reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Dowiedziałam się właśnie, że mam koronawirusa….ja to nigdy nie mogę mieć spokojnego życia 😭
O nie! Masz jakies objawy? Oby wszystko się dobrze skończyło! 😩

DZIEWCZYNY, KTÓRE CHCĄ DOŁĄCZYĆ DO PRYWATNEGO WĄTKU
Bardzo proszę, abyście odpowiedziały na ten komentarz :)
Stworze listę i poproszę administratorkę o utworzenie dla nas zamkniętej grupy :)
Proszę mnie wpisać 🥰

Dziewczyny ja już po 🥰🥰 maluszek rośnie jak na drożdżach ❤️ ostatnio serduszko bilo 116 i się martwiłam, że tak słabo a dziś nawet 181 😱 lekarz powiedział że wszystko jest dobrze, że bardzo ładnie się rozwija 😍😍😍😍 także jestem spokojniejsza i szczęśliwa ❤️❤️❤️
Cudowne wieści! Rosnijcie zdrowo 🥰

Dziewczyny, z innej totalnie beczki. Zaczyna mi się robić dużo dokumentów, wyników badań itp i zaczęłam zastanawiać się jak to sobie ładnie posegregować. Wiem że mamaginekolog wypuściła serię segregatorów, ale zdania są wobec nich podzielone (ze niby format jest za mały- A5 i później ciężko tam wszystko upchać. No i czytałam że dziewczyny wkładały tam koszulki A4 zeby pomieścić wszystko i zeby nie skladac dokumentow, tylko zeby wszystko od razu bylo widac. Tyle, że tak sobie mysle, ze to się troszke mija z celem bo jak koszulki wystają to ani to postawić na półce, ani nie ma dobrej ochrony przed zagnieceniem itd). Z drugiej strony bardzo chwaliły jego zawartość (zakładki, informacje itd)

Znalazłam tez drugi innej firmy (Link do: Hello Doctor! ) I ten juz jest niby A4. Ale nie wiem jak zakładki w środku. Nie znalazłam zbytnio opinii na jego temat.

Czy któraś z Was ma doświadczenie z tymi segregatorami? Bo może wcale ten A5 nie jest taki zły i jak wlozy się małe koszulki a dokumenty będą złożone to może nie jest wcale tak niewygodnie i da rade wszystko pomieścić?
Ja kupiłam w pierwszej ciąży ten segregator mamy ginekolog ale wg mnie mega niepraktyczny. Nic mi się tam nie mieściło. Gin mi dał teczkę z jakiś suplementów mama dha + i tam wszystko miałam. Świeże badania z przodu a starsze z tyłu.

cześć dziewczyny,

mam pytanie, dostałam skierowanie na pierwsze badania. Między innymi badanie na glukoza nacczo? Czy to to badanie na którym się siedzi tak długo w przychodni? Czy tylko oddaje krew?
zastanawiam się czy zdążę przed pracą.
Glukoza sama to poprostu z krwi na czczo. Test obciążenia standardowo robi się w drugim trymestrze jakoś chyba że ta glukoza wyjdzie kiepsko to wcześniej da skierowamie na obciążenie.

Byłam dziś w aptece i dostałam luteine bez recepty. Mam donieść w czwartek i jak bedzie ciąża wpisana to mi oddadzą kasę 🥰 A już się martwiłam że muszę do rodzinnego iść jutro bo by mi brakło dwóch tabletek.

W czwartek wizyta, Zaczęłam 9 tydzień (8+1 ) i dolegliwości tylko się nasiliły więc liczę że będzie jeszcze dzidziuś na USG 😁

reklama
Czuje się już całkiem dobrze, czasami łapią trochę skurcze w podbrzuszu ale według gin po laparoskopii to spotykane. Ostatnia wizyta 20ego lipca, lekarz prowadzący był bardzo oburzony tym co zrobili lekarze w szpitalu na zlecenie ginekologa u którego byłam potwierdzic ciąże bo nie mogłam wytrzymać a dostałam pilne skierowanie na oddział ze względu na znaczna ilość płynu w zatoce douglasa, który jest przy ciąży pozamacicznej. Mimo to ze na usg pęcherzyk był widoczny w macicy to jeden gin powiedział ze to pęcherzyk ciążowy drugi ze nie… W 4tyg+6 trafiłam na stół usunęli płyn, nie pobrali próbki i na drugi dzień po zabiegu na kontrolnym usg wyszło ze płyn znowu się zebrał…
Na szczęście po czasie sam się wchłonął mimo to ze było go bardzo dużo i do dziś nie wiem skąd i dlaczego bo nie pobrali do badań i chcieli otwierać jeszcze raz…

Ale staram sie już o tym nie myśleć, zostały mi jedynie 2 zrosty.

