reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Ja mało się tu odzywam, bo jakoś brak czasu i w sumie chęci, ale czytam Was cały czas 🙂 Zdrówka dla dzieciaczków tych chorych 😘
Wczoraj wygłupiałam się z Nelką i nagle zauważyłam, że przebiła się dolna dwójka, a nawet nie było po niej widać, by miała jakiś gorszy humor 😁 A dzisiaj przy obiedzie, a właściwie już pod koniec gdy jadła makaron rękami to jadła na pół śpiąco 🤣 jak to śmiesznie i słodko wyglądało 😍😂 aż musiałam filmik nagrać 😄

reklama
Kurdę dopiero sobie usiadłam....od 9 coś w kółko robiłam a jutro od rana też jeszcze mnóstwo przygotowań....:oops:
Dlatego przewaga nad imprezą w lokalu jest nie do porównania ale ze wzg na Igę robię w domu....:)
I wszystkie inne sytuacje są na plus , że urodziła się w marcu...ale urodziny mogłaby obchodzić w lecie...wtedy grill i w ciul mniej przygotowań🤣...i dzieciaki na polu mogą szaleć...😁

Dziękuję dziewczyny za życzenia urodzinowe😘
Jeszcze ja chciałabym przyłączyć się do życzeń 😊 wiem, że mega się spóźniłam, ale z całego serducha życzę Ci wszystkiego co najlepsze, duuuużo zdrowia 🥂, spełnienia marzeń ☀️☀️☀️

No właśnie jajko na miekko...sama bardzo lubie i ubolewam, że nie jest wskazane dawać je dziecku 😕 ale pewno za jakiś czas podam, bo mam jajka ze sprawdzonego źródła od mojej babci.
Zrobiłam raz placki ziemniaczane dla Tomka i akurat dla niego są zbyt ciężkostrawne, później strasznie cierpiał w nocy, miał burze w brzuszku, bulgotanie i wzdęcia. Kiedyś znów sprobuje, ale jest tyle innych potraw, że nie jest to konieczne już 😊 za to do orzechów robie przymiarki od dobrych kilku tygodni i albo mały jest chory i nie chce mu dokładać ewentualnej alergii, albo tak jak teraz-brzydka skóra i placki stanów zapalnych na buzi czort wie od czego (albo grzybiczne, albo wirusowe po trzydniówce)...
O widzisz u nas Antek miał trzydniówkę w zeszłym tygodniu temperatura wtorek-czwartek, a w piątek wysypka. Wczoraj pojawiły się takie czerwone placki na policzkach, stawiałam że uczulenie, ale nic nowego nie podawałam, więc to chyba po tej trzydniówce.

Ja mało się tu odzywam, bo jakoś brak czasu i w sumie chęci, ale czytam Was cały czas 🙂 Zdrówka dla dzieciaczków tych chorych 😘
Wczoraj wygłupiałam się z Nelką i nagle zauważyłam, że przebiła się dolna dwójka, a nawet nie było po niej widać, by miała jakiś gorszy humor 😁 A dzisiaj przy obiedzie, a właściwie już pod koniec gdy jadła makaron rękami to jadła na pół śpiąco 🤣 jak to śmiesznie i słodko wyglądało 😍😂 aż musiałam filmik nagrać 😄
U Antka już wszystkie trójki na wierzchu. Jak to u niego bywa zęby wychodzą wszystkie naraz. Ma już 12🦷🦷

O widzisz u nas Antek miał trzydniówkę w zeszłym tygodniu temperatura wtorek-czwartek, a w piątek wysypka. Wczoraj pojawiły się takie czerwone placki na policzkach, stawiałam że uczulenie, ale nic nowego nie podawałam, więc to chyba po tej trzydniówce.
A miał katar przy tym czy tylko temperatura?

12.02-14.02. Zaczęło się przeraźliwie wysoką temperaturą, pluję sobie w brodę, że nie zmierzyłam mu wtedy gorączki pod pachą zwykłym termometrem, tylko zaufałam bezdotykowemu na czoło, który pokazywał 38,5 lub 39,0. Podejrzewam, że miał wtedy 40 lub więcej, bo był gorący jak piec, miał zwolnione ruchy i pojękiwał co brzmiało jak majaczenie. Co prawda wszystko dobrze się skończyło, leki podałam i temperatura spadła, ale ciągle myśle o tym, że możliwe, że może miał wręcz stan zagrożenia życia, mogłam to sprawdzić, ale byłam tak zadżumiona wybudzeniem w środku nocy, że tego nie zrobiłam jak trzeba.
Kolejne noce warowałam przy nim jak pies i sypiałam może po 3h. Teraz mimo, że już jest zdrowy to najwolałabym żeby ciągle spał z nami w naszym łóżku.
Przy trzydniówce temperatury są bardzo wysokie. Ja mierzyłam takim i takim termometrem, zazwyczaj miał 39,9, ale trzeciego dnia było najgorzej miał 40,2 i ciężko było zbić temperaturę lekami, były również: kąpiel, okłady. Masakra

reklama
Czy któraś z Was używa ronda do kąpieli? To taki daszek na głowę, żeby dziecku włosy umyć. Może polecacie któryś konkretny? U nas ostatnio dramat z moczeniem głowy, do tej pory było ok a nagle się zmieniło :(

Do góry