reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny, podajecie swoim dzieciom koktajl z mleka i owoców? Ja robię dla siebie koktajl z banana, jabłka i szklanki mleka krowiego i zawsze jak zrobię to mała sępi ode mnie i bardzo jej smakuje. Ale nie chce jej dawać jeszcze mleka krowiego za dużo, więc jakie mogę mleko użyć do takiego koktajlu? Wiem, że roślinne tylko jakie może pić "bez umiaru", że jej nie zaszkodzi. Owsiane, migdałowe? Przynajmniej w koktajku mogę jej przemycić świeże jabłko i banan, bo tak to tylko w słoiczkach zje..
Ja jeszcze krowiego nie podaję. Zawsze możesz zrobić z jogurtem naturalnym i wodą i też jest pysznie i zdrowo 🙂

Podawałam Zyrtec przez tydzień i wróciłam już do fenistilu.
Zyrtec mam w razie jakby coś bardziej ją wysypało:oops:
Od poniedziałku zaczynam próbę przejścia na bebilon pepti...:oops:
Ech też niedługo nas to czeka🙈póki co jeszcze mi wystawiła receptę na 10 neocate. To lekarz ci zalecił to przejście z zyrtec na fenostil czy Ty sama?😉ile dajesz teraz tego fenistilu ?

Edit: dopiero teraz zasnęła 🙈😅 wcześniej zasnela na 10 minut przy cycku po czym obudziła si i na czworaki i tak dwa razy, musiałam ponosić by głębiej zasnela 😝 ale jeszcze czeka mnie odłożenie 😂 także zobaczymy czy się obudzi i będzie cycek i zaśnie czy jednak obejdzie się.

Dziewczyny, podajecie swoim dzieciom koktajl z mleka i owoców? Ja robię dla siebie koktajl z banana, jabłka i szklanki mleka krowiego i zawsze jak zrobię to mała sępi ode mnie i bardzo jej smakuje. Ale nie chce jej dawać jeszcze mleka krowiego za dużo, więc jakie mogę mleko użyć do takiego koktajlu? Wiem, że roślinne tylko jakie może pić "bez umiaru", że jej nie zaszkodzi. Owsiane, migdałowe? Przynajmniej w koktajku mogę jej przemycić świeże jabłko i banan, bo tak to tylko w słoiczkach zje..
Spokojnie, ja bym podała krowie mleko jak nie ma alergii. W tych owsianych, migdałowych itd trzeba patrzeć na skład bo może być sól i jakieś inne dodatki. Ja robię wszystko na mleku krowim bo jako dodatek może być on dodawany.

Jak robiłam jakiś czas temu przegląd tych mlek roślinnych to najlepsze było owsiane z Sante - sama woda i owies w składzie. Pozostałe mają i sól, i cukier, i jakieś inne badziewie. Więc koniecznie czytaj skład.

reklama
Do góry