Agnes4312
Moderator
Cieszę się, że wszystko wskazuje na ciążę tydzień to niby tak niewiele, a na pewno będzie się dłużyło a co do nadżerki. Nadżerki nie da się zobaczyć oczami. Do tego jest potrzebny sprzęt. 30% kobiet ma ektopie a nie nadżerkę (w tym ja). Z nią się nic nie robi. To po prostu taka budowa. Więcej o tym pisze lekarz ginekolog na insta. W ogóle mogę wam dziewczyny polecić kilka ciekawych profili na instagramie lekarzy, którzy dzielą się wiedzą. Ogrom wiedzy jeśli chcecieWróciłam z pierwszej wizyty u gina. Pytał o to czy robiłam już jakieś badania itp. Dziś samo badanie palcami i cytologia. Okazało się niestety, że mam malutką nadżerkę ale mam się nią nie przejmować bo dziecku nie szkodzi. Będziemy ją obserwować, ale zajmiemy się nią po porodzie. Dziś nie robił mi USG by mnie nie podrażniać po tej cytologii (i dodał, że niepotrzebnie nie będzie robił USG i kasy ode mnie wyciągał) i mam przyjść za tydzień i już będzie serduszko i wtedy karta ciąży. Ponoć macica ładnie czuć, że spuchnięta więc to na pewno ciąża. Do tego dostałam witaminy femibion 1. Mam się nie stresować i odpoczywać. No i od dziś na L4. Także uspokoił mnie. Najlepsze jest to, że wizytę mam równo w moje urodziny i się śmialiśmy, że będzie mógł dać mi fajny prezent bo zobaczymy serduszko
Marta Wójcik on Instagram: "◽(więcej o tym w zapisanej relacji "nadżerka≠ektopia") "Nadżerka" szyjki macicy? Wypalamy!? NIE ! Byłaś u ginekologa na zwykłej wizycie kontrolnej i otrzymałaś diagnozę: ma Pani nadżerkę, którą trzeba wypalić/wymrozić/us
1,888 likes, 172 comments - lek.marta.wojcik on January 2, 2021: "◽(więcej o tym w zapisanej relacji "nadżerka≠ektopia") "Nadżerka" szyjki macicy? Wypalamy!? NIE ! Byłaś u ginekologa na zwykłej wizycie kontrolnej i otrzymałaś diagnozę: ma Pani nadżerkę, którą trzeba wypalić/wymrozić/usunąć w...
www.instagram.com