reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

O ile by było wygodniej gdyby nasze dziewczynki lubiły podróżować.

Dziś po raz drugi w życiu Melanii chciałam z nią jechać do galerii handlowej.
Jaka porażka :((( Krzyk całądrogę. W galerii w wózku siedzenie beee.. na rękach i pchanie wózka, no męka mówię Wam.
I największy nerw mnie brał, jak mijały mnie mamy z dziećmi w wózkach, które siedzą i się rozglądają lub śpią.
Wróciłam wściekła, zapocona, z zerowymi zakupami. Eehhh Melania, jestem niezadowolona z Twojej postawy ☹
No ja młodego dziś właśnie wzięłam w spacerówce do pobliskiej galerii bo strasznie marudny był rano. On akurat lubi się rozglądać, ogląda światełka i innych ludzi. Ale warunek jest taki, że muszę go do połowy rozebrać, ma nie być czapki i wolne rączki i wtedy jest cisza. A jak tylko zaczynam go ubierać bo wychodzimy to jest ryk 🥴

reklama
@Mary2094 przypomnij mi jaką masz spacerówkę?Chodzi mi o model i ktoś z forum ma podobną ale nie pamiętam kto....🤔
Sprawdza się u Was?
Bo planuję wakacje za granicą i przydałaby mi się jakaś zgrabna spaceróweczka:)
Nie wiem jeszcze jak tam dojadę ale plan jest🤣

Dokładnie ten model mam. Lekki jest, polecam. Tylko koła ma pompowane

Czy Wasze dzieciaczki tańcują już sobie przy muzyce?
Nelka jak tylko się włączy muzykę to od razu dupką rusza i tak ugina nogi i ciągle góra dół i tańcuję 😄 no przesłodko to wygląda 🥰 I zaciesz przy tym ma niezły 😁
Oczywiście, że mój nie tańczy 😅 nadal też nie robi papa ani cześć, ani brawo brawo 😅 ale przytula sie, daje buziaczki, robi cacy, rozumie co znaczy chodź, daj, nie wolno, a jak mu pokazuje palcem na jeden przedmiot i na jakieś miejsce to wie ze ma to tam polozyc. I małpuje glupie zabawy, mądrych nie 😅

reklama
A na 11 miesięcy przedstawiam dwa oblicza Anastazji 😂
I znowu nie trafiłam na zdjęcie...

Polecam Kicia Kocia i Nunuś - Kochamy.
Fajna książeczka o trosce o drugą osobę i miłości do drugiej osoby.
Wieszczę i prorokuję, że niedługo będziecie mieć porzyg na Kicię Kocię 😂😂😂
My mamy prawie wszystko, największy przebój to książeczki z okienkami, i wszystkie opowiadania, szczerze, jak widzę książeczkę o Kici Koci i strażaku Jacku, to sama mam ochotę spieprzać na drzewo 😂😂

No różni są ludzie 🤨. U nas takie leżanki jak trwały 5 minut to już to było za długo. A mała moja tak w 2 minucie się rozkręcała, no i to tak konkretnie, że branie na ręce, tulenie, całus I próba wspólnego zasypiania.. no ale nie dało rady. Wiedziałam, że po pierwszym razie może nie wyjść dlatego kontynuowaliśmy to , ale w końcu odpuściłam. Więc nie każde dziecko da się i chce się przestawić. Takie jest moje zdanie i drażni mnie bardzo stwierdzenie ' taka duża a zasypa na rękach' 😠
Taka duża, a zasypia na rękach?
Taka duża a ssie pierś?
Taka duża a płacze?
Taka duża a się obraża?
Taka duża a nie chce cioci dać buziaka?
Taka duża a się wstydzi?
Taka duża a taka histeryczka! (Tekst mojej teściowej do Dobrusi ostatnio)
Jak słyszę jakiekolwiek pytanie lub zdanie zaczynające się od "taka duża" to mam ochotę powiedzieć, żeby sobie je w dupę wsadzili i zajęli się swoim życiem.
Moja na szczęście na rękach nie zasypia często, czasami w ciągu dnia, wieczorem na leżąco w łóżku, ale nawet jeśli, to przecież do końca życia jej tak nosić nie będę, kiedyś wyrośnie i nawet przytulić się nie będzie chciała...

Mój mówi jeszcze kokok i toł. Kokok to kot, a toł nie mam pojęcia😁
Może to będzie zagadka z serii Dobrusiowej. Dobrusia od 10 czy 11 miesiąca mówiła kopyty, skonczyła mając ponad 3. Do dzisiaj nikt nie wie, co to było kopyty, a cała rodzina usiłowała to odgadnąć. No ni cholery 😂😂
Kopyty 🤷

Czy Wasze dzieciaczki tańcują już sobie przy muzyce?
Nelka jak tylko się włączy muzykę to od razu dupką rusza i tak ugina nogi i ciągle góra dół i tańcuję 😄 no przesłodko to wygląda 🥰 I zaciesz przy tym ma niezły 😁
Ofkors, na siedząco się kiwa do przodu i do tyłu i kręci głową na boki. A na stojąco dupką macha i nóżki ugina 😍

Do góry