22ego sierpnia mam prenatalne i gin do którego chodzę słynie z braku pomyłek w podawaniu płci w 12-13tyg także teraz tylko pozytywne myślenie, a no i wymioty pomiędzy 🙈
ojj tak! Cieszę się że złe ju, za Toba, że tak się super wszystko skonczylo i że maluszek taki silny 🥰 no i 3mamy teraz kciuki za prenatalne i czekamy na wieści o płci 😁😁😁

cześć dziewczyny,

mam pytanie, dostałam skierowanie na pierwsze badania. Między innymi badanie na glukoza nacczo? Czy to to badanie na którym się siedzi tak długo w przychodni? Czy tylko oddaje krew?
zastanawiam się czy zdążę przed pracą.
Tak jak piszą dziewczyny, teraz masz zwykłe, jednorazowe pobranie krwi. To długie z kilkoma pobraniami wykonuje się mniej więcej na koncówce 2 trymestru, no chyba że glukoza teraz wyjdzie ci źle to dostaniesz skierowanie szybciej.

Jeden dzień różnicy to wiesz 🙂 ja mam z USG inny termin bo 28luty,a z om 03marca ale mówię ten termin 3 marca 🙂
tak tylko chodzi o to że czlowiek się naczyta w internecie, coś tam wylicza a i tak pozniej okazuje że psikus i wszystkie wyliczenia o kant dupki potłuc 😅 i tak się zdziwiłam dzisiaj jak mnie lekarka w 9tc uświadomiła, że coś z moimi wyliczeniami poszło nie tak 😝

DZIEWCZYNY, KTÓRE CHCĄ DOŁĄCZYĆ DO PRYWATNEGO WĄTKU
Bardzo proszę, abyście odpowiedziały na ten komentarz :)
Stworze listę i poproszę administratorkę o utworzenie dla nas zamkniętej grupy :)
Ja również poproszę o dołączenie do grupy.
Ostatnio Mnie tu mało ale mam nadzieję że u was wszystko okej. Ja za to spałam, spałam i walczyłam z mdłościami🤨
No i jeszcze rozwaliłam telefon z drobny mak 😂
Ściskam mocno, postaram się nadrobić na dniach zaległości;)

O nie! Masz jakies objawy? Oby wszystko się dobrze skończyło! 😩

Proszę mnie wpisać 🥰

Cudowne wieści! Rosnijcie zdrowo 🥰

Ja kupiłam w pierwszej ciąży ten segregator mamy ginekolog ale wg mnie mega niepraktyczny. Nic mi się tam nie mieściło. Gin mi dał teczkę z jakiś suplementów mama dha + i tam wszystko miałam. Świeże badania z przodu a starsze z tyłu.

Glukoza sama to poprostu z krwi na czczo. Test obciążenia standardowo robi się w drugim trymestrze jakoś chyba że ta glukoza wyjdzie kiepsko to wcześniej da skierowamie na obciążenie.

Byłam dziś w aptece i dostałam luteine bez recepty. Mam donieść w czwartek i jak bedzie ciąża wpisana to mi oddadzą kasę 🥰 A już się martwiłam że muszę do rodzinnego iść jutro bo by mi brakło dwóch tabletek.

W czwartek wizyta, Zaczęłam 9 tydzień (8+1 ) i dolegliwości tylko się nasiliły więc liczę że będzie jeszcze dzidziuś na USG 😁
na pewno będzie 🥰 3mam kciuki i czekam z niecierpliwością na wieści 😘

Hej, witam wszystkie marcowe mamy :) mam 29 lat, to moja druga ciąża, niestety pierwsza poroniona. Obecnie leci mi 10 tc (9+3), wyniki z krwi i moczu dobre, a z objawów to ciągłe mdłości i częsty odruch wymiotny, czasem wymioty, tkliwe sutki i pobolewające piersi. Czasem też mam problem z migrenami, szczególnie w upały:( Dopiero teraz, kiedy upewniłam się, że ciąża rozwija się prawidłowo, poczułam się gotowa na dolączenie na forum. Wszystkim wam życzę zdrowych ciąż i dobrego samopoczucia :)

Lub obowiązkowo później w 22-24 tygodniu ciąży 🙂
a to fakt, o tym zapomnialam 🙃
Hej, witam wszystkie marcowe mamy :) mam 29 lat, to moja druga ciąża, niestety pierwsza poroniona. Obecnie leci mi 10 tc (9+3), wyniki z krwi i moczu dobre, a z objawów to ciągłe mdłości i częsty odruch wymiotny, czasem wymioty, tkliwe sutki i pobolewające piersi. Czasem też mam problem z migrenami, szczególnie w upały:( Dopiero teraz, kiedy upewniłam się, że ciąża rozwija się prawidłowo, poczułam się gotowa na dolączenie na forum. Wszystkim wam życzę zdrowych ciąż i dobrego samopoczucia :)
Hej Kochana! Cudownie Cie widzieć w naszym gronie, rozgosc się cieplutko 😊

reklama
Ja mam taki album dla córki,właśnie go przejrzałam,jest dość fajny🙂 kupiłam go w empiku.

Załączniki

• IMG_20220802_210144.jpg
    IMG_20220802_210144.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 75
Do góry