reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
A oki, czyli to nie est zwykle badanie moczu. Mnie ciagle piecze po siusianiu i zobacze co mi wyjdzie na zwyklym badaniu w sensie czy mam bkterie. Ale malo.pije. moze mam zbyt zageszczony mocz
Ja tak mam rano. Bo czasem jak się nie obudzę w nocy na sikanko, to rano mam tak pełny pęcherz, ze mnie piecze podczas oddawania moczu. W ciągu dnia już jest lepiej

A oki, czyli to nie est zwykle badanie moczu. Mnie ciagle piecze po siusianiu i zobacze co mi wyjdzie na zwyklym badaniu w sensie czy mam bkterie. Ale malo.pije. moze mam zbyt zageszczony mocz
Może to "zwykłe" zapalenie pęcherza?
W pierwszej ciąży miałam i lekarka poleciła mi Urosept 4x2 . Nieszkodliwy lek ziołowy.

A zdrowo je odżywiasz?
Chyba wszystko zależy jaka kaszka, jakie mleko i jakie chrupki :) jak
Ja nie mam, ale nie jestem najszczuplejsza i wkurza mnie bo prawie kazdy zaglada mi do talerza i kaze jesc to, ni esc tego.
pocieszę Cię, ze ja przed pierwsza ciąża byłam bardzo drobna aż za. Jadłam bardzo mało w ciąży i do tego bardzo zdrowo i chudo (dieta wątrobowa) a i tak przytyłam 20 kg w ciąży. Młody dał mi tak w kość + dodatkowo karmiłam wiec zrzuciłam wszystko w ok 4 miesiące .

Z kg ciążowymi jest naprawdę w cały świat chyba ile ciężarnych tyle historii. Ja przytyłam 18kg, w dniu wyjścia miałam minus 14kg, w domu znów spuchłam jak balon, ale jak puściło to ostatnie 4 zeszło, chyba jednej nocy tak się pociłam 🤷‍♀️ cała ciąże miałam cukier 77, co morfologie robiłam glukoze, miałam wrażenie, że coś im się zacięło :D

Bo właśnie w ciąży największy problem jest z cukrami na czczo. Ja całą poprzednią ciąże się z nimi męczyłam, gdzie po posiłkach zawsze idealnie.
Chyba coś w tym jest bo jak otwieram oczy to muszę coś zjeść, umieram z głodu po prostu i aż mnie trzęsie 🙈 ale zjem i jest Ok, zazwyczaj to sucha bułka albo chałka z masłem 🙈

Cześć Dziewczyny! Jeśli mogę, chętnie dołączyłabym do forum :) O mnie - 31 lat, pierwsza ciąża, wyczekiwana od 1,5 roku. Przyznaję, że obserwuję Was prawie od początku, bo bardzo szybko zorientowałam się o ciąży. Miałam natomiast kilka przeciwności losu, może też za bardzo panikowałam i jakoś nie miałam odwagi tu dołączyć ;-) Teraz już jestem spokojniejsza - byłam wczoraj na badaniach pierwszego trymestru, gdyż wg USG u mnie jest już 12+1. Poszło OK. Czekam jeszcze na wynik Pappy i PLGF, który dodatkowo zlecił mi lekarz. Termin porodu wychodzi mi 02.03.2023. Trzymam kciuki za Was wszystkie i wszystkie Nasze bobasy, życzę też dużo spokoju i cierpliwości :)
Witamy! :)

Ja melduje się po wizycie. Wszystko w porządku, mój maluszek skakał jak szalony 🥰 machał rączkami i nóżkami, mam nawet takie zdjęcie gdzie widać dokładnie wszystkie paluszki, szok! Byłam też na pobraniu krwi na test Pappa, w środę usg. Termin porodu wg dzisiejszego usg wychodzi 10 marca, tak jak ostatnio:)
Cudnie 😍
Mój maluch tez taki rozbrykany 😂 będziemy miały wesoło :)
Czekamy na wyniki i trzymamy kciuki 😘

reklama
grrrr nie pozwalaj na to, bo później przy karmieniu dziecka tylko gorzej będzie. Jedna z moim forumowych koleżanek mało w depresję nie wpadła, bo mąż z teściową całą „dietę dla karmiącej” jej ustawili. Dla mnie to przemoc.
Racja ! ❤️ @Marcemma90 Ty jesteś mamą, Ty jesteś głodna i wiesz czego potrzebuje Twój organizm i nie pozwól sobie niczego dyktować bo tak jak napisała @Helena! będzie się to tylko odbijać na Twoim zdrowiu 😞 a później pewnie jak pojawi się dziecko będzie jeszcze gorzej; wszyscy wszystko będą lepiej wiedzieć od Ciebie 😞

Do góry