reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Och przed nami okres urodzinowy to może będzie jeszcze jakiś konkurs...odgadnij ile?🤣
Tylko liczę wtedy na nagrody🤣
O tak....lokal z placem zabaw dla takich maluchów to świetna sprawa...wtedy na pewno tam bym robiła...ale u nas nie ma takich w okolicy więc było w domu:)Dla takich już 2-3 latków są ale dla takich jeszcze raczkujących to średnio...
U nas plac zabaw jest, ale taki lichy ze ja pierdziu 😅 i jeszcze 2m od huśtawki jest skrzynka z gazem 🙈 liczę, że pogoda będzie na tyle kiepska, że nikogo nie będzie kusiło wychodzić na pole 😅

reklama
Zapytam was z ciekawości, czy któraś jeszcze używa śpiworka do spania czy wszystkie już normalnie kołderka i poduszka w łóżeczku? Bo przyznam że zastanawiam się czy wymienić już śpiworek na pościel, ale martwię się ze będzie się odkrywać mi.

Zapytam was z ciekawości, czy któraś jeszcze używa śpiworka do spania czy wszystkie już normalnie kołderka i poduszka w łóżeczku? Bo przyznam że zastanawiam się czy wymienić już śpiworek na pościel, ale martwię się ze będzie się odkrywać mi.
Ja już od bardzo dawna nie korzystam że śpiworka, u nas nie ma problemu z odkrywaniem.

A to u nas lokali z zewnętrznym placem zabaw też jest trochę...myślałam ,że chodzi o wewnętrzny plac zabaw dla takich maluchów🤣

No my używamy śpiworka i chyba jeszcze trochę go będziemy używać bo każda próba nakrycia kocykiem itp kończy się rozkopaniem w sekundzie nawet jak już śpi i ją okryję to za chwilę się przebudza i dopóki go nie zrzuci to nie zaśnie ponownie:oops:
Właśnie miałam szukać na necie większego rozmiaru🤣

U nas właśnie zazwyczaj jak na drzemkę przykrywam ją kocem to później nogi odkryte, reszta zakryta, więc mam dylemat 😃😃

U nas
U nas śpi pod kocem, albo kołdrą. Nogi ma często odkryte, ale mu to nie przeszkadza, więc ja się nie wtrącam. Śpi w piżamie to nie zmarznie

A to u nas lokali z zewnętrznym placem zabaw też jest trochę...myślałam ,że chodzi o wewnętrzny plac zabaw dla takich maluchów🤣

No my używamy śpiworka i chyba jeszcze trochę go będziemy używać bo każda próba nakrycia kocykiem itp kończy się rozkopaniem w sekundzie nawet jak już śpi i ją okryję to za chwilę się przebudza i dopóki go nie zrzuci to nie zaśnie ponownie:oops:
Właśnie miałam szukać na necie większego rozmiaru🤣
Mój też się rozkopuje ze wszystkiego więc my też w śpiworku 🙂 Ale małą poduszeczkę juz młody ma bo wtedy o wiele lepiej śpi.

Ja nigdy nie używałam śpiworka. Moje dziecko śpi wiecznie odkryte..Ale piżamki ma na długi rękaw z zakrytymi stópkami wiec juz go nawet nie przykrywam jak się rozkopie bo on tego nie lubi. Zawsze się wtedy przebudza🤷‍♀️

Ja nigdy nie używałam śpiworka. Moje dziecko śpi wiecznie odkryte..Ale piżamki ma na długi rękaw z zakrytymi stópkami wiec juz go nawet nie przykrywam jak się rozkopie bo on tego nie lubi. Zawsze się wtedy przebudza🤷‍♀️
Moja też wiecznie odkryta, nigdy w śpiworku nie spała. Przykrywam jak zaśnie ale potem i tak się rozkopuje, widocznie jej gorąco.

reklama
Ale piękna pogoda u nas, prawie wiosna. Byłam dziś na chwilę z Julkiem w pracy i zrobił koleżance pa pa, to pierwszy raz jak komuś obcemu pomachał 🙂 Ostatnio w ogóle łapie wszystko w mig, pokazuje " taki duży" , jak zapytam gdzie ma ząbki to od razu pokazuje, robi pa pa jak się go poprosi. Zaczął też trochę wstawać przy kanapie ale na razie dziwnie te stopy układa bo albo na bokach, albo palcach więc to jeszcze nie jest takie stabilne... Niestety dzis młody ma trochę katar i stan podgorączkowy więc nocka może być ciekawa 🥺

Do góry