reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Mmmm takie pierogi z jagodami😋Ja nie robię dla małego żadnych dań bo to nie ma sensu u nas , na rybę najprawdopodobniej ma uczulenie nabiału nie może, jajka też są pod wielkim znakiem zapytania 😅a pierogi które mam są z kapustą i grzybami leśnymi ale już się nie bawiłam z pieczarkami, niech za rok próbuje 😅
Ja to samo...wczoraj próba nr z żółtkiem a dzisiaj całe plecy i rączki w plamy czerwone a plecy dodatkowo całe w takiej "kaszce"...więc wszystko to samo co u Was...nabiał odpada, jajka ryba też uczula...i cytrusy raczej też...więc zostaje nam co jakiś czas próba czy już przeszło czy nie....:oops:

reklama
A jak dziołchy Wasze przygotowania do świąt?
Ja właśnie zlałam zakwas buraczany do butelek i dorobiłam 70 pierogów ruskich, z czego 20 zjedliśmy 🤣🤣 (moja córka uwielbia ruskie, więc to co poprzednio zrobilam zostanie dla niej, a ja zrobiłam teraz na wigilię dla dzieciaków).
A poza tym nic nie mam 🤣🤣🤣
Ani posprzątane, ani ugotowane, ja nie wiem, co to będzie 🤣🤣🤣
Ja w sumie dom mam ogarnięty, jutro jeszcze sprzątnę łazienki A potem w wigilię odkurzanie i mycie podłóg. A z gotowania to krokiety i pierogi zamrożone jutro zrobię dwa ciasta A reszta w wigilię do wieczora dużo czasu😀

No u Was to ludzi multum, więc dlatego też każdy coś robi, by jeden się nie zajechał. Ja pytałam teściową czy coś przygotować, powiedziała, że bić nie trzeba. Zresztą oni zawsze mają skromną Wigilię, totalnie inną niż ta, w której ja się wychowałam. U nas zawsze był duży wybór, każdy jadł to co chciał i na co miał smaka ( z biegiem lat odchodziły rzeczy, których nie jedliśmy). U teściów tylko będzie sałatka warzywna, ryba to karp a reszta takie filety z ryby , które się je w ciągu roku czyli mintaj i panga chyba, Kapusta z grzybami i barszcz z uszkami.

Kiedyś będziemy musieli robić Wigilię w domu dla dzieci to wtedy się zacznie gotowanie 😬😱😅
U mojej teściowej tak samo, taka skromna Wigilia, więc co roku spędzamy w domu z moimi rodzicami. Z mamą wspólnie gotujemy i musi być na bogato 12 potraw obowiązkowo 😀i takie święta ja lubię 🥰 do teściowej pojedziemy w pierwszy dzień świąt bo dwa razy próbowaliśmy obskoczyć dwie wigilię ale to tak na szybko jest i z żadnej nie czerpie radości bo wszystko w biegu

Dziewczyny wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Bożego Narodzenia, aby dzieciaki nam zdrowo rosły, a my miały dużo więcej siły niż dotychczas.
Posprzątałam, upiekłam 3 ciasta, ubrałam choinkę, a jutro wsiadamy w samochod i jedziemy 300 km w okolice Białegostoku do mojej mamy i ja prowadzę. Ona nie gotuje, a ja jestem perfekcjonistką, więc się zaorzę😢. Nie będę miała zasięgu, stąd wcześniejsze życzenia😙😙😙

Ja to samo...wczoraj próba nr z żółtkiem a dzisiaj całe plecy i rączki w plamy czerwone a plecy dodatkowo całe w takiej "kaszce"...więc wszystko to samo co u Was...nabiał odpada, jajka ryba też uczula...i cytrusy raczej też...więc zostaje nam co jakiś czas próba czy już przeszło czy nie....:oops:
O właśnie rozumiem to doskonale😅 ale ,że aż tak mocno biedna Iga 😪ja właśnie muszę też dać takie samo żółtko bo póki co tj tylko w zupce było i był jakiś wysypany i podejrzewam to żółtko ale pewności nie mam. Samo jajko to już podam po świętach co by się wszyscy nie pytali w święta " ojej a od czego on taki czerwony"😬 bo będę musiała powiedzieć, że ma alergię na gości 🤭🙃😉

Dziewczyny wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Bożego Narodzenia, aby dzieciaki nam zdrowo rosły, a my miały dużo więcej siły niż dotychczas.
Posprzątałam, upiekłam 3 ciasta, ubrałam choinkę, a jutro wsiadamy w samochod i jedziemy 300 km w okolice Białegostoku do mojej mamy i ja prowadzę. Ona nie gotuje, a ja jestem perfekcjonistką, więc się zaorzę😢. Nie będę miała zasięgu, stąd wcześniejsze życzenia😙😙😙
Dziękujemy, Wam również wszystkiego dobrego w te Święta i przez cały kolejny rok 😘 Dużo zdrówka i pięknego czasu z rodziną 🙂
Tego życzę każdej z Was! ❤️

I Wam wszystkiego co najlepsze!
Współczuję. Ja się chyba też zaoram, miałam mieć męża do pomocy. No to teraz jedzie tu, potem w trzy miejsca, potem wróci, zawiezie na 12 Jagodę do pracy, potem na 13 jest umówiony gdzieś tam, czyli od zaraz zostaję sama z całą robotą. Wiwat normalnie 🤬🤬🤬
Oczywiście klasycznie: proszę nic nie planuj, w czwartek potrzebuję, żebyś był w domu.
Dobrze kochanie!

widziałyście 400 zł dopłaty do żłobka 🤪od 1.04 bez kryteriów 😂😂😂
I Wam wszystkiego co najlepsze!
Współczuję. Ja się chyba też zaoram, miałam mieć męża do pomocy. No to teraz jedzie tu, potem w trzy miejsca, potem wróci, zawiezie na 12 Jagodę do pracy, potem na 13 jest umówiony gdzieś tam, czyli od zaraz zostaję sama z całą robotą. Wiwat normalnie 🤬🤬🤬
Oczywiście klasycznie: proszę nic nie planuj, w czwartek potrzebuję, żebyś był w domu.
Dobrze kochanie!
Mój ojciec zawsze tak robił żeby się wymiksować od roboty w domu. Identycznie. A później matka jak wracał wyzywała go w progu 😂. Mi się udało wczoraj przymusić męża do opieki gdy lepiłam pierogi. W sumie na dobrą sprawę przespali razem prawie 2h.

reklama
Zdrowych i Wesołych Świąt w rodzinnym gronie 😊😘

Do góry