reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Mnie prawdopodobnie czeka jeszcze zabieg u syna… podejrzenie wnętrostwa jednego jąderka… jak był mały to dało się je jeszcze sprowadzić do moszny, a teraz jest starszy i się tak stresuje, ze nie ma mocnych u lekarza, mi jeszcze przy kąpieli da sprawdzic i jest, no ale chirurg chce zobaczyć USG. Już zapowiedziałam staremu ze idzie z młodym bo ostatnio we 3 go trzymałyśmy, a ten uparcie się podnosil bo absolutnie nie chciał dać się zbadać 🙈

reklama
Mnie prawdopodobnie czeka jeszcze zabieg u syna… podejrzenie wnętrostwa jednego jąderka… jak był mały to dało się je jeszcze sprowadzić do moszny, a teraz jest starszy i się tak stresuje, ze nie ma mocnych u lekarza, mi jeszcze przy kąpieli da sprawdzic i jest, no ale chirurg chce zobaczyć USG. Już zapowiedziałam staremu ze idzie z młodym bo ostatnio we 3 go trzymałyśmy, a ten uparcie się podnosil bo absolutnie nie chciał dać się zbadać 🙈
Ojej. A ile ma lat?
Koniecznie to trzeba nadzorować, nie na darmo jądra są poza brzuchem…

Ojej. A ile ma lat?
Koniecznie to trzeba nadzorować, nie na darmo jądra są poza brzuchem…
Teraz skończy 7 lat. Jest cały czas pod kontrola ☺️ U niego nie było tak zle, bo te jąderko dało się sprowadzić, ale teraz jak się stresuje to już nie da rady, ucieka za wysoko. Powiem Tobie szczerze ze chcialabym żeby miał zabieg bo miałabym spokojna głowę a tak to jestem już 5 lat na wiecznych sprawdzaniach i ciagle w głowie mam ten problem…

♥️
Dziewczyny! Spieszę z wiadomościami! Jak na złość telefon mi padł i nikt nie miał ładowarki! A od 18 o Was cały czas myślałam!

A wiec tak: jest serduszko! 124 uderzenia! 7mm fasolka, 6+4 (z okresu było 7+3! - dużo młodsza!) termin na 18.03!♥️🥹 9 mam kolejna wizytę! Już na dzień dzisiejszy doktor powiedział abym nigdzie nie leciała samolotem jest to aż 9h wiec stwierdził i zaproponował abym nigdzie nie leciała.

Co do plamienia dostałam progesteron na 14 dni dopochwowo! Mówi mi, ze plamienie nie jest od ciazy - w ogóle nie zrozumiałam zbytnio od czego ale, ze mam odpoczywac, oszczędzać się i nie przegrzewać. Mam bardzo niski puls przez te upały!
Teraz na 2 tygodnie zostaje w domu i pracuje sobie z domu - nie mam stresującej pracy wiec jak najbardziej mogę ja wykonywać.
Schudłam 3kg przez to, ze nie mogę jeść!

Już wiem jak się czułyście widząc serduszko! 🥹
cudowne wieści gratulacje 😍
Pewnie tak ale teraz czytam, że jak się zaszczepi w ciąży to przekazuje się przeciwciała dziecku.

Jeny pisałam tak niedawno, że nie czuje się jakbym była w ciąży a mdłości męczą mnie codziennie. Ostatnio najgorzej jest jak kładę się spać nie mogę zasnąć tak mnie mdli 🙈. Odliczam do końca 1. trym.

