reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

ja zostaję przy Femibionie 2, w ciąży z Nikosiem też to brałam :)
Ja w poprzedniej ciąży też brałam femibion, teraz mam pozostałości z niego czyli 2 listki i wybiorę do końca i zmieniam na prenatal duo.

reklama
Hej dziewczyny. Podpytywałam się was o usg genetyczne, jestem po. Dziś miałam. Stres nieziemski. Ogólnie wszystko według badania jest ok, miałam Też pobierana krew na test pappa także za jakieś 10 dni ma być wynik. Usg w całości było robione przez brzuch tylko. Byłam w szoku jak ten mały stworek już się rusza 🙈 mam tylko podwyższona glukoze i mam zrobić obciążenie glukoza. Trochę się obawiam cukrzycy ciążowej...

A jakie miałaś wyniki? Ja tez dzisiaj dostałam i trochę się niepokoje, bo są trochę podwyższone - wolna B-HCG wyszła 77,9 (mediana dla 11-12 tyg. to 42), a PAPPA 3,97 (przy medianie 1,67).
Opis będę miała do odbioru dzisiaj po południu, albo dopiero w poniedziałek :/

Edit: znalazłam link do kalkulatora: Link do: The Fetal Medicine Foundation i powinno być ok :) jak ktoś robił PAPPE i jest niecierpliwy, to może skorzystać ;)
Ja czekam na wizytę bo ja się nie odnajduje w tych wynikach wiec nie wiem czy wysokie. Pappa wyszła 8,08 l/Ul a wolna beta 86,64 l/Ul. Aż nie chce myśleć bo aż mnie głowa boli 😅 a wizyta dopiero 10 września

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny. Podpytywałam się was o usg genetyczne, jestem po. Dziś miałam. Stres nieziemski. Ogólnie wszystko według badania jest ok, miałam Też pobierana krew na test pappa także za jakieś 10 dni ma być wynik. Usg w całości było robione przez brzuch tylko. Byłam w szoku jak ten mały stworek już się rusza 🙈 mam tylko podwyższona glukoze i mam zrobić obciążenie glukoza. Trochę się obawiam cukrzycy ciążowej...
ło matko obciążenie glukozą to jest paskudztwo, jak ostatnim razem miałam to cholerstwo robione to mało co pawia nie puściłam w przychodni ble ble ble :(

Cześć dziewczyny :) mam pytanie, czy miałyście pobieraną cytologię we wczesnej ciąży? Jeśli tak, to czy bolało to Was? Plamiłyście po tym?

Cześć dziewczyny :) mam pytanie, czy miałyście pobieraną cytologię we wczesnej ciąży? Jeśli tak, to czy bolało to Was? Plamiłyście po tym?
Ja nie miałam, ale lekarz powiedział że w 15 tygodniu ciąży musimy zrobić. Wcześniej chodziłam do innego i nie zrobił mi chociaż czytałam że na wczesnym etapie robią

Hej dziewczyny u mnie tylko piersi takie nabrzmiale(ale nie aż tak jak na poczatku) nie bolą zbytnio. Jest dziś naprawdę super.
Codzień pojawia się pare kropek białego mlecznego śluzu. Czy macie tak?
U mnie ten śluz pojawia się różnokolorowy, czasami taki rzadszy przeźroczysty czasami bardziej żółtawy. Ale panikuje jak dzisiaj np byłam na zakupach i poczułam, że jakoś mokro mi się robi to w pierwszym sklepie wskoczyłam do przebieralni żeby zajrzeć czy oby nie z krwią 🤦 straszne są te lęki i obawy

Ja mam prowadzoną ciążę na NFZ i tam w pierwszych badaniach ciążowych typu różyczka toxo itd jest również cytologia. Miałam ją pobraną, nie plamiłam, nie bolało, było to brane w 10 TC. Ale fakt plamienia zależy od tego jak osoba pobierająca obejdzie się z szyjką, czy delikatnie czy konkretnie tam pogmera.

reklama
Ja nie miałam, ale lekarz powiedział że w 15 tygodniu ciąży musimy zrobić. Wcześniej chodziłam do innego i nie zrobił mi chociaż czytałam że na wczesnym etapie robią
Ja mialam na 1 wizycie u ginekologa w 6+5 tc. Nic nie bolalo i nie plamilam

Do góry