reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

U mnie też taka trauma została, nie jedzeniowa, ale odnośnie wymagań.
Jestem raczej porzadnicka i trzymam wokół siebie ład ( bo Panna hehe) , ale w wieku dojrzewania w pokoju był lekki nieład, ojciec mnie nazywał wtedy nierobem, pasożytem i śmierdzącym leniem... Oj jak to zostało:(((
A byłam ukochaną córeczka Tatusia, zawsze paski na świadectwach itd...tylko to dojrzewanie. Jak słyszę, że mąż próbuje tekstów o lenistwie do syna to wściekle oponuję by tego nie robił 😡
czyli jest szansa, że moja starsza córka będzie miała porządek w swoim dorosłym życiu 💪💪💪
u mnie też nie było za ciekawie, u męża tak samo. kiedyś rozpamiętywałam, rozgrzebywałam i strasznie mnie to dołowało... kiedyś dostałam książkę od Tereski (nauczycielki jogi) - Louise L.Hay 'Możesz uzdrowić swoje życie' i jest tam fajnie opisane, żeby wybaczyć i nie rozgrzebywać już więcej, bo nie wiemy w jakich warunkach wzrastali nasi rodzice, jak ich traktowano i z czym musieli się mierzyć wychowując nas. później wstawię kilka fotek z książki

reklama
Kurde, kiedyś takie sposoby na wychowani

czyli jest szansa, że moja starsza córka będzie miała porządek w swoim dorosłym życiu 💪💪💪
u mnie też nie było za ciekawie, u męża tak samo. kiedyś rozpamiętywałam, rozgrzebywałam i strasznie mnie to dołowało... kiedyś dostałam książkę od Tereski (nauczycielki jogi) - Louise L.Hay 'Możesz uzdrowić swoje życie' i jest tam fajnie opisane, żeby wybaczyć i nie rozgrzebywać już więcej, bo nie wiemy w jakich warunkach wzrastali nasi rodzice, jak ich traktowano i z czym musieli się mierzyć wychowując nas. później wstawię kilka fotek z książki
Tak, to bardzo ważne aby wybaczyć bo to robi się przede wszystkim dla siebie. Mam ojca alkoholika, niepijącego już ale całe dzieciństwo mam naznaczone tym problemem. Jednak ja wybaczyłam, ojciec miał ojca tyrana, który robił mu straszne rzeczy i ja patrzę też na to i potrafię zrozumieć....

Wywiadówka on line, jak to wygląda? 😂😂😂 Nie umiem sobie wyobrazić tego
Tak jak lekcja 😂
Rodzice w domach, pani wychowawczyni w domu.
Widać Cię do pasa, więc pod biurkiem możesz robić co chcesz.
Mój syn np. Ma dwa monitory i często na drugim gra w szachy on line, nie mówiąc o tym , że na pierwszych lekcjach siedzi okutany kołdrą.

Pewnie jak lekcje zdalne 😀. Wyl kamerki 😅😅. Siostra na zdalnych wiecznie wyłączona ta kamera. Jestem ciekawa, czy sa nauczyciele, którzy potrafią zaciekawić odbiorców swoimi zajęciami 🤔
Moja koleżanka wuefistka, ambitnie wszystkie lekcje ćwiczyła przed kamerą z dziećmi.
Mówi, że w życiu takiej formy nie miała jak po lekcjach on- line 😄

reklama
Tak jak lekcja 😂
Rodzice w domach, pani wychowawczyni w domu.
Widać Cię do pasa, więc pod biurkiem możesz robić co chcesz.
Mój syn np. Ma dwa monitory i często na drugim gra w szachy on line, nie mówiąc o tym , że na pierwszych lekcjach siedzi okutany kołdrą
Mój siostrzeniec ma indywidualny tok nauczania to czasem pani musiała do niego dzwonić żeby go obudzić 🙈a siostra szału prawie dostała .

A tak w ogóle to chciałam Ci powiedzieć że jednak tez mamy wyciek z instalacji przynajmniej tak twierdzi nasz fachowiec, kompletnie nic nie widać . Zamówiliśmy Pana z kamerką termowizyjną bo już nie mamy pomysłu, 600 zł taka przyjemność, mamy tylko nadzieję że coś znajdzie bo oszaleć idzie z ciągle zapowietrzającymi sie grzejnikami 🙈jak mój dom będzie w takim stanie jak Wasze mieszkanie to poprosimy z synusiem o lokum u Ciebie i Melci 🥰😉

Do góry