reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Co tam u waszych dzieciaczkow? Mój Kacperek już ma 9.30kg i 80cm jest z 18 marca, czy wasze maleństwa już siedzą? Nasz jeszcze nie ale obraca się z brzucha na plecy i na odwot
U nas 8200 g i 71 cm 🙂 mały jest z 28.02, siedzi stabilnie już ponad miesiąc, raczkuje po całym domu, od tygodnia wstaje na nogi i jak się go złapie za ręce to stawia pierwsze kroki 🙈 strasznie mu się spieszy. Za to dalej nie mamy zębów mimo że w środę skończył 7 miesięcy 🙁

reklama
U nas 8200 g i 71 cm 🙂 mały jest z 28.02, siedzi stabilnie już ponad miesiąc, raczkuje po całym domu, od tygodnia wstaje na nogi i jak się go złapie za ręce to stawia pierwsze kroki 🙈 strasznie mu się spieszy. Za to dalej nie mamy zębów mimo że w środę skończył 7 miesięcy 🙁
To my z 16 marca mamy dwie dolne jedynki od miesiąca i to już takie konkretne i aktualnie marudzimy na górne ząbki 🙈

O widzę, że już kolejny bobas z 16.03 😀 mój synek też się wtedy urodził. Na dzień dzisiejszy ani jednego zęba, pełza i przymierza się do czworakowania, pozycje ma opanowaną teraz tylko czekać aż ruszy w przód albo tył 🙈 jeszcze nie siedzi sam, ale już jest coraz bardziej stabilny.

No faktycznie mu się spieszy😉 silny chłopak. Moja mała jest z 25.03, chwilkę sama posiedzi, ale jeszcze trzeba asekurować bo czasami fika na różne strony. Obracanie tez ma dosyć opanowane, ale raczkować narazie nie próbuje. Nie wiem jak z waga bo wizytę u pediatry mamy dopiero za tydzień. Puki co jest jeden ząbek a drugi w drodze. Kaszki i warzywka wcina aż się uszy trzęsą, chyba nawet warzywka smakują jej najbardziej (przynajmniej narazie) 😉

Ja jestem tylko tu ☺️ ale tyle się dzieje że nie ma kiedy zerknąć, dobrze że są powiadomienia na maila 😁
Mój maluch z 28.02 chodzi już na 2 nogach, póki co przy meblach ale już się puszcza i potrafi kilka sekund utrzymać. Pięknie je, łyżeczka jeszcze nie umie ale kawałki sam rękami wkłada do buzi. Pije z bidonu (polecam bidon akuku - świetny! Zamiennik dla bbox a tańszy kilkukrotnie). Co najlepsze - dalej nie mamy żadnego zęba 😅 z jednej strony szkoda, a z drugiej moje sutki się cieszą 😅
A co tam u was?

reklama
Ja jestem tylko tu ☺️ ale tyle się dzieje że nie ma kiedy zerknąć, dobrze że są powiadomienia na maila 😁
Mój maluch z 28.02 chodzi już na 2 nogach, póki co przy meblach ale już się puszcza i potrafi kilka sekund utrzymać. Pięknie je, łyżeczka jeszcze nie umie ale kawałki sam rękami wkłada do buzi. Pije z bidonu (polecam bidon akuku - świetny! Zamiennik dla bbox a tańszy kilkukrotnie). Co najlepsze - dalej nie mamy żadnego zęba 😅 z jednej strony szkoda, a z drugiej moje sutki się cieszą 😅
A co tam u was?
A jaki masz bidon z akuku?

Do góry