reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Powiem na pewno, bo Właśnie czytałam o tej cholestazie i się trochę tego obawiam. Pociesza mnie fakt, że przy tym podobno wysypka nie występuje. A jak się to u Ciebie skończyło? Dostałaś na to jakieś leki czy przeszło samo?
Tak zrob koniecznie ta cholestaze, na szczęście już blisko terminu i powinni Ci wlaczyc leczenie jeśli to.to. Ja znam kilka osób które to dziadostwo dostały i nie miały wysypki. Tylko swedzenie🥺

reklama
Hej. Ponawiam pytanie. Czy któraś z Was ma/miała problem w tej ciąży lub w poprzednich ze swędzeniem skóry ciała? U mnie 36t 3d. Od jakichś 3 dni swędzą mnie przede wszystkim piersi, dekolt, ramiona, trochę ręce. Na piersiach i brzuchu widzę lekka wysypkę. Może ktoś się z tym już spotkał? Wizytę mam w środę. Na razie piję tylko wapno raz dziennie, ale zdaje sobie sprawę że sami wapno niewiele pomoże.
Ja nie miałam tak ale koleżanka miała cholestaze to podobno dłonie i stopy głównie swędzą. A swędzenie ciała to u mnie czasami się pojawia właśnie po jakimś kremie na rozstępy, który nie przypasował albo kuli do kąpieli. Więc może coś u ciebie takiego też.

Powiem na pewno, bo Właśnie czytałam o tej cholestazie i się trochę tego obawiam. Pociesza mnie fakt, że przy tym podobno wysypka nie występuje. A jak się to u Ciebie skończyło? Dostałaś na to jakieś leki czy przeszło samo?
Odstawiłam ten żel i alergia po kilku dniach przeszła. Leków żadnych nie brałam, jestem alergikiem dosyć porządnym więc się przyzwyczaiłam do cierpliwego czekania aż objawy uczulenia miną 😉

Hejo, byłam wczoraj u położnej. Bąbelek dalej sobie siedzi w brzuszku i to złożony jak scyziryk6, stopy przy buzi 🙃 Niechże on się już obróci 🙏
Dziś mam 36 tc 2 dzień. Staram się myśleć pozytywnie ale boję się, że wody mi odejdą i akcja się szybko zacznie i będzie szans na cc 😭
Sorki że tak negatywnie ale teraz tylko o tym myślę 🤷

Hejo, byłam wczoraj u położnej. Bąbelek dalej sobie siedzi w brzuszku i to złożony jak scyziryk6, stopy przy buzi 🙃 Niechże on się już obróci 🙏
Dziś mam 36 tc 2 dzień. Staram się myśleć pozytywnie ale boję się, że wody mi odejdą i akcja się szybko zacznie i będzie szans na cc 😭
Spokojnie może jeszcze się obrocic, ja już jestem po jednym porodzie naturalnym wywoływanym ślę rozmawiając z koleżankami które mają porównanie naturalny a cc to większość mówi że lepsza cesarka nie zawsze tak jest ze po cesarce dochodzi się gorzej do siebie. Ale ja też już się boję porodu coraz bliżej i Jedak myśli się jak to będzie ja mam mieć też wywoływany w 39 tyg przez cukrzycę ciazowa pierwszy porod był w holandii i tam miałam bardzo dobra opiekę teraz rodzę w Polsce i strach jest, ale jakoś musimy wszystkie urodzić u mnie 34+4

To mój dzidziuś tak samo, czytam jak dziewczyny piszą o wpychaniu stop w żebra a moja córcia ma stopy na twarzy dlatego chyba tak pcha czasami w szyjkę, że aż mnie zgina jak chodzę.

Spokojnie może jeszcze się obrocic, ja już jestem po jednym porodzie naturalnym wywoływanym ślę rozmawiając z koleżankami które mają porównanie naturalny a cc to większość mówi że lepsza cesarka nie zawsze tak jest ze po cesarce dochodzi się gorzej do siebie. Ale ja też już się boję porodu coraz bliżej i Jedak myśli się jak to będzie ja mam mieć też wywoływany w 39 tyg przez cukrzycę ciazowa pierwszy porod był w holandii i tam miałam bardzo dobra opiekę teraz rodzę w Polsce i strach jest, ale jakoś musimy wszystkie urodzić u mnie 34+4
Właśnie :) weszło to jakoś wyjdzie, oby zdrowe i bez powikłań u nas :) szkoda, że porody nie są tak przyjemne jak płodzenie 🙈😁😁

Hej. Ponawiam pytanie. Czy któraś z Was ma/miała problem w tej ciąży lub w poprzednich ze swędzeniem skóry ciała? U mnie 36t 3d. Od jakichś 3 dni swędzą mnie przede wszystkim piersi, dekolt, ramiona, trochę ręce. Na piersiach i brzuchu widzę lekka wysypkę. Może ktoś się z tym już spotkał? Wizytę mam w środę. Na razie piję tylko wapno raz dziennie, ale zdaje sobie sprawę że sami wapno niewiele pomoże.
Ja mam AZS, w okresie ciaży problemy się zaogniły, brzuch to była tragedia, piersi i szyja.. Teraz już lepiej, ale tak z miadyac temu byka tragedia.. Z tym,że u mnie widoczne były zmiany.. Może też masz AZS a nie wiedziałaś?

Te szczypce to pewnie to mierzenie wymiarów miednicy :D metalowy pręt taki
No tak, mierzą do porodu naturalnego 🙈 a ja od górnie miałam CC.
Tak na marginesie ja wkoncu w domu, mam lekkie nadciśnienie trochę się boje że się nie unormuje 😕
Elenka ma się dobrze, przybiera na wadze i dziś bedzie przenoszona na łóżeczko ale panie mówią że ma temperament 🙈

reklama
No tak, mierzą do porodu naturalnego 🙈 a ja od górnie miałam CC.
Tak na marginesie ja wkoncu w domu, mam lekkie nadciśnienie trochę się boje że się nie unormuje 😕
Elenka ma się dobrze, przybiera na wadze i dziś bedzie przenoszona na łóżeczko ale panie mówią że ma temperament 🙈
To może dobrze, przynajmniej nie da sobie tam w kaszę dmuchać i sygnalizuje swoje potrzeby i swoje niezadowolenie :) upomina się o swoje.

Do góry