MamaR
Fanka BB :)
O nie! Masz jakies objawy? Oby wszystko się dobrze skończyło!Dowiedziałam się właśnie, że mam koronawirusa….ja to nigdy nie mogę mieć spokojnego życia
Proszę mnie wpisaćDZIEWCZYNY, KTÓRE CHCĄ DOŁĄCZYĆ DO PRYWATNEGO WĄTKU
Bardzo proszę, abyście odpowiedziały na ten komentarz
Stworze listę i poproszę administratorkę o utworzenie dla nas zamkniętej grupy
Cudowne wieści! Rosnijcie zdrowoDziewczyny ja już po maluszek rośnie jak na drożdżach ostatnio serduszko bilo 116 i się martwiłam, że tak słabo a dziś nawet 181 lekarz powiedział że wszystko jest dobrze, że bardzo ładnie się rozwija także jestem spokojniejsza i szczęśliwa
Ja kupiłam w pierwszej ciąży ten segregator mamy ginekolog ale wg mnie mega niepraktyczny. Nic mi się tam nie mieściło. Gin mi dał teczkę z jakiś suplementów mama dha + i tam wszystko miałam. Świeże badania z przodu a starsze z tyłu.Dziewczyny, z innej totalnie beczki. Zaczyna mi się robić dużo dokumentów, wyników badań itp i zaczęłam zastanawiać się jak to sobie ładnie posegregować. Wiem że mamaginekolog wypuściła serię segregatorów, ale zdania są wobec nich podzielone (ze niby format jest za mały- A5 i później ciężko tam wszystko upchać. No i czytałam że dziewczyny wkładały tam koszulki A4 zeby pomieścić wszystko i zeby nie skladac dokumentow, tylko zeby wszystko od razu bylo widac. Tyle, że tak sobie mysle, ze to się troszke mija z celem bo jak koszulki wystają to ani to postawić na półce, ani nie ma dobrej ochrony przed zagnieceniem itd). Z drugiej strony bardzo chwaliły jego zawartość (zakładki, informacje itd)
Znalazłam tez drugi innej firmy (Link do: Hello Doctor! ) I ten juz jest niby A4. Ale nie wiem jak zakładki w środku. Nie znalazłam zbytnio opinii na jego temat.
Czy któraś z Was ma doświadczenie z tymi segregatorami? Bo może wcale ten A5 nie jest taki zły i jak wlozy się małe koszulki a dokumenty będą złożone to może nie jest wcale tak niewygodnie i da rade wszystko pomieścić?
Glukoza sama to poprostu z krwi na czczo. Test obciążenia standardowo robi się w drugim trymestrze jakoś chyba że ta glukoza wyjdzie kiepsko to wcześniej da skierowamie na obciążenie.cześć dziewczyny,
mam pytanie, dostałam skierowanie na pierwsze badania. Między innymi badanie na glukoza nacczo? Czy to to badanie na którym się siedzi tak długo w przychodni? Czy tylko oddaje krew?
zastanawiam się czy zdążę przed pracą.
Byłam dziś w aptece i dostałam luteine bez recepty. Mam donieść w czwartek i jak bedzie ciąża wpisana to mi oddadzą kasę A już się martwiłam że muszę do rodzinnego iść jutro bo by mi brakło dwóch tabletek.
W czwartek wizyta, Zaczęłam 9 tydzień (8+1 ) i dolegliwości tylko się nasiliły więc liczę że będzie jeszcze dzidziuś na USG