temu potrzebne przesłanki typu wiek czy wady genetyczne w rodzinie itp

Ogólnie kot jest mniej wymagający niż pies. Ja zawsze byłam psiara ale z racji tego że mój mąż pracował zagranicą a ja pracowałam po 12 h czasami to zdecydował się na kota.

reklama

My mamy tylko rybki, ale lubimy podróżować i zawsze trzeba kogoś prosić żeby je dokarmiali. Każde zwierzę to duża odpowiedzialność. Póki co skupiam się na pierwszym maluszku, później w planach drugie, a w przyszłości jak wybudujemy dom to może zdecydujemy się na jakieś zwierzę ale to jeszcze dluuugo.

Do góry