reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Ja po wizycie, walizka w bagażniku na wszelki wypadek jakby się okazało, że poród się zaczął, a tu nic nie zwiastuje porodu 😂 szyjka twarda, zamknięta, 3,2 cm. Jedyne co to to, że główka niziutko bardzo. Dziecię prawie 3200 gram, ale coś mi nie gra, bo wychodzi, że w 2 tygodnie przybrała 500 gram. Pewnie jakiś błąd pomiaru 😁 jutro mam iść na KTG. A no i mam odstawić magnez 🙆‍♀️
@Magda933 gratulacje pięknej córeczki 🥰🥰🥰 super, że przybiera i temperament ja uważam, że zawsze lepiej w tą stronę 💪

reklama
Ja po wizycie, walizka w bagażniku na wszelki wypadek jakby się okazało, że poród się zaczął, a tu nic nie zwiastuje porodu 😂 szyjka twarda, zamknięta, 3,2 cm. Jedyne co to to, że główka niziutko bardzo. Dziecię prawie 3200 gram, ale coś mi nie gra, bo wychodzi, że w 2 tygodnie przybrała 500 gram. Pewnie jakiś błąd pomiaru 😁 jutro mam iść na KTG. A no i mam odstawić magnez 🙆‍♀️
@Magda933 gratulacje pięknej córeczki 🥰🥰🥰 super, że przybiera i temperament ja uważam, że zawsze lepiej w tą stronę 💪
Gdzieś mi się obiło że na tym etapie dzieci przybierają nawet ok 30 g na dzień więc jak najbardziej może być taki przyrost 😁 u mnie w 34+0 było 2600 a w 36+0 już ponad 3000 ☺️ jutro mam kolejna kontrolę w 37+1, zobaczymy ile przybrał przez tydzień 😁

Ja dziś szok przeżyłam, w ciągu ostatniego tygodnia straciłam 1,5 kg na wadze 🤔

Gdzieś mi się obiło że na tym etapie dzieci przybierają nawet ok 30 g na dzień więc jak najbardziej może być taki przyrost 😁 u mnie w 34+0 było 2600 a w 36+0 już ponad 3000 ☺️ jutro mam kolejna kontrolę w 37+1, zobaczymy ile przybrał przez tydzień 😁

Podobno na koniec ciazy albo się leci z wagi albo stoi🤩... Jak ja Wam zazdroszczę że już tak daleko jestescie💟💗💟

O to może faktycznie tyle przybrała 🙆‍♀️ to ja wzięłam Twoje kilogramy 😂 bo mi też się przybrało 😂

Podobno na koniec ciazy albo się leci z wagi albo stoi🤩... Jak ja Wam zazdroszczę że już tak daleko jestescie💟💗💟

Zleci Kochana zobaczysz 🤩

Ja mam AZS, w okresie ciaży problemy się zaogniły, brzuch to była tragedia, piersi i szyja.. Teraz już lepiej, ale tak z miadyac temu byka tragedia.. Z tym,że u mnie widoczne były zmiany.. Może też masz AZS a nie wiedziałaś?
Też tak może być :/ na razie smaruje alantanem i pije wapno. Jutro mam wizytę. Mam nadzieję że to nic poważnego i że zapisze mi coś, co sprawi że to przestanie tak swędzieć i boleć.

Z tą wagą może tak być. Podobno maluchy teraz machają 200/250 tygodniowo.

A jak u was dziewczyny teraz piersi? U mnie to do wycieków mleka już się przyzwyczaiłam ale jakoś zaczęły znowu pobolewać, nie są nabrzmiałe ale tu tak od pach bolą jak na okres 🙄

Moj tez niby glowa od dawna na dole. Bardzo uciska, ale nogi ma gdzies w okolicy moich kolcow biodrowych, wiec jak mnie tam kopnie to az nie wierze, ze tak boli 🙈🙈 w zebra malo co kopnie.

Ja mialam cc i znioslam super. Szybko doszlam do siebie. Nie mam zadnych powiklan po niej. Porody sn mialam dwa i oba zupelnie różne. Tzn trzy sn ale pierwszy zakonczony itak cc na 10cm rozwarcia. Wiem, ze bedzie bolalo i to mnie paralozuje czasami. Mysle ciagle o tym, ze wolalabym cc. Ale przypominam sobie szybko moje mysli po ostatnim porodzie i licze, że bedzie szybko i w miarę ok. To mnie trzyma. Zostalo mi 15 dni 😱
No tak, mierzą do porodu naturalnego 🙈 a ja od górnie miałam CC.
Tak na marginesie ja wkoncu w domu, mam lekkie nadciśnienie trochę się boje że się nie unormuje 😕
Elenka ma się dobrze, przybiera na wadze i dziś bedzie przenoszona na łóżeczko ale panie mówią że ma temperament 🙈
dlugo musi zostac w szpitalu? Bedziesz próbowała rozkrecic laktacje czy mlekiem modyfikowanym?

@teczowyrobaczek no mnie nie dziwi ten przyrost wagi 500gr w dwa tyg. Aplikacje pokazuja ze na tym etapie ok 200gr na tydzien. Moje dzieci tez przybieraly ok 220-250 na tydzien w ostatnich tygodniach 🙈🙈

@MagdaHR ja za to przybralam 1,3kg w dwa tyg ups 🤭🤭

Z tą wagą może tak być. Podobno maluchy teraz machają 200/250 tygodniowo.
Moj tez niby glowa od dawna na dole. Bardzo uciska, ale nogi ma gdzies w okolicy moich kolcow biodrowych, wiec jak mnie tam kopnie to az nie wierze, ze tak boli 🙈🙈 w zebra malo co kopnie.

Ja mialam cc i znioslam super. Szybko doszlam do siebie. Nie mam zadnych powiklan po niej. Porody sn mialam dwa i oba zupelnie różne. Tzn trzy sn ale pierwszy zakonczony itak cc na 10cm rozwarcia. Wiem, ze bedzie bolalo i to mnie paralozuje czasami. Mysle ciagle o tym, ze wolalabym cc. Ale przypominam sobie szybko moje mysli po ostatnim porodzie i licze, że bedzie szybko i w miarę ok. To mnie trzyma. Zostalo mi 15 dni 😱
dlugo musi zostac w szpitalu? Bedziesz próbowała rozkrecic laktacje czy mlekiem modyfikowanym?

@teczowyrobaczek no mnie nie dziwi ten przyrost wagi 500gr w dwa tyg. Aplikacje pokazuja ze na tym etapie ok 200gr na tydzien. Moje dzieci tez przybieraly ok 220-250 na tydzien w ostatnich tygodniach 🙈🙈

@MagdaHR ja za to przybralam 1,3kg w dwa tyg ups 🤭🤭

Czyli ostatnie tygodnie to już sama masa 😂

reklama
A jak u was dziewczyny teraz piersi? U mnie to do wycieków mleka już się przyzwyczaiłam ale jakoś zaczęły znowu pobolewać, nie są nabrzmiałe ale tu tak od pach bolą jak na okres 🙄
Ja mam wyciek od wczoraj, szok przeżyłam 🙈 nie spodziewałam się że poleci coś przed porodem. Piersi jako całość nie bolą, ale sutki aż pieką 😕

Do góry