reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
padnę z niepokoju, dzisiaj brązowe plamienie z cieniutkimi nitkami krwi.. nie wiem co myśleć, progesteron w normie, wizyta w poniedziałek,
nie wiem czy badać jutro bete czy co ze sobą zrobić.

ja dalej karmie (14miesiecy) i już pół włosów mi wypadło i biorę x miesięcy suplementy itp ale chyba nie da się tego zatrzymać dopóki będę karmić :( już przestałam się przejmować
Ja bez karmienia cierpię. Myślę że to chwilowo organizm szaleje. Chyba że coś na TSH wyjdzie.. ale liczę na to, że się unormuje ;)

padnę z niepokoju, dzisiaj brązowe plamienie z cieniutkimi nitkami krwi.. nie wiem co myśleć, progesteron w normie, wizyta w poniedziałek,
Może masz tak ukrwiona szyjkę ze poprostu mało jej wystarczy i plamisz… bierzesz acard bądź heparynę? Może jakieś tabletki dopochwowe? A może był seks? Wiem, ze to mega stresujące. Jeżeli zobaczysz coś więcej i nie możesz wytrzymać to nie mecz się i jedz na IP. Będą musieli Cię zbadać i będziesz spokojniejsza jak lekarz wytłumaczy skąd mogą wynikać plamienia.

I oczywiście nie ma to związku ze szczepieniem… żenada.
W ciąży ibuprofenu się nie zaleca. Szklanki piwa nie można wypić, ale szczepienie? Ależ proszę bardzo, jest w pełni bezpieczne ;-)
Ja się na nic nie zaszczepie w ciąży. Mam złe doswiadczenia po szczepionce na covid.

Przy takich wartościach już się nie bada bety, bo ona w pewnym momencie po prostu zwalnia.

Na tarczycy się nie znam, ale norma glukozy dla kobiet w ciąży, to 92.
Ja miałam w poprzedniej ciąży glukozę 96 i lekarz mowil ze jest ok. Nie musiałam wcześnie krzywej cukrowej robić.

No ja tez nie wiem czy farbować, mam blond na bazie 11 ( bardzo jasny ) i już dwu miesięczny ciemny odrost, nie wiem czy wytrzymam do końcówki 1 trymestru.
Bo w sumie niby w pierwszym powinno się odpuścić ( tak wyczytałam ) 🤣
Też tak czytalam temu się zastanawiam, ja nie farbowałam już kilka miesięcy więc odrost spory

siebie chcesz szczepic? czy dziecko ? mmrII jest żywa szczepionka której wirusy są wydalane z organizmu przez okres około 2tyg i dziecko jest wtedy potencjalnym nosicielem. Nas pediatra odroczyła jak bylam w ciąży a mlody mial mieć dawkę, ale to było w 2009 r a jak jest teraz pojęcia nie mam jak jest.
Jedno jest pewne, ja siebie nie będę testowac , ale szanuje decyzje.
Aj syna tym w poniedziałek szczepilam, nawet nie pomyślałam że to może mi zagrozić 😩

Beta nic Ci nie da, musi być dwa razy co 48h żeby miała sens . Zawsze można na IP podjechac jak się martwisz.

A ja trzymam najmocniej kciuki za Ciebie ❤️

zrobili, bo była przytomna (nie pamietam czy dostała wogóle znieczulenie). trafiła jeszcze na najgorszego lekarza na jakiego tylko mogła…
Bosz to naprawdę czasem włos się jeży jak się czyta niektóre historie 😱
Nie, ale tez jej o tym mówiłam. Ona tak wtedy przeżyła ta sytuacje, ze nie chciała tego ruszać, tym bardziej, ze pozniej było wszystko ok
ale zobaczcie gdyby usunęli ciaze poprawnie to by dopiero bylo jak okazało się że ciąża była zdrowa 🙈 chyba że były 2 zarodki i tylko jeden z nich obumarł...
Ojej, po takiej historii to decyzja wydaje się trochę łatwiejsza. Urlop można zawsze przesunąć. Albo porobić coś w okolicy.
Boje się że pojadę i będę tego żałowała. A pretensje będę miała tylko do siebie.
na pewno każdy wyjazd należy skonsultować z lekarzem. Czasami nie ma przeciwskazań, ale wtedy też warto zrobić rozeznanie jak wygląda w tym miejscu opieka medyczna.
U nas wie moja koleżanka z pracy, dyrektorka, bo musiałam jej powiedzieć i przyjaciel męża. Rodzinie powiemy jak najpóźniej.