Czy tylko mi tak brzuch wysadza ? (Pewnie to wzdęcia) W miarę wygląda z samego rana a potem to już balon.
u mnie balon caly czas 😝 najgorzej że przez tydzień 1,5 kg do przodu, owszem pyszności Podlaskie na bank tutaj się przysłużyły, ale żeby aż tyle 😝
A mnie mdli non stop, już mnie to strasznie psychicznie męczy. Budzę się z mdłościami, zasypiam z mdłościami :/ nie chce mi się nawet uśmiechnąć. Chce mi się jeść, lodówka pełna, a od wszystkiego mdli prawie…musiałam się pożalić trochę ech.
biedactwo 😔 mnie dzis tylko rano troszke mdlilo ale bylam na badaniach krwi i musiałam być na czczo wiec pewnie dlatego, tak to nadal cisza i spokój.
Hej dziewczyny ❤ życzę wszystkim miłego dnia! 😉 a przy okazji chciałabym się pochwalić bo mialam wczoraj pierwsze usg, iii co prawda jest tylko ale i aż pęcherzyk z ciałkiem żółtym a za 2 tygodnie powinno zacząć bić serduszko 🙉 u mnie 5+5 na tę chwile 😉 ale to są emocje nie do opisania 🙉
no gratulacje! Emocje to prawda zawsze są nie do opisania! 🥰
dzisiaj teoretycznie 7+6…dziekuje za slowa otuchy ❤️ ale dla mnie to wyglada po prostu zbyt oczywiscie, zeby miec zludne nadzieje. Ciaza mimo testow owulacyjnych niby mlodsza, a jesli nie to za maly CLR. Potem plamienie i powolny brak objawow…tak bardzo bym chciala jeszcze miec w sobie nadzieje…
będę mocno trzymać kciuki, żeby tym razem wszystko było w porządku i dzidziusiem że zdrowym pięknie bijącym serduszkiem 😘 o biadol kiedy chcesz! Od tego masz nas żeby sie wygadać, a my jesteśmy po to żeby Cie wirtualnie poprzytulać 💕
a u mnie to się totalnie zmienia bo tydzień temu wyglądałam jakbym już ten brzuch naprawdę miała, a teraz znowu nie. Wiec wydaje mi się że to jest kwestia nawodnienia, wzdęć i tego typu rzeczy
no myślę że na razie to 90% brzuszka 😉 u mnie dochodzą jeszcze powiększone jajniki wiec dlatego pewnie taki duży 😜 no albo to te kartacze i inne dobroci jeszcze się tam gnieżdżą 😜
Tez odnoszę takie wrażenie. Ale mam dni ze nawet muszę majtki zmieniać bo mam wrażenie ze mnie uciskają i nie fajne takie odczucie mam… ale to zależy od dnia.

Tez ostatnio się cieszyłam ze skończył bolec, a wczoraj wieczorem miałam stracha bo bolał jak na miesiączkę…

U mnie dziewczyny pojawił się mega problem z laktoza 😢 mam ochotę na mleko, ale nie moge, bo czuje się po nim koszmarnie. Ostatnio miałam ochotę na loda i chwile po nim już mnie ruszyło. Przedwczoraj zjadłam jogurta i ciagle mi w brzuchu jeździło… dzisiaj kupiłam już sobie to bez laktozy, ale jestem zdumiona bo przed ciąża nic takiego się nie działo…
polecam właśnie produkty bez laktozy, teraz już jest duży wybór 😊 ja na codzień mam z tym problem wiec wiem jak się czujesz fatalnie i jakie to nieprzyjemne, mnie brzuch od razu boli i wzdecia nie do opisania. Mam nadzieję że teraz będzie już lepiej z tymi lacto free produktami 😘
Hej dziewczyny, dlugo mnie nie było ale byliśmy z mężem na wakacjach, również takich od telefonu :D Niestety akurat w tym czasie pojawiły się plamienia, co skutecznie popsuło mi humor :/ Po powrocie od razu poleciałam do lekarza, a później jeszcze do drugiego bo miałam umówiona normalna wizytę- nikt nic nie widzi, nic się nie odkleja, wszystko gra i buczy ehh. Dostałam luteinę i mam się nie martwić, nawet żadnego zalecenia oszczędzania się nie dostałam 😅 Czy któraś z Was miała może takie plamienia nie wiadomo od czego? :(
tak, u mnie tak było. Podobno mam przekrwiona szyjkę macicy i mogło albo coś pęknąć albo przy aplikacji leku coś się naruszyć. I też nie dostałam zalecen żadnych poza brakiem stosunku, żeby nie naruszać tej nieszczesnej szyjki.
dziewczyny bo ja się nie mogę doliczyć jak zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka miałam 01.07 ok.22, biorąc pod uwagę że do owulacji dochodzi 36h później to w którym tc mogę być?
wygląda jakby między 6-7 bo nie wiadomo kiedy dokładnie doszło do zapłodnienia, zagnieżdżenia itd 😊 najlepiej licz od początku miesiaczki- na poczatku w ten sposób lekarze liczą.
Ogólnie po owulacji jak jest ciąża to utrzymuje się wyższa temperatura w okolicach 37.2 może być jak najbardziej. To normalne w ciąży. Pewnie to za sprawą naturalnego progesteronu lub jeśli jego wynik jest za niski to tego sztucznego też :-)
dokładnie, ja od początku czuje ze mam podwyższona... non stop jest mi gorąco jakbym byla zaziębiona 😑 raz mierzyłam to faktycznie miałam 37, pozniej juz nie sprawdzałam 🙃

