reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

Ja przechodzę na L4 od 1 września. To będzie wg om 11+5
To tak jak ja, też na zwolnienie idę od 1 września o uczę w szkole, na dodatek mam klasy egzaminacyjne to trochę bez sensu byłoby teraz pracować, a na ostatniej prostej przed samymi egzaminami zostawić młodzież 🙂

reklama
Hej dziewczyny, aktualnie jestem w 4 tygodniu + 4 dni. Zrobiłam badanie beta hcg (przyrost wydaje się ok):
17.08 - 54
19.08 - 145
21.08 - 459

Kiedy umówić się na pierwsze USG?
Jest to moja pierwsza ciąża i bardzo się stresuję czy wszystko jest ok.
Z góry dzięki za odpowiedź.

Hej zdecydowanie nie szybciej niż skończony 6 tydzień a dla spokoju ja bym szła nie wcześniej niż 7 tydzień. Wczesniej może nie być jeszcze zarodka, serce może nie bić i zwyczajnie będziesz się stresowała czy jednak będzie ok.

Widzę że chyba tylko ja już jestem na l4, ale w mojej pracy, przy tych nerwach i stresie od razu wolałam iść. A czuje takie zmęczenie, codziennie, że mogę ciągle spać i leżeć. :)
ja też jestem na L4 ale bardziej przymusowym bo miałam się oszczędzać. Teraz chciałabym wrócić trochę do pracy. Zobaczymy na jak długo. Myślałam że do końca stycznia a jak wyjdzie to zobaczymy

Hej dziewczyny, aktualnie jestem w 4 tygodniu + 4 dni. Zrobiłam badanie beta hcg (przyrost wydaje się ok):
17.08 - 54
19.08 - 145
21.08 - 459

Kiedy umówić się na pierwsze USG?
Jest to moja pierwsza ciąża i bardzo się stresuję czy wszystko jest ok.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Ja bym poszła pod koniec 5, żeby zobaczyć, czy jest w prawidłowym miejscu i wykluczyć pozamaciczną :)

Ja dzisiaj byłam ostatni dzień na rehabilitacji kręgosłupa. I ledwo żyje .. serio jest u mnie jakiś kryzys chyba 😝
Kiedy planujecie wszystkim mówić o ciąży ?

Ja dzisiaj byłam ostatni dzień na rehabilitacji kręgosłupa. I ledwo żyje .. serio jest u mnie jakiś kryzys chyba 😝
My już mówimy 😉 Może to trochę wcześniej, ale chcieliśmy rodzinę poinformować przy okazji naszej rocznicy ślubu (14 sierpnia), później powiedziałam w pracy i dalej już poszło 😜

Nasi rodzice, rodzeństwo i najlepsza przyjaciółka wiedzą od 8 tc. Nie chciałam, żeby się stresowali, że ich nie odwiedzamy (mieszkają 300 km od Nas), a na początku ciazy słabo się czułam, żeby podróżować.
W pracy powiedziałam około 11 tc.
Babciom, rodzinie planuje powiedzieć w 4 msc.

U mnie najbliższa rodzina i przyjaciele wiedzą, innym mówimy jak jest okazja np. przy jakichś urodzinach czy imieninach :) w pracy planuje powiedzieć na początku września po usg genetycznym.
Jeśli chodzi o prace to ja podobnie jak dziewczyny jestem mega zmęczona po tych 8 godzinach zasypiam na stojąco - mam dość wymagająca umysłowo prace. Na zwolnienie myśle ze pójdę z końcem roku jeśli będę się dobrze czuła. Obawiam się ze jakbym siedziała w domu to bym tylko spała i jadła wiec ta perspektywa średnio mi pasuje 😜

reklama
Do góry