reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Ja dopiero prenatalne mam 01.09…niby tylko dwa tygodnie, ale wydaje się jak wieczność. Jeżeli nie poznamy płci (a pewnie jeszcze nie) to mamy zamiar iść na prywatne usg między 13 a 14 tygodniem do kliniki, która się tym zajmuje, nie mogę się już doczekać 😄 poza tym to wydaje mi się, że niby już 10+5, to zaraz 12 tydzień, ale znowu wrócił jakiś niepokój. Chyba dlatego, że tyle przerwy mam między jednym USG a drugim. A z drugiej strony tak mi to szybko zleciało…nie mogę uwierzyć, że to już prawie 11 tydzień, przecież dopiero co był 6 🙈
Apropo brzucha - urosły już Wam trochę? Bo ja nie mogę powiedzieć czy to wzdęcia czy ciąża 🤣 a przytyłam już niby 2.5kg.
Mój brzuch to wygląda na 4 miesiąc jak nic ... I w sumie szybko się pojawił. W sumie to rano zawsze jest mniejszy a wieczorem to mnie tak wywala że hohoho 😝 dawno się nie ważyłam ale odnoszę wrażenie że normę na ten trymestr już zrobiłam 🤣

Cześć dziewczyny :)
Jak wasze samopoczucie ?
Ja ciągle walczę ze stanem podgoraczkowym, poniżej 37,5 nie zejdzie i tak się utrzymuje....
Martwie się tą temperaturą, ginekolog powiedziala ze mam zbijac od 38.
Nadal walczę z katarem, ogólnie przesrane z tym covidem, jeszcze tak gorąco na dworze, nie pomyślałabym ze bedzie mnie tak trzymać :(
Chciałałam zeby wcześniej sprawdziła co u dziecka to powiedziala ze nie, bo za często nie można naświetlać ten termin 6.09 jest odpowiedni pozatym nic się dzieje nie ma plamień ani bóli i muszę czekać, ale już kombinuje czy nie iść gdzies do kogoś innego sprawdzić, nie zobaczy tego nie ? :p

Dziewczyny miałyście tak, ze badania z krwi są płatne bo skierował was lekarz z prywatnego gabinetu ? Zaśpiewali mi dzisiaj 210 zł, zdziwiłam się bo normalnie lekarz wystawił mi skierowanie na prenatalne i będę miała je za darmo z powodu obciążeń genetycznych z NFZ a krew to już nie ?
Pierwszą ciążę prowadziłam prywatnie i każde badanie miałam płatne. Drugą ciążę prowadziłam na NFZ i prywatnie i badania zlecone na NFZ i prywatnie się różniły czasami i też te prywatne dopłacałam

Jak wasze samopoczucie ?
Ja ciągle walczę ze stanem podgoraczkowym, poniżej 37,5 nie zejdzie i tak się utrzymuje....
Nadal walczę z katarem, ogólnie przesrane z tym covidem, jeszcze tak gorąco na dworze, nie pomyślałabym ze bedzie mnie tak trzymać :(
Chciałałam zeby wcześniej sprawdziła co u dziecka to powiedziala ze nie, bo za często nie można naświetlać ten termin 6.09 jest odpowiedni pozatym nic się dzieje nie ma plamień ani bóli i muszę czekać, ale już kombinuje czy nie iść gdzies do kogoś innego sprawdzić, nie zobaczy tego nie ? :p
Raczej ciężko żeby ktoś to zobaczył, chyba że lekarz wykonujący usg zostawi dla Twojej doktor ukrytą wiadomość 😁
A kiedy miałaś ostatnie USG? Jak się nic nie dzieję, nie boli Cię brzuch i nie plamisz, to chyba faktycznie nie ma sensu zaglądać do dzieciątka, niech sobie w spokoju rośnie, ale z tym naświetlaniem to mnie trochę zszokowałaś, bo z tego co mi wiadomo, to tam żadnych naświetlań nie ma, tylko ultradźwięki, które ewentualnie lekko podnoszą temperaturę w badanej okolicy.

Dziewczyny miałyście tak, ze badania z krwi są płatne bo skierował was lekarz z prywatnego gabinetu ? Zaśpiewali mi dzisiaj 210 zł, zdziwiłam się bo normalnie lekarz wystawił mi skierowanie na prenatalne i będę miała je za darmo z powodu obciążeń genetycznych z NFZ a krew to już nie ?
Ja też mam z gabinetu prywatnego napisane "skierowanie" ale z prywatnego są właśnie płatne. Możesz poprosić rodzinnego lekarza ,ale jak było u mnie to chętnie dawać nie chcą. Może nie mów o ciazy,tylko że chcesz profilaktycznie zrobić badania 🙂
Jak wasze samopoczucie ?
No ale ma rację,USG częste to też nic dobrego.

reklama
Ja też mam z gabinetu prywatnego napisane "skierowanie" ale z prywatnego są właśnie płatne. Możesz poprosić rodzinnego lekarza ,ale jak było u mnie to chętnie dawać nie chcą. Może nie mów o ciazy,tylko że chcesz profilaktycznie zrobić badania 🙂

No ale ma rację,USG częste to też nic dobrego.
to znaczy? Mi każdy powtarza wszędzie, że USG jest bezpieczne i że nie ma żadnego wpływu ani na matkę ani na dziecko…trochę mnie tym teraz zaniepokoiłyście 🤔

Do góry