reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Wow, lina do jogi, to co ty tam wyczyniasz?😱 Ja to raczej taka relaksacyjna joga i praca z oddechem, na głowie nie staję jeszcze 😂
Praca z oddechem też jest potrzebna👍 ja sporo asan cwicze, pracują wtedy wszystkie partie ciała przy takiej jednej sesji, na koniec pozycje odwrócone- wiszenie na linie, stanie na głowie, na rękach, świeca; no i na sam koniec relaks z oddychaniem. Uwielbiam joge🥰
20210828_165547.jpg

reklama
Praca z oddechem też jest potrzebna👍 ja sporo asan cwicze, pracują wtedy wszystkie partie ciała przy takiej jednej sesji, na koniec pozycje odwrócone- wiszenie na linie, stanie na głowie, na rękach, świeca; no i na sam koniec relaks z oddychaniem. Uwielbiam joge🥰
Zobacz załącznik 1361670
Wow, super 😀 To Ty wygimnastykowana jesteś 😀 ja też się wczoraj rozciągałam. Ale chciałabym zacząć ćwiczyć, tylko czasu brak, a wieczorem to już niestety nie mam sił na trening..

na początku widelcem próbowała tak że mu nakładałam i dawałam do ręki ale miał frajde szczególnie z borówkami 😂 ale też czasem bierze ręką całą także myślę do 2l będzie tak miał.
aczkolwiek w żłobku dzieci uczą się sztućcami tam nawet bidon jest zabroniony
ręce myją w umywalce
a poelich przebierane na stojąco już go przyzwyczajam i powiem sferze że to działa stoi przy lusterku a ja go przebieram nie ucieka 🤪

Moja starsza ogarnęła sztucce jak miala roczek, jak miala 15 miesiecy to sama potrafila zjeść zupę łyżeczką. Ale kazde dziecko w innym tempie rozwija motorykę mała, mjsimy dac tylko maluchom okazje do ćwiczenia.
Bartek wcina borowki i maliny odkąd skończył 8.5 miesięcy, bo wtedy mialam urodziny i byly na torcie. Starsza usiadla z łyżeczką na wprost tortu i jak mi wszyscy spiewali sto lat to ona łyżeczką wyjadala krem 😂 pierwszy raz jadla krem, zawsze tylko biszkopt, owoce lub beziki. A potem zaczela sciagac owoce do miseczki i zaniosla Bartkowi mówiąc - Bartuś, torcik dla ciebie 😂 i tak Bartek sprobowal malinki i borówki

...ale serio dziewczyny...mąż juz przed swietami Bozego Narodzenia mial isc przyciac wlosy, ale czasu mu braklo i zwlekal az do teraz, to sobie wyobrazcie jaki byl zapuszczony. Zabronilam mu golic brody, bo gladka twarz az nie pasowala do tego buszu 😂 no i dzis wrocił do domu ostrzyżony...i z tą brodą...a ma czarniuteńkie włosy...aż poczułam jak się rumienie z niesmiałości jak nastolatka przy przystojnym starszym koledze ze szkoly 😂 o raaaanyyyy...
Niestety broda juz ogolona, ale za 3 dni znów bedzie 😍 bede wyrywac kartki z kalendarza 😍

Zobacz załącznik 1361670
No nie, to już widzę, wyższy poziom zaawansowania, ja to jestem raczej leniwym joginem 😂

Moja starsza ogarnęła sztucce jak miala roczek, jak miala 15 miesiecy to sama potrafila zjeść zupę łyżeczką. Ale kazde dziecko w innym tempie rozwija motorykę mała, mjsimy dac tylko maluchom okazje do ćwiczenia.
Bartek wcina borowki i maliny odkąd skończył 8.5 miesięcy, bo wtedy mialam urodziny i byly na torcie. Starsza usiadla z łyżeczką na wprost tortu i jak mi wszyscy spiewali sto lat to ona łyżeczką wyjadala krem 😂 pierwszy raz jadla krem, zawsze tylko biszkopt, owoce lub beziki. A potem zaczela sciagac owoce do miseczki i zaniosla Bartkowi mówiąc - Bartuś, torcik dla ciebie 😂 i tak Bartek sprobowal malinki i borówki
i wszyscy zadowoleni ty bo kremu nie jadłaś mniej kalorii, córka bo kremu spróbowała i Bartek bo dostał owocki do ćwiczenia 🤪mała spryciula!
Też tak uważam trzeba dawać okazję do ćwiczeń. A wiadomo trening czyni mistrza 😂

reklama
Do góry