reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Ja nigdy nie wiem o co zapytać, bo dużo informacji znajduje w internecie i jakoś potem uznaje, ze nie ma co potwierdzać - ale może to przez atmosferę u mojej prowadzącej - wydaje się zawsze trochę spieszyć ;). W sumie pamietam, ze pytałam o to czy bezpiecznie można latać samolotem (bo tu zdania internetowe są podzielone), czy seks jest bezpieczny, no i ile mogę chodzić (przy okazji krwiaka). Z badaniami i lekami raczej lekarz informuje sama :)
I jakie otrzymujecie informacje co do sexu? Bo powiem wam szczerze, że może i chęci są ale ja się jakoś boje 🙆 i znacznie ograniczyliśmy częstotliwość

reklama
Aha i jeszcze jedno, ubranka, pościel, pieluchy tetrowe, flanelowe trzeba wyprać i wyprasować, także ja nie zamierzam z wielkim brzuchem stać przy desce do prasowania ze stertą tych rzeczy :) proszek też oczywiście typu Lovella ...
Kupuj na razie uniseksy :)
W sumie dobrze mowisz! Ja jeszcze z tym wielkim brzuchem z bliźniakami to nie wiem czy się w łóżka zwlekę zimą 😂

Aha i jeszcze jedno, ubranka, pościel, pieluchy tetrowe, flanelowe trzeba wyprać i wyprasować, także ja nie zamierzam z wielkim brzuchem stać przy desce do prasowania ze stertą tych rzeczy :) proszek też oczywiście typu Lovella ...
Kupuj na razie uniseksy :)
Ja ostatnio gdzieś czytałam, że niby już nie trzeba bo są jakieś specjalne proszki ale myślę, że jak się poprasuje to głowa spokojniejsza 😊

Dzisiaj przychodzą mi reklamy z ubrankami dla niemowlaków na h&m 😍😍😍😍 Dziewczyny czy wy też tak macie że już byście kupywały? 😂🤣 coraz bardziej ciągnie mnie do tych ubranek. Nie wiem ile wytrzymam 😅
Ja mam sporo po córce i po męża siostrzenicy ale właśnie wszystko różowe w laleczki itd więc myślę, że po nowym roku będę to wszystko wygrzebywać. I powoli przeglądać prac itd bo za wcześnie to jakoś nie ma sensu :D w pierwszej ciąży kupowałam wcześnie to psychika głupia ciągle się to przeglądało układało haha i znowu trzeba było prać żeby było świeże przed porodem bo leżąc kilka miesięcy to już i zapach inny i zmacane milion razy :D

Ja ostatnio gdzieś czytałam, że niby już nie trzeba bo są jakieś specjalne proszki ale myślę, że jak się poprasuje to głowa spokojniejsza 😊
proszek kupujesz typu Lovela, Jelp itp., prasując zabijasz wszystkie zarazki, a przy okazji nie wygląda jak psu z gardła wyjęte 😂
W sumie dobrze mowisz! Ja jeszcze z tym wielkim brzuchem z bliźniakami to nie wiem czy się w łóżka zwlekę zimą 😂
ja zaczynam od ubranek, kocyków, pieluch, pościeli itp.
potem przewijaki, wanienki, smoczki, butelki, pampersy, chusteczki, kosmetyki i cała lista pierdół
na końcu łóżeczko, fotelik samochodowy i wózek to już chłopa angażujemy do składania, tachania itp. i z głowy :)

Ja mam sporo po córce i po męża siostrzenicy ale właśnie wszystko różowe w laleczki itd więc myślę, że po nowym roku będę to wszystko wygrzebywać. I powoli przeglądać prac itd bo za wcześnie to jakoś nie ma sensu :D w pierwszej ciąży kupowałam wcześnie to psychika głupia ciągle się to przeglądało układało haha i znowu trzeba było prać żeby było świeże przed porodem bo leżąc kilka miesięcy to już i zapach inny i zmacane milion razy :D
ja prałam, prasowałam i pakowałam w pudła zamykane, żeby nie zmieniło zapachu :)

Byłam ostatnio w 5 10 15 po spodenki eleganckie dla przedszkolaka mojego to jak popatrzyłam tam na body...śpiochy to trzeba w totka zacząć grać. Jedno body około 40 zł 🤦 czasami może i warto zacząć wcześniej kompletować wyprawkę i łapać promocje jakieś

Byłam ostatnio w 5 10 15 po spodenki eleganckie dla przedszkolaka mojego to jak popatrzyłam tam na body...śpiochy to trzeba w totka zacząć grać. Jedno body około 40 zł 🤦 czasami może i warto zacząć wcześniej kompletować wyprawkę i łapać promocje jakieś
w C&A patrzałam ostatnio bodziaki te najmniejsze 56 cm 5-pak 49,90 czyli po 10 zł i uniseksy i dla dziewczynek i dla chłopaków :)

reklama
Do góry