reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Te realistyczne sny są straszne 🙈 mnie się wczoraj śniło że mi wody odeszły, przebudzilam się, pobiegłam do WC i sprawdzałam czy to było na serio bo dosłownie czułam jak mi cieknie po nogach 🙈 dziś w nocy z kolei śniłam o bolesnych skurczach 🙈 chyba już wszystkie podświadomie chcemy mieć to z głowy 🙈 jeszcze tylko chwilka 😁
Chwilka...gorzej jak będziemy chodzić chodzić termin minie i nadal nic 🙈

reklama
Też się wcześniej tym martwiłam 🙈 szczęście w nieszczęściu ja będę mieć na pewno rozwiązana ciążę wcześniej przez stan przedrzucawkowy i cukrzyce 🙈 nie wiem tylko na kiedy wyznacza termin zgłoszenia do szpitala. Dziś mam kontrolę i mam nadzieję że już się czegoś dowiem 🙈
Jak się czujecie? Boli was też kręgosłup na dole? Ja źle sypiam i ten ból w dole kregoslupa
Krzyże faktycznie trochę dokuczają. Ale najgorzej kość łonowa, aż się obrócić w nocy nie można 😑

u mnie bardzo mozliwe, ze tak bedzie 🙈 Dwoje dzieci urodzilam po terminie, co prawda tylko 2 dni czekaly i akcja sama sie rozpoczela. Jeden dokladnie w dniu terminu sie zmiescil w ostatnich minutach 🙆
Wiec bylabym zaskoczona jalby tu bylo inaczej, ale pozytywnie zaskoczona.

Ale za to z drigiej strony okropnie boje sie bólu. Mam osttanio sppro przepowiadaczy i powiem wam ze bardzo bolą jak nie te niepraedziwe skurcze, az boje sie praedziwych choc dobrze wiem jakie beda 😱 psychika mi trochę siada.

Mnie osobiście wszystko boli haha 😂
Ale ppdczas spania to najgorzej odczuwam ból jakby pod żebrami na lewym boku. Az ciezko mi sie oddycha. Wiec czasami zmieniam pozycje co chwila. No i oczywiscie bol spojenia bo zeby sie obrocic musze podnosic noge🙈

u mnie bardzo mozliwe, ze tak bedzie 🙈 Dwoje dzieci urodzilam po terminie, co prawda tylko 2 dni czekaly i akcja sama sie rozpoczela. Jeden dokladnie w dniu terminu sie zmiescil w ostatnich minutach 🙆
Wiec bylabym zaskoczona jalby tu bylo inaczej, ale pozytywnie zaskoczona.

Ale za to z drigiej strony okropnie boje sie bólu. Mam osttanio sppro przepowiadaczy i powiem wam ze bardzo bolą jak nie te niepraedziwe skurcze, az boje sie praedziwych choc dobrze wiem jakie beda 😱 psychika mi trochę siada.

Mnie osobiście wszystko boli haha 😂
Ale ppdczas spania to najgorzej odczuwam ból jakby pod żebrami na lewym boku. Az ciezko mi sie oddycha. Wiec czasami zmieniam pozycje co chwila. No i oczywiscie bol spojenia bo zeby sie obrocic musze podnosic noge🙈
U mnie mimo, ze to pierwsze dziecko też mam nieodparte wrażenie, że będę musiała poczekać dłużej chociaż czas pokaże. Póki co (35 i 2 dn) nie mam praktycznie objawów, czy boli może jestem bardziej zmęczona i to by było na tyle, wiec jak mnie już trafi to dopiero będzie zaskoczenie i bol😬 ale coż... Rozumiem z opisu, że to już twoje czwarte dziecko, myślę, że na tyle jesteś zaprawiona w bojach ze musi być dobrze :)

Hej dziewczyny, a jak wygląda u wasz przyrost wagi w 3 trymestrze? U mnie praktycznie waga się nie zmienia czasem 0,5kg do przodu czasem do tylu. Chwilami mnie to martwi czy mała w związku z tym rośnie, ale na szczęście na wizytach jest ok, nie żebym narzekała na brak nadmiarowych kg.

reklama
Hej dziewczyny, a jak wygląda u wasz przyrost wagi w 3 trymestrze? U mnie praktycznie waga się nie zmienia czasem 0,5kg do przodu czasem do tylu. Chwilami mnie to martwi czy mała w związku z tym rośnie, ale na szczęście na wizytach jest ok, nie żebym narzekała na brak nadmiarowych kg.
U mnie jest podobnie, bardzo niewielka różnica. Z tego co czytałam to właśnie tak ma być ze waga zwalnia (aż się zdziwiłam bo myślałam, ze na sam koniec to dopiero mi przybędzie). Nie mam nic przeciwko temu🙂

Do góry