Wierzę, że wszystko będzie dobrze! Wiem, że czas będzie się strasznie dłużył do tej 16, ale może jest coś, co zajęłoby Ci głowę 😉

Ja miałam mieć wizytę 5.08, ale przesunęłam ją na dzień wcześniej, bo ja z tych niecierpliwych, a będę wtedy 6+4 więc na pewno będzie już coś widać. Sama wiem po sobie, że ciężko o cierpliwość, ale wydaje mi się, że ta data jest ok.

Ja jestem teraz na urlopie do 5.08 i 8.08 powinnam wrócić do pracy, ale mam nadzieję, że na wizycie będzie wszystko super i już nie wrócę. Niestety mam pracę jaką mam i pracodawca nie dostosuje warunków pracy do moje stanu więc będę musiała pójść na L4.

Ja nie mam w ogóle mdłości i nie wiem czy mam się z tego powodu cieszyć. Chociaż robi mi się niedobrze, jak pomyślę o czymś słodkim, ale to tyle.

Mam dokładnie to samo.

A jeszcze mam pytanie czy Wy też macie lub miałyście takie jakby ciągnięcie, nie wiem sama, jak to nazwać w podbrzuszu?
ja tak mam od czasu do czasu jakby mnie tam coś skręcało w środku, tzn ciągnęło i skręcało 🤷🏼‍♀️
Mam tak samo. Ciagle chodzę do wc i sprawdzam czy nie dostałam okresu 😬 mam nadzieje, ze to normalne
tez czasami mam takie bóle 😔 wczoraj to mnie tak strasznie bolal brzuch, ze już myślałam że może zaczęło się najgorsze, ale na papierku i poczas aplikacji luteiny wszystko czyściutko.
Mnie mdli od wszystkiego. Lodówka, kosz na śmieci, zmywarka, nawet szafka z przyprawami są strasznie śmierdzące. A od zapachu ściereczki w kuchni prawie 🤮 a wymieniałam ją wczoraj.
Dziś odprowadzałam synka do żłobka i szedł obok pan z papierosem, myślałam, że zemdleję - zrobiło mi się słabo i ciemno przed oczami i oczywiście niedobrze. Mdli mnie na widok jedzenia, jak robię coś do jedzenia to też mi niedobrze, jak jem to samo. Nie dochodzi do wymiotów, ale ciągle mam mdłości o różnym nasileniu.
o rany! To brzmi jak tortury 😔😔😔 3maj sie, mam nadzieję że niebawem minie 😘
Oby to jednak tylko myly mylne odczucia. Wizyta w następny czwartek. Teoretycznie mogłabym iść dziś do mojego giną prywatnie ale nie chce u niego ciąży już prowadzić . Zaczekam ten tydzień.

Farbujecie włosy? Mój odrost już błaga o farbę. Ale boję się czy nie zaszkodze fasolce.
podobno z wszelkimi zabiegami najlepiej wstrzymać się do 2giegi trymestru, a na pewno trzeba uważać na typ farby
Hej. Ostatnia miesiączka 25.06 i myśle czy się łapie jako marcowa czy kwietniowa już. Może ktoś razem ze mną w podobnym terminie?:) jak się czujecie ? Ja od wczoraj wiem o ciąży bo zrobiłam test i mnie mdli. Mam nadzieje, ze lepiej przez to wszystko przejdę bo w pierwszej ciąży dużo wymiotów i z biegającym obok maluchem nie wiem czy to przeżyje haha. Zdrówka dla Was :)
gratulacje! Oby tym razem było spokojniej 🥰

Może masz tak ukrwiona szyjkę ze poprostu mało jej wystarczy i plamisz… bierzesz acard bądź heparynę? Może jakieś tabletki dopochwowe? A może był seks? Wiem, ze to mega stresujące. Jeżeli zobaczysz coś więcej i nie możesz wytrzymać to nie mecz się i jedz na IP. Będą musieli Cię zbadać i będziesz spokojniejsza jak lekarz wytłumaczy skąd mogą wynikać plamienia.
nie biorę nic z tego co wymieniłaś tylko duphaston. Stosunku też nie było także nie wiem 🤷‍♀️
pierwsze plamienie zaczęło się przy wypróżnianiu, może przy zaparciach jakas żyłka pękła, słyszałam że i takie rzeczy się dzieją

nie biorę nic z tego co wymieniłaś tylko duphaston. Stosunku też nie było także nie wiem 🤷‍♀️
pierwsze plamienie zaczęło się przy wypróżnianiu, może przy zaparciach jakas żyłka pękła, słyszałam że i takie rzeczy się dzieją
Tak, to może być po zaparciach. Głowa do góry. Obserwuj, jeżeli byłoby tego więcej to jedz na IP.

reklama
Do góry