reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Mój dopóki nie nauczył się dobrze chodzić to prawie nic go nie interesowało. Teraz nadrabia, zabawki dalej ma gdzieś, ale szczotka do kibla, łopatka do kociej kuwety, kosz na śmieci to już jak najbardziej. Ale co gdzie ma to też nie pokazuje, ale ja go też mało tego uczę. Palcem też nie pokazuje. Za to dużo gada i krzyczy.🥴
Gadanie i krzyki to i u nas są 😆aż czasami głowa pęka. My odkąd nauczyła się chodzic to wszystko ściąga z szafek i wyciąga z szuflad a ja chodzę i chowam heh. Pokazuje jaka jest duża i papa robi brawo ale żeby powiedzieć jak robi krówka czy pies i gdzie jest oko to od 3 tygidni walczę i nic 😅

reklama
Nie używam, ale spłukuję mu łebek tak, że nie robi afery, czyli: jak już mam napianowaną całą czuprynę, to robię mu daszek z dłoni na czole, polewam głowę słuchawką prysznica i jak zbierze mi się w dłoni jeziorko wody to przeciągam ją przez czubek do potylicy bez odrywania.
U nas ta metoda też się sprawdza 🙂 jak wcześniej kupywałam wszystkie gadżety tak teraz stawiam na stare domowe sposoby 🙂I w.domu więcej miejsca 😅

A moja Majeczka to prawdziwa petarda, chodzi juz w najlepsze i co gorsza kombinuje tak, że Głowa mała...

Załączniki

• 20220302_142429.jpg
    20220302_142429.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 76
A teraz sobie tak myślę, że nikt nie złożył chyba życzeń urodzinowych Melanii albo ja coś pominęłam...
Spóźnione ale prosto z serca....
Wszystkiego Najlepszego dla Melanii❤️
Dużo,dużo zdrówka....🎂
🍰🍭
Dziękujemy, a złożyli, byli tacy co złożyli.
Dziękujemy pięknie.
To tak- Melania nie przeszła roczku na swoich nóżkach i ma tylko 3 zęby. Na urodzinkach super się zachowała, dusza towarzystwa.

Ale teraz matce daje w kość, absorbująca jest, a ja to ta z tych leniwych 😉

Wogóle takie dziwne dni za nami, bo w mojej klatce w bloku mieszają dwie rodzinki ukraińskie, w jednej jest 2 letni Daniłek, ta mama tak mi kibicowała całą ciążę, a ja jej wychowania tego rezolutnego malca, od tygodnia chodzi taka skupiona jakaś, a wczoraj przyjechały do niej 2 koleżanki z maluszkami takimi półrocznymi.
Pytam jak moge im pomóc, ale one mają chyba swój honor, bo twierdzą, że nic im nie potrzeba i są takie smutne 😥😥
Tak mi żal tych podzielonych rodzin.

reklama
Do góry