reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Aaaa i wiecie co zaczynam się martwić...kiedyś martwiłam się , że nie chce jeść a teraz zaczynam chyba , że chce za dużo🤣
Wystarczy iść do kuchni a za sekundę jest przy nodze i mówi "am"...nie ważne , że wtedy myję naczynia czy robię coś innego....ona chce "am"....aż strach iść do kuchni🤣
Mój ostatnio kilka razy dziennie łazi do kuchni bo chce kotu z miski wyjadać 😆 Ostatnio to już miał prawie w buzi, w ostatniej chwili go dorwalam a szybki jest skubany 🤣

Mój ostatnio kilka razy dziennie łazi do kuchni bo chce kotu z miski wyjadać 😆 Ostatnio to już miał prawie w buzi, w ostatniej chwili go dorwalam a szybki jest skubany 🤣
Daj mu polizac, moze wtedy odpusci, bo watpie by mu zasmakowalo 😂 moj ostatnio musial koniecznie zjesc grudke ziemi na spacerze, bo juz od kilku dni kiedy wychodzilismy nie dalo sie normalnie z nim isc, bo robil awanture o kazdy odsloniety kawalek ziemi 🙈 poddalam sie, wziął kawałek, poszuszczał na zebach i popatrzyl na mnie z wyrzutem "dlaczego mi na to pozwolilas"😂 wiecej nie bylo tego problemu 🙈

Myślałam że to minie, bo tak mama mi mówiła, kurde masakra, minus długich włosów, bo będę grzebać i grzebać 😂 w takim momencie żałuję dlaczego nie ma krótkich włosów 😂😂
no minie, ale w sensie, że nie trzeba po specjalistach jeździć i specjalnych leków czy maści (prócz jakichś hardcorowych sytuacji). ale nie minie ot tak pozostawione na skórze głowy, na pewno się rozprzestrzeni, skóra wtedy nie oddycha, może wdać się zakażenie. naprawdę trzeba wyczesać do końca za każdym razem jak się pojawi. a jak będzie pojawiać się nadal u kilkulatka to już dermatolog potrzebny. może nawet, któraś zauważyła za uszkami dziecka taka skorupa się czasem tworzy - to też ciemieniucha.
no i właśnie z długimi włoskami to nie zazdroszczę :-( :(:-( :(:-( :(

Staram się być jak najbardziej racjonalna i uważam, że dość tak nawet mi się to udaje, nie popadam w paranoje i trzymam rękę na pulsie tam, gdzie wiem, że mam trzymać. Autyzmu się nie doszukuje, ale tak czy siak to papa mnie gnębi, bo jedyne porównanie jakie mogłabym mieć, to dwie Tomkowe kuzynki (3l i 2l), które wszystko zawsze robiły na dużo przed rówieśnikami. Siłą rzeczy siedzę i czytam co przeciętne dziecko powinno potrafić w danym momencie, bo sama z własnych obserwacji tego nie wiem, ale wiem że są ramy czasowe do kiedy dziecko musi pojąć pewne rzeczy.
hheheheheh nie porównuj kuzynek-dziewczynek z chłopcem ;) to dwie różne planety 😂😂😂 na ogół chłopcy są bardziej sprawni fizycznie, ciągle biegają, skaczą, kopią piłkę a dziewczynki robią babki w piaskownicy i układają lale do wózka

Moj zapewne dzięki tatusiowi powie "rozpierducha" 😂
o nie 🙈 przypomniało mi się jak mąż często komentuje kierowców jak jeżdżą i kiedyś wyzywał ich pewnym powiedzeniem, dzieci były już takie większe, córka chyba z 4-5 lat, no i jedziemy, jakiś kierowca coś źle zrobił, mąż komentuje a córka: "ty szmaciarzu" 😂😂😂 od tamtej pory mąż nie używał tego sformułowania

Gotujecie dzieciom nadal tak typowo po niemowlęcemu, czy raczej z dorosłego talerza coś dostają z odrobiną soli, przypraw nie-ziołowych itd?
Juz dorosłe jedzenie, czasem szczypte dosalam już tak jak np ciasto wczoraj na pizze. Ale zazwyczaj staram się nie solic. Ale ziola i przyprawy u nas na porządku dziennym.

no minie, ale w sensie, że nie trzeba po specjalistach jeździć i specjalnych leków czy maści (prócz jakichś hardcorowych sytuacji). ale nie minie ot tak pozostawione na skórze głowy, na pewno się rozprzestrzeni, skóra wtedy nie oddycha, może wdać się zakażenie. naprawdę trzeba wyczesać do końca za każdym razem jak się pojawi. a jak będzie pojawiać się nadal u kilkulatka to już dermatolog potrzebny. może nawet, któraś zauważyła za uszkami dziecka taka skorupa się czasem tworzy - to też ciemieniucha.
no i właśnie z długimi włoskami to nie zazdroszczę :-( :(:-( :(:-( :(
Serio? Ja myślałam że to co innego i szoruje jej tam za uszami.. dzięki że piszesz, zacznę tam wyczesywać bo nie uśmiecha mi się jeździć po dermatologach

reklama
o nie 🙈 przypomniało mi się jak mąż często komentuje kierowców jak jeżdżą i kiedyś wyzywał ich pewnym powiedzeniem, dzieci były już takie większe, córka chyba z 4-5 lat, no i jedziemy, jakiś kierowca coś źle zrobił, mąż komentuje a córka: "ty szmaciarzu" 😂😂😂 od tamtej pory mąż nie używał tego sformułowania
To ja jestem takim typem kierowcy, mąż mnie wyzywa za każdym razem, bo ja za kółkiem nie przebieram w słowach. I się łapie przy dziecku na tym później ja przepraszam, albo czasem uda mi się ugryźć w język.

Do góry