Teraz skończy 7 lat. Jest cały czas pod kontrola ☺️ U niego nie było tak zle, bo te jąderko dało się sprowadzić, ale teraz jak się stresuje to już nie da rady, ucieka za wysoko. Powiem Tobie szczerze ze chcialabym żeby miał zabieg bo miałabym spokojna głowę a tak to jestem już 5 lat na wiecznych sprawdzaniach i ciagle w głowie mam ten problem…
Mój syn ma pięć lat i też jesteśmy pod opieką urologa (z tego samego powodu). U nas pomogły codzienne wieczorne ćwiczenia i kolejna kontrola dopiero za dwa lata.

O rany, serio? 😳 Nigdy o tym nie słyszałam, a teraz trochę mnie przeraziłaś. Generalnie ja się wzbraniam od wszystkiego, co dopochwowe, bo czytałam, że to zwiększa ryzyko infekcji i jestem team tabletki i nawet uważam, że heparyna powinna być w tabletkach 😅
Ja nigdy nie miałam infekcji intymnej a to już 5 ciąża i w każdej luteina dopochwowa była 😄 Ponoć bardzo rzadko są te skutki uboczne duphastonu ale lepiej brać ta luteine której jeszcze nie wykryli skutków ubocznych 😁

Ja nigdy nie miałam infekcji intymnej a to już 5 ciąża i w każdej luteina dopochwowa była 😄 Ponoć bardzo rzadko są te skutki uboczne duphastonu ale lepiej brać ta luteine której jeszcze nie wykryli skutków ubocznych 😁
Chyba poproszę o zmianę. Biorę 2 tabletki dziennie tego nieszczęsnego Duphastonu.

Dziewczyny jakie macie zapisanego dawki tego leku?

Chyba poproszę o zmianę. Biorę 2 tabletki dziennie tego nieszczęsnego Duphastonu.

Dziewczyny jakie macie zapisanego dawki tego leku?
Ja miałam Luteinę i Duphaston, jedno i drugie po jednej rano i wieczorem. Najpierw sama luteina i było Ok, a od tego duphastonu mega źle się czuje.

Byłam dzisiaj prywatnie na USG u lekarza, który badał mnie w szpitalu i potwierdził, ze serduszko nie bije. Mówił, ze krwiak nie mogl mieć wpływu. Kazał mi w sobotę przyjść do szpitala, bo akurat ma dyzur i będzie do niedzieli. Ogolnie to moje drugie poronienie dokładnie w tym samym dniu cyklu 🙄

reklama
ja nie zauważyłam tego bo temperatury nie mierze, natomiast mam straszny wysyp po tym leku😭 czegoś takiego to w życiu na twarzy nie miałam. Poprzednim razem jak go brałam było to samo, wielkie bolące gule😡
Mi teraz też wychodzą pryszcze, duże i bolące, w poprzednich ciazach w 1 trymestrze było jeszcze gorzej, nie dość, że pryszcze to jeszcze szara cera, jakieś przebarwienia, nawet pod warstwą makijażu słabo to wyglądało, ale po 12 tc było już ok😊
Ja też nie mierzyłam,ale z ciekawości zmierzę 🙂
Dziewczyny a pytanie poza ciąża 🙂polecieć jakiś dobry termometr? Mam microlife taki biało granatowy,ale kończy swój żywot....do ucha teraz? Czoła ?
My mamy taki na czoło z biedronki, firmy novama, kupiony chyba jak starszak się urodził, więc dawno temu, pewnie już nie do kupienia. I mimo, że z biedry to jestem z niego bardzo zadowolona. Porównywałam z takim spirytusowym pod pachę i pokazywały to samo. Jedyny minus jest taki, że mierząc kilku osobom po kolei trzeba czekać aż się wyłączy, bo pokaże wynik zbliżony do poprzedniego, a nie rzeczywisty. Teraz kupiłam jakiś droższy na czoło i do ucha, ale pokazuje za każdym razem co innego😕

Do góry