reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Ten czas w ciąży zimą to jak dla mnie rewelacja.
Tu na tydzień przed porodem, tak minę wspominki naszły. Jaki to był piękny rok.
Szkoda, że Vanesss już nie chce pisać, Staszek za chwilę, jako pierwszy z naszych maluszków skończy roczek.

Milenko co Ty po nocach robisz??? ;)

A dajcie jakieś fajne foto z Waszych ciąż 🙂

Załączniki

• IMG-20210214-WA0002.jpg
    IMG-20210214-WA0002.jpg
    230,5 KB · Wyświetleń: 75
reklama
My podajemy Devikap, to jest lek na receptę, jedna kropla 500 i daję dwie krople od kiedy skończyła pół roku. Zastanawiałam się właśnie ostatnio czy nie zrobić sobie badania na poziom wit D, ale ponoć nie jest refundowane
No nie jest refundowane i kosztuje coś niecałe 100 zł u mnie. Ale ten raz w roku warto zrobić.

My na pewno chcemy drugie dziecko, ale na razie jeszcze nie planujemy, bo teraz nie ma na to głowy ( budowa i przeprowadzka), czasu i finansów. Na razie muszę trochę dłużej popracować by mieć jakąś lepszą umowę. Ale myślę, że w przyszłym roku będziemy myśleć o tym by zacząć się starać. Też chciałabym w podobnym okresie zajść w ciążę, bo to tak idealnie wszystko wpasowuje się w miesiące 😀 większy brzuch jest akurat w zimę, więc człowiek się nie męczy w lato i upały w tych ostatnich miesiącach i więcej w domku siedzi, bo zima ( chociaż brakowało mi ubierania sukienek z takim brzuszkiem 😍 nie było za bardzo okazji go pokazać), dzidzia rodzi się akurat na wiosnę, gdzie nie trzeba takiego wiotkiego maluszka ubierać w kombinezony itp itd., a na lato tylko bodziaki i gotowe. No i po roczku też wiosna, więc nauka tuptania też będzie na dworze, po trawce itp 😁
Super staraj się, bo widać, że jesteś bardzo czułą i zaangażowaną mamą. Ja Cię podziwiam, że tak dużo spędzasz czasu z małą na podłodze i bawisz się, bo ja to jakoś nie umiem usiedzieć😁

Ok tyg mnie nie było, próbowałam przeczytać to wszystko i przeczytałam 😜 serio czyta się jak pamiętnik 😂 wczoraj już miałam napisać ale usnęłam 😂 a nie chce odchodzić po cichu bez pożegnania 🤪.

Jak wiecie z mojej historii długo się staraliśmy o Małego😍, (dużo też straciliśmy ale to nie ważne przynajmniej na potrzeby tego wpisu 😜), ważne to co mamy a mamy wspaniałego chłopaka, którego kochamy nad życie i staramy się wychować jak najlepiej potrafimy, poświęcając na tym etapie jego życia cały swój czas (próbujemy wydłużyć dobę ale się nie da 😂).
Przez ostatni czas mocno weszliśmy w temat Montessori i nie ukrywam, że ostatnio wdrażaliśmy metodę w domu w zakresie tzw. Podążania za dzieckiem
Temat jest ciężki i mocno czasochłonny ale mamy nadzieję, że będzie to dobra metoda na wychowywanie naszego syna.
W związku z czym nie mam już niestety tyle czasu na to forum😢.
Chciałam Wam Dziewczyny bardzo podziękować za wsparcie, dobre słowo zarówno w trakcie ciąży jak i po niej (szczególnie, że jestem pierworódką😛)
Liczę na Was👍Mądre Babki jesteście więc wychowamy fajnych ludzi 😍🙏nie we wszystkim się zgadzamy (i może właśnie o to w tym chodzi🤔), wiem napewno Kochamy swoje Szkraby i to jest najważniejsze!
Duuuużo uścisków dla Was i Maluszków bo są słodkie, kochane, niewinne i dobre😍😘🥰
Buziole😘

PS nie usuwam konta zajrzę tutaj za rok - jak będę pamiętać🤪
Szkoda, bo fajnie się Ciebie czytało. Odezwij się częściej niż raz na rok, bo jestem ciekawa jak postepy Staszka i jak Wam się sprawdza metoda montessori. Jak żłobek itd. Trzymaj się i każdy tu na Ciebie będzie czekał😁

reklama
Super staraj się, bo widać, że jesteś bardzo czułą i zaangażowaną mamą. Ja Cię podziwiam, że tak dużo spędzasz czasu z małą na podłodze i bawisz się, bo ja to jakoś nie umiem usiedzieć😁
Mam to samo zdanie o Patii.

I jesteś Patii taka śliczna 🥰

Canis lupus, nie pozostaje nam nic innego jak umówić się fdzies wspólnie 🤗

Do góry