reklama
40stkowaMama
Zaangażowana w BB
ja w 3ciazach mialam prawie do porodu jazdy z rzyganiem. W tej nic mi nie dolega odpukac. Nawet nos mi nie dokucza chociaż obsługując dzis starsza Panią czułam mocz i mnie wykręciło w nosieHej hej.
Pytanie do kobiet spodziewających się kolejnego dziecka:
W którym tygodniu w poprzednich ciążach ustąpiły wasze objawy typu mdłości, wymioty, osłabienie?
palmtree
Fanka BB :)
A właśnie mnie dziś też piersi bolą mniej niż wcześniej.Aaa i mnie piersi też nie nie bolą od 2 dni ..
MamaR
Ale ta ciąża mi szybko leci. We wtorek zaczynam trzeci miesiac ciąży Cały czas myślę czy pracować czy brać L4. Lekarz pewnie będzie naciskać na L4 ze względu na dwa poronienia poprzednie. Ale co ja będę robić w domu? A w pracy szybko czas leci i nie myśli się o głupotach. Praca umysłowa. Póki co mam jeszcze urlop.
Pani_Zabuch
Niestety problemy z tarczycą mogą wpłynąć na dziecko, dlatego jak najszybciej skontaktuj się z endokrynologiem. Nieleczona niedoczynność może skończyć się poronieniem, odklejaniem łożyska, krwawieniami.... Jeżeli ciąża się utrzyma to dziecko później może mieć problemy z nauką lub nawet może urodzić się z zaburzeniami ze strony układu nerwowego bo dzidziulek w pierwszym trymestrze nie produkuje swoich hormonów tarczycy, korzysta z Twoich, a są mu potrzebne do tworzenia układu nerwowego Oczywiście u Ciebie nie będzie aż takich skutków, bo jesteś na granicy, ale najbezpieczniej będzie to jak najszybciej wyregulować...Hej. Doktorka mi odpisała ,że zlecimy wcześniej krzywa cukrzycowa. Narazie ograniczać słodkie ,białe pieczywo ,makarony ...
A do FT3 napisała że jest ok ale FT4 w dolnej granicy i skonsultować z Endo.
Dziewczyny czy na tym etapie może to szkodzić dziecku? Jak narazie mieszczę sie w normie ,ale granica dolna. 0.96 mój wynik a norma od 0.90
Mam nadzieję, że nie nastraszyłam zbytnio.... Ale u mnie też jak przyszedł wynik TSH ponad 12 to zaczęło się bieganie od ginekologa do endokrynologa, nie wiedziałam z początku po co ten pośpiech - teraz już wiem, dlatego po pozytywnym teście od razu zwróciłam się do endokrynologa, spokojnie czekając na wizytę u ginekologa. Dodam, że dziecko mam zdrowe
Ostatnia edycja:
Hej,Ale ta ciąża mi szybko leci. We wtorek zaczynam trzeci miesiac ciąży Cały czas myślę czy pracować czy brać L4. Lekarz pewnie będzie naciskać na L4 ze względu na dwa poronienia poprzednie. Ale co ja będę robić w domu? A w pracy szybko czas leci i nie myśli się o głupotach. Praca umysłowa. Póki co mam jeszcze urlop.
Ja będę chciała długo pracować bo właśnie w domu leżąc będę tyć a w pracy się zajmę i jeszcze może jakieś premie wpadną
Pani_Zabuch
No mi też zależy na premiach, u nas w październiku są premie roczne, prawie dodatkowa wypłata i nawet jak ktoś pracuje prawie cały rok, ale w tym październiku go nie ma to premii nie dostaje. Na koniec roku jest też nagroda na podobnej zasadzie. Więc do stycznia musze dotrwaćHej,
Ja będę chciała długo pracować bo właśnie w domu leżąc będę tyć a w pracy się zajmę i jeszcze może jakieś premie wpadną
Agulekjuleczka
Mi chyba 3ja też dzisiaj byłam oddać krew na badania aż 4 fiolki mi pielęgniarka pobrała
korneliajulia
Zaciekawiona BB
Ja tez miałam wyższe TSH. 4.8
Ginekolog i endokrynolog będzie mi towarzyszył całą ciążę. Ale jak byłam na wizycie endokrynologa to uspokoiła Mnie i powiedziała że nie ma co się martwić. Ważne że zostały zrobione badania, zleciła jeszcze dodatkowe usg tarczycy, mam brac leki. I będziemy się kontrolować
Ginekolog i endokrynolog będzie mi towarzyszył całą ciążę. Ale jak byłam na wizycie endokrynologa to uspokoiła Mnie i powiedziała że nie ma co się martwić. Ważne że zostały zrobione badania, zleciła jeszcze dodatkowe usg tarczycy, mam brac leki. I będziemy się kontrolować
reklama
Ja też chciałabym z początkiem stycznia iść na zwolnienie. W grudniu przyjąć kasę na świętaNo mi też zależy na premiach, u nas w październiku są premie roczne, prawie dodatkowa wypłata i nawet jak ktoś pracuje prawie cały rok, ale w tym październiku go nie ma to premii nie dostaje. Na koniec roku jest też nagroda na podobnej zasadzie. Więc do stycznia musze dotrwać