reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Hej, a co się u naszych dzieci zmieni po osiagnieciu roczku?
- Na pewno zmiana mleka na nastepny numerek u tych, ktore sa karmione modyfikowanym.
- Zwiększenie liczby posilkow stalych
- Zmniejszenie ilosci wypijanego mleka na dobe do chyba okolo 400ml?
- Zwiększenie ilosci podawanej witaminy D na 600-800. Polecacie jakąś konkretną? Slyszalam ze lepiej by był to lek a nie suplement diety.

Coś jeszcze?
Też już pomału myślę o zmianie mleka na 3. Mój już piję tylko 2 razy dziennie po 220 ml. Co do Wit D3 to zdecydowanie najlepiej wybrać lek, w kroplach to tylko chyba Vigantoletten, tych używam od początku i podaje 2 krople czyli 1000.

reklama
A to znowu Cię chłop czymś zaskoczył😉?
Nie, niczym, ale wtedy to też był wypadek niezwiązany z moim mężem 😅 w pierwszym i druhim przypadku winne jest bycie pierdołą 😅
Jestem wlasnie na sorze, place skladki, wiec niech mi przeswietla ten palec chociaz 😑 ale glupie jest to ze musze doniesc im zaswiadczenie ze jestem ubezpieczona bo swiece im na czerwono.

Powiem Ci , że właśnie ostatnio się zastanawiałam co się zmieni po roczku u naszych maluchów...mleko to wiedziałam a z resztą miałam zgłębiać temat....dobrze , że zrobiłaś mini ściągę😗

No czegoś takiego @Vaness to się nie spodziewałam....ja rozumiem wolne od forum tydzień czy dwa ale rok?Oczadziałaś🤣
Kto nam tu będzie podsuwał linki do wszystkiego?
Kto będzie motywował do bycia twardym w danych sytuacjach?
Przestrzegał przed różnymi sytuacjami?
Udzielał wielu cennych porad z zakresu rodzicielstwa i nie tylko?
Itd...
Weź nie przesadzaj bo 30 min wieczorem to się znajdzie nawet jak się wdraża Montessori ( nie wiem do końca o co w tym kaman a nie mam teraz czasu studiować)🤣

Mam nadzieję , ze jednak zdecydujesz się zostać z nami bo jesteś częścią naszej forumowej rodziny i tak jakoś smutno będzie bez Ciebie....nie musisz przecież pisać non stop...ale raz dziennie?🤭
A jeżeli decyzja już jest nie odwracalna to zdrówka życzę całej Waszej trójeczce....
Niech Staś rośnie zdrowo....3majcie się 😘

No chociaż jakieś dobre wieści...super...wszystko zaczyna się dobrze układać🤗

Oj popieram popieram...

Dużo podajesz wit d3 od początku...ja 500 ale 6 razy w tyg...

Też daję Vigantol właśnie....
Nasz pediatra powiedział, że teraz spokojnie można dać dziecku 1000. Jak zrobi się cieplej to zmniejszę🙂 Ja codziennie nie podaję bo zapominam przynajmniej raz lub dwa razy w tygodniu 😄

Nie, niczym, ale wtedy to też był wypadek niezwiązany z moim mężem 😅 w pierwszym i druhim przypadku winne jest bycie pierdołą 😅
Jestem wlasnie na sorze, place skladki, wiec niech mi przeswietla ten palec chociaz 😑 ale glupie jest to ze musze doniesc im zaswiadczenie ze jestem ubezpieczona bo swiece im na czerwono.
Znam to. Ale nie musisz donosić zaświadczenia. Poproś o wydrukowanie oświadczenia że ZUS Cię ubezpiecza które podpisujesz tam na miejscu. Ja juz wszędzie o to proszę i wypełniam.

Nasz pediatra powiedział, że teraz spokojnie można dać dziecku 1000. Jak zrobi się cieplej to zmniejszę🙂 Ja codziennie nie podaję bo zapominam przynajmniej raz lub dwa razy w tygodniu 😄
Tak, teraz moze my widzimy słoneczko, ale słoneczko nie widzi nas przez te grube ciuchy i kurtki i chmury i w ogóle. Ja podaję 600, staram się codziennie, ale tez roznie to wychodzi 😅 po roczku akurat mamy szczepienie wiec dopytam pediatry ile dawac, ale mysle ze pewno 800 kaze.

Ok tyg mnie nie było, próbowałam przeczytać to wszystko i przeczytałam 😜 serio czyta się jak pamiętnik 😂 wczoraj już miałam napisać ale usnęłam 😂 a nie chce odchodzić po cichu bez pożegnania 🤪.

Jak wiecie z mojej historii długo się staraliśmy o Małego😍, (dużo też straciliśmy ale to nie ważne przynajmniej na potrzeby tego wpisu 😜), ważne to co mamy a mamy wspaniałego chłopaka, którego kochamy nad życie i staramy się wychować jak najlepiej potrafimy, poświęcając na tym etapie jego życia cały swój czas (próbujemy wydłużyć dobę ale się nie da 😂).
Przez ostatni czas mocno weszliśmy w temat Montessori i nie ukrywam, że ostatnio wdrażaliśmy metodę w domu w zakresie tzw. Podążania za dzieckiem
Temat jest ciężki i mocno czasochłonny ale mamy nadzieję, że będzie to dobra metoda na wychowywanie naszego syna.
W związku z czym nie mam już niestety tyle czasu na to forum😢.
Chciałam Wam Dziewczyny bardzo podziękować za wsparcie, dobre słowo zarówno w trakcie ciąży jak i po niej (szczególnie, że jestem pierworódką😛)
Liczę na Was👍Mądre Babki jesteście więc wychowamy fajnych ludzi 😍🙏nie we wszystkim się zgadzamy (i może właśnie o to w tym chodzi🤔), wiem napewno Kochamy swoje Szkraby i to jest najważniejsze!
Duuuużo uścisków dla Was i Maluszków bo są słodkie, kochane, niewinne i dobre😍😘🥰
Buziole😘

PS nie usuwam konta zajrzę tutaj za rok - jak będę pamiętać🤪
Aż mi się smutno zrobiło jak to zaczęłam czytać i mi łzy napływają do oczu 🤷‍♀️😞 Myślałam dzisiaj o Tobie, co tak długo się nie odzywasz.
Będzie nam Ciebie brakowało 😞 Jak pomyślę, że pisałyśmy razem w trakcie ciąży i prawie rok po porodzie naszych pociech, przeżyłyśmy wszystkie wspaniałe chwilę i momenty tutaj to cholernie mi smutno, że odchodzisz 😞 Zżyłyśmy się wszystkie i traktuje Was jak bliskie mi osoby, na których mogę polegać.
Ale rozumiem Twój wybór, ponieważ teraz prawie każda z nas wróci do pracy, po pracy będziemy poświęcać czas na dzieciaczki, dom, rodzinę i nie będziemy miały tyle czasu pisać na forum co teraz. Ja też na pewno będę mniej tutaj przebywać i się udzielać, bo chcę mój wolny czas poświęcić córce niż siedzieć na telefonie. Aczkolwiek na pewno będę tutaj wpadać i się odzywać.

W każdym bądź radzie, @Vaness trzymaj się i powodzenia w wychowywaniu Stasia i w życiu ❤️ Dziękujemy, że byłaś z nami i mam nadzieję, że jednak wcześniej się odezwiesz niż za rok 😊

reklama
Do góry