reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Hej :-) ja tak z doskoku marzec/ kwiecień termin ;-) ale może mi ktoś wytłumaczyć bo pewnie któraś z was ma to za sobą ;-) testy papką i prenatalne - dziś umówiłam się na 26 września ( 12 tyg i 5 ) nie jest to za późno z waszego już doświadczenia ? Zależy mi na jak największej pewności ze dziecko jest zdrowe .. na wizycie będę miala test papa z tytułu 35 r życia i poronień. Ale nifty? To nie będzie za późno ? Jak to powinno wyglądać ? Swoją droga dziś 8 tydz ;-) serce pięknie bije i chyba moja ciąża nr 5 ma
Ogromna szanse na sukces 💪

Hej :-) ja tak z doskoku marzec/ kwiecień termin ;-) ale może mi ktoś wytłumaczyć bo pewnie któraś z was ma to za sobą ;-) testy papką i prenatalne - dziś umówiłam się na 26 września ( 12 tyg i 5 ) nie jest to za późno z waszego już doświadczenia ? Zależy mi na jak największej pewności ze dziecko jest zdrowe .. na wizycie będę miala test papa z tytułu 35 r życia i poronień. Ale nifty? To nie będzie za późno ? Jak to powinno wyglądać ? Swoją droga dziś 8 tydz ;-) serce pięknie bije i chyba moja ciąża nr 5 ma
Ja mam pappe i USG umówione na 12+1 i lekarz twierdzi że to idealny termin. Czas jest od 11 do 14 tygodnia. Im później się pójdzie tym więcej widać na USG ;)
Co do nifty to nie ma zasady. Można je robić już od 10 tygodnia. Zależy od Ciebie czy wolisz najpierw poczekać na pappe i USG czy nie ;)
Ja jestem w gorącej wodzie kąpana i zrobiłam nifty żeby mieć szybciej wyniki 🤷🏼‍♀️

A czy te nifty są obowiązkowe? Ja mam 7 września(12+3) USG i pappe, ale w klinice nikt mi nie mówił, że coś obowiązkowego jeszcze muszę zrobić 😀

Już po wizycie. Wszystko w porządku, było już widać siusiaka ❤ kamień z serca spadł. Tak jak miałam wcześniej termin na 04.03 , tak teraz po wizycie przesunęło się na 28.02 ale pozwólcie, że zostanę z wami ❤❤❤ wyniki z krwi do odbioru mam za tydzień
Super, że wszystko ok :-) U mnie termin na razie 02.03, więc też mogę jeszcze wpaść w luty ;-)

ja przełożyłam na prośbę lekarza z 12+2 na 13+1, im póżniej tym lepiej ale 12+5 to bardzo optymalny termin, w poprzedniej ciąży bylam wlasnie w 12+5 i dzidzia miala 63 mm gdzie najbardziej optymalna wielkosc do badania jest od 60 cm :), za pozno tez nie moze byc, tak do 13+3 to chyba najpozniej chociaz lekarze podaja ze najpozniej 13+6

A czy te nifty są obowiązkowe? Ja mam 7 września(12+3) USG i pappe, ale w klinice nikt mi nie mówił, że coś obowiązkowego jeszcze muszę zrobić 😀
tak naprawdę żadne badania prenatalne nie są obowiązkowe, ale zalecane. Badania NIPT nie każda robi często ze względu na bardzo wysoką cenę.

reklama
Do góry