Ja mam od dłuższego czasu 140tys. Z tego co mi mówili to nie podają zzo jak płytki są poniżej 100tys. Warto się wybrać na badanie poziomu płytek krwi liczonych manualnie lub metoda fluorescencji - lekarka mi tłumaczyła że w ciąży płytki krwi przybierają trochę inny kształt i wtedy maszyna ich nie wyłapuje. Mnie w morfologii wychodzi właśnie 140tys a we fluorescencji miałam jakoś 168tys więc trochę lepiejA jak u was wyniki morfologii? U mnie zaczęły płytki krwi spadać poniżej normy, 120tysi a położna mówiła, że przy niskich wartościach czasami anestezjolog nie chce podać zzo
reklama
Kokosek86
Zaangażowana w BB
Z tym obrotem to chyba bardziej pod kobiec fikaja dzieci ktore sa drobniejsze i maja duzo wód plodowych. Bo moje dzieci z wiekszych i tez od praktycznie polowy ciazy leza zawsze w pozycji główkowej.
@Kokosek86 oby sie udalo obrocic, ale jak cos lepiej ppczytaj sobie o cc by byc swiadoma co cie czeka. To lepsze niz potem byc zaskoczona.
Najbardziej chcialabym sn ale tylko gdy syn obróci się główka w dół. Niestety tutaj napierają na sn niezależnie od ułożenia dziecka Nie wiem czy mogą mi odmówić cc ale ja już postanowiłam, że z ułożonym miednicowo dzieckiem nie będę rodzić normalnie. Idę w pin6di położnej to ją o to wypytam. Jak byłam w szpitalu ostatnio na USG to mówił, ze to jest temat do przedyskutowania jak ewentualnie będę rodzić i że skupmy na tu i teraz... A ja już się zamartwiam oczywiścieZ tym obrotem to chyba bardziej pod kobiec fikaja dzieci ktore sa drobniejsze i maja duzo wód plodowych. Bo moje dzieci z wiekszych i tez od praktycznie polowy ciazy leza zawsze w pozycji główkowej.
@Kokosek86 oby sie udalo obrocic, ale jak cos lepiej ppczytaj sobie o cc by byc swiadoma co cie czeka. To lepsze niz potem byc zaskoczona.
U mnie też płytki lecą coraz bardziej w dół, dlatego teraz mam dodatkowo robić płytki w rozmazie manualnym, różnica wyszła ponad 20 tys.Ja mam od dłuższego czasu 140tys. Z tego co mi mówili to nie podają zzo jak płytki są poniżej 100tys. Warto się wybrać na badanie poziomu płytek krwi liczonych manualnie lub metoda fluorescencji - lekarka mi tłumaczyła że w ciąży płytki krwi przybierają trochę inny kształt i wtedy maszyna ich nie wyłapuje. Mnie w morfologii wychodzi właśnie 140tys a we fluorescencji miałam jakoś 168tys więc trochę lepiej
Ann_
Fanka BB :)
ja nawet nie widuje moich wynikow, ale skoro nic mi lekarz nie mówił to mam raczej wszystko w normie. No jedynie żelazo nizsze, ale nie spada bo biore cała ciążę tabletki.A jak u was wyniki morfologii? U mnie zaczęły płytki krwi spadać poniżej normy, 120tysi a położna mówiła, że przy niskich wartościach czasami anestezjolog nie chce podać zzo
ja tez nawet jako wielorodka nie chcilabym rodzic dziecka miednicowo. Rozumiem cie i raczej jesli sie kategorycznie nie zgadzasz to nie powinni cie zmusic. Jednak czasy mamy rozne. W jednym kraju ciezko o pprod sn po cc, a w innym kaza na sile rodzic posladkiNajbardziej chcialabym sn ale tylko gdy syn obróci się główka w dół. Niestety tutaj napierają na sn niezależnie od ułożenia dziecka Nie wiem czy mogą mi odmówić cc ale ja już postanowiłam, że z ułożonym miednicowo dzieckiem nie będę rodzić normalnie. Idę w pin6di położnej to ją o to wypytam. Jak byłam w szpitalu ostatnio na USG to mówił, ze to jest temat do przedyskutowania jak ewentualnie będę rodzić i że skupmy na tu i teraz... A ja już się zamartwiam oczywiście
Z tymi porodami to podobno loteria, sąsiadka rodziła 4 synów, jednego pośladkowo i mówiła, że to był właśnie najlżejszy poród ale jednak jest to jakaś anomalia, nie jest to normą i ja też bym się bała. Chociaż każdy poród jest obarczony ryzykiem, przy przyjęciu do porodu rzadko robią USG przynajmniej u mnie więc sama nie wiesz jak to dziecko siedzi w tym brzuchu czy ostatniego dnia nie zmieniło położenia
StopKlatka
U mnie tez od 29tyg siedzi miednicowo , lekarz na ostatniej wizycie powiedzial że przy następnej dajemy skierowanie na CC. A pytałam czy jak się odwróci na koniec to to będzie aktualne. Stwierdził że tak, powiemy że pani już się nastawiła na taki porod.
Kokosek86
Zaangażowana w BB
Ja nawet nie pamiętam czy miałam robione usg przed pierwszym porodem Wydaje mi się, że nie ale teraz jak wiedzą że mam takiego kreciolka w brzuchu to może mi zrobiąU mnie robia usg przy przyjeciu. Chocby takie ekspresowe by stwierdzic polozenie dziecka.
Cześć, dawno mnie tu nie było (ostatnio pisałam jakoś w pierwszym trymestrze). Teraz jestem w 38 tc. Płytki krwi mam akurat w normie, ale zaniepokoił mnie wynik Urobilinogenu z moczu... jest w górnej granicy 1,0 (norma to 0,1-1,0) a 2 tygodnie temu miałam jeszcze wartość 0,2. Bilirubina nieobecna. Myślicie, że jest się czym martwić, że to może być cholestaza? Ginekologa mam dopiero w poniedziałek. Chciałam się umówić wcześniej na teleporadę, ale ciężko się tam dobić, więc chyba poczekam na wizytę.A jak u was wyniki morfologii? U mnie zaczęły płytki krwi spadać poniżej normy, 120tysi a położna mówiła, że przy niskich wartościach czasami anestezjolog nie chce podać zzo
reklama
agata90
W większości szpitali nie robią USG już przy porodzie/ przyjęciu ,co nie znaczy, ze nie są wstanie ocenić ułożenia dziecka, robią to po prostu manualnie.Ja nawet nie pamiętam czy miałam robione usg przed pierwszym porodem Wydaje mi się, że nie ale teraz jak wiedzą że mam takiego kreciolka w brzuchu to może mi zrobią