reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Ja się zapisałam na samo usg to mi babka powiedziała ze tak nie można, bo zeby było badanie prenatalne to musi być pakier z krwią...
Wiem że niektóre Panie robią tylko Usg, ale już mi się nie chciało z nią kłócić..
Moja doktorka tez mówiła ,że sens ma krew +USG.

Ja po wizycie u Endo.
Dała mi badanie na przeciwciała tarczycowe,za miesiąc powtórzyć ft3/ft4 i dała leki bo wynik ft4na granicy a reszta ok. A i miałam poronienie dlatego te tabletki już. Euthyrox 50.

Za tydzień wizyt u gin,nie mogę się doczekać 🙂

Hej :)

Widzę, że rozmawiacie o zwierzętach. Ja też mam 3 letniego pieska, ale zawsze chcieliśmy z mężem by dziecko rosło wraz z szczeniakiem. Co sądzicie o takim pomyślę by po porodzie przygarnąć szczeniaka? Mąż bardzo by chciał, ale ja im dłużej o tym myślę tym mam więcej wątpliwości... Nie dość, że niemowlak to jeszcze szczeniak sikający wszędzie i 3-letni pies pewnie zazdrosny zarówno o dziecko jak i drugiego psa :D

Hej, nadrobiłam szybko 30 stron 🙈 widziałam ze pisaliście o wieku, ja już chyba pisałam ale napisze jeszcze raz, na 25 i mój mąż 31, to będzie nasze pierwsze dziecko. Ktoś w takim wieku tu tez jest? :) nie mam żadnych dolegliwości i trochę się martwię jak to możliwe ze bez nudności czy wymiotów… dziś mi tak urósł brzuch od wzdęć 😅 wyglądam jak 4 miesiącu przynajmniej 😂 wazę 68 i wzrost 165 i waga cały czas stoi w miejscu

Widzę, że rozmawiacie o zwierzętach. Ja też mam 3 letniego pieska, ale zawsze chcieliśmy z mężem by dziecko rosło wraz z szczeniakiem. Co sądzicie o takim pomyślę by po porodzie przygarnąć szczeniaka? Mąż bardzo by chciał, ale ja im dłużej o tym myślę tym mam więcej wątpliwości... Nie dość, że niemowlak to jeszcze szczeniak sikający wszędzie i 3-letni pies pewnie zazdrosny zarówno o dziecko jak i drugiego psa :D
Ja uważam, że to nie jest dobry pomysł. Fajnie jest mieć zwierzątko jak już dziecko może się nim "opiekować" i być świadome żeby nie sprawiać bólu. Często niestety widziałam jak małe dzieci ciągną te biedne zwierzęta za ogony, wkładają palce w oczy i generalnie są lekko mówiąc niedelikatne.

zgadzam się z Tobą. Myślę, że ze szczeniakiem lepiej poczekać, aż dziecko będzie miało przynajmniej ze 3 lata.

Ja uważam, że to nie jest dobry pomysł. Fajnie jest mieć zwierzątko jak już dziecko może się nim "opiekować" i być świadome żeby nie sprawiać bólu. Często niestety widziałam jak małe dzieci ciągną te biedne zwierzęta za ogony, wkładają palce w oczy i generalnie są lekko mówiąc niedelikatne.
to prawda. Ja mojego ciagle muszę pilnować. Przed chwilą np. znalazł patyk i uparł się, żeby nim pukać kota :/ tylko nasz kot ma już kilka lat i jak się wkurzy, to zlewa młodego i ucieka, a ze szczeniakiem może nie być tak łatwo.

reklama
Moja doktorka tez mówiła ,że sens ma krew +USG.

Ja po wizycie u Endo.
Dała mi badanie na przeciwciała tarczycowe,za miesiąc powtórzyć ft3/ft4 i dała leki bo wynik ft4na granicy a reszta ok. A i miałam poronienie dlatego te tabletki już. Euthyrox 50.

Za tydzień wizyt u gin,nie mogę się doczekać 🙂
ja zażywam ten lek tylko 25. Ft3/ft4 miałam Ok, za to anty tpo baaardzo wysokie i to dlatego. A pewnie też dlatego że poronienie miałam

Do góry