reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Mi pediatra kazał podawać espumisan, biogaia i delicol. Jak ma czkawkę to daje małej wodę bo ile można mleka. Skoro takie są zalecenia to uważam że pediatra zna się na rzeczy i podaje
Powiem Wam, że daję Espumisan ale zaczynam mieć wrażenie, że psinco daje. Sama już nie wiem.
Napewno termofor z pestek to super sprawa, Mały nawet śpi z nim na brzuszku i chyba to lubi.
Wczoraj Go noszę, wpatruję się, tulę a On w krzyk i proszę mnie odłożyć. I tyle miałam przyjemności. Co to za charakterek to aż się boję myśleć 😉😁

reklama
Mój jak uda mu się przysnąć koło 21 lub 22 to śpi z 4 a nawet 5 godzin.
Potem regularnie co 3h.
Ale to się dzieje tak od tygodnia, no zobaczymy dalej. Także naprawdę jest dobrze😊
Aż mi Cię @Mary szkoda😔 naprawdę współczuję, bo zmęczenie przekłada się na wszystko.
Daj znać jak po szczepieniu. Ściskam Cię mocno😘

@Natulia jeśli chce więcej czy częściej to poprostu jej daj. Sama pewnie unormuje sobie.
Może być jak @Mary mówi, że będzie w końcu jadła więcej a na dłużej jej starczy. Życie życiem a teoria teorią😉😁
I tak właśnie postanowiłam spróbuje dawac jej 120 może będzie lepiej zasypiać po takiej porcji. Bo jak dostaje 90 kręci się wierci i spac nie może

Mój jak uda mu się przysnąć koło 21 lub 22 to śpi z 4 a nawet 5 godzin.
Potem regularnie co 3h.
Ale to się dzieje tak od tygodnia, no zobaczymy dalej. Także naprawdę jest dobrze😊
Aż mi Cię @Mary szkoda😔 naprawdę współczuję, bo zmęczenie przekłada się na wszystko.
Daj znać jak po szczepieniu. Ściskam Cię mocno😘
To masz super ja tylko kilka razy tak miałam ze dłużej pospala tak co 3 godziny ale i tak jest dobrze nie narzekam 🙂

Woooow, to powiem Ci, że sporo przybrała 😱 Dwa razy tyle ile " powinna" 😁 W sensie na dzień noworodek powinien przybierać 25-30 gram i to jest taka norma 😁 To Twoja już sporo przegoniła moją, bo urodziła się 25.03 z wagą 3880 gram a 13.04 na bilansie miała 4210 gram 😜
A czy można przekarmić piersią? Hmm, wydaje mi się, że nie bardzo. Mm owszem można, ale pokarm matki jest bardziej " lżejszy", że tak powiem. Oczywiście dziecko może za dużo zjeść, ale wtedy to uleje. Moja tak właśnie ma, ale ona ogólnie dużo ulewa, nie z przekarmienia.
No tak wyszło, ale moje dziewczyny wszystkie widać tak mają, matka ma mleka od groma i tak wychodzi 🤣🤣🙈 zgodnie z normami dzieci przybierają 26 do 31 gramów, moja przybierała 26+31 i zapas jeszcze miała 🤣🤣 ale już zwolniła, jak sprawdzałam ostatnio to od najniższej wagi urodzeniowej wychodzi około 50 gramów dziennie 🙈🙈🙈🤣🤣

No tak wyszło, ale moje dziewczyny wszystkie widać tak mają, matka ma mleka od groma i tak wychodzi 🤣🤣🙈 zgodnie z normami dzieci przybierają 26 do 31 gramów, moja przybierała 26+31 i zapas jeszcze miała 🤣🤣 ale już zwolniła, jak sprawdzałam ostatnio to od najniższej wagi urodzeniowej wychodzi około 50 gramów dziennie 🙈🙈🙈🤣🤣

Moja też cały czas 50g dziennie się trzyma. 😄
Przykro mi ale ile już ma? Może to wszystko się unormuje i będzie coraz lepiej.

Młoda skończyła wczoraj 7 tyg i zaczyna być gorzej z spaniem.
Może po szczepieniu odeśpicie😉daj znać jak zniosła te 3 wkłucia😉

U nas pielęgniarka odwaliła numer, i zaszczepiła ja skojarzonymi bo się pomyliła ( No trudno). Trochę popłakała, a na rotawirusa ładnie wypiła. Od razy zapisałam ją na meningokoki. Będzie mieć na początku maja.
Młoda ma 5240g i 65 długa (przy narodzinach 3800 i 58, a przy wyjściu ze szpitala ważyła 3550)😂 rośnie jak diabli. No ale na pleśniawki nystatyne dostała bo fioletem nie zeszło i debridat na te kupy bo się lekarka zdziwiła ze na piersi karmiona i nie robi kup (czasem tylko zdarzy mi się mm).

Moja też cały czas 50g dziennie się trzyma. 😄

Młoda skończyła wczoraj 7 tyg i zaczyna być gorzej z spaniem.

U nas pielęgniarka odwaliła numer, i zaszczepiła ja skojarzonymi bo się pomyliła ( No trudno). Trochę popłakała, a na rotawirusa ładnie wypiła. Od razy zapisałam ją na meningokoki. Będzie mieć na początku maja.
Młoda ma 5240g i 65 długa (przy narodzinach 3800 i 58, a przy wyjściu ze szpitala ważyła 3550)😂 rośnie jak diabli. No ale na pleśniawki nystatyne dostała bo fioletem nie zeszło i debridat na te kupy bo się lekarka zdziwiła ze na piersi karmiona i nie robi kup (czasem tylko zdarzy mi się mm).
I musiałaś zapłacić za te skojarzone? A później możesz te refundowane szczepionki wziąść?
Wow nieźle te wasze dzieci przybieraja😊mój od wagi urodzeniowej przybrał 500 g w piątym tygodniu, położna mówi ze najważniejsze, że przybiera. Mi się wydaje ze na początku mało przybierał, przez to karmienie mieszane bo to się bardzo w czasie rozkładało i on ciągle wisiał na piersi a pokarmu było mało, teraz jest prawie samo mm i od razu lepiej, je bardziej regularnie i widać ze przybiera.
My też stosujemy debridat, jak długo masz go stosować? Bo mi 3 tygodnie kazała. A czy oprócz tego masz coś jeszcze na wzdęcia podawać?

Ostatnia edycja:
reklama
Robcio kończy dziś 2 tygodnie i dziś na wizycie położnej wagę odnotował 4870g! Przez tydzień przybrał 380g.
Aż sprawdziłam jak to było u starszaka i tamten w 6 tygodniu miał mniejszą wagę, bo 4444g.
Borykamy się teraz z odparzeniem pupy, bo młody pstryka kleksy co chwilę. Pampersów schodzi u nas ze 30-40 na dobę. No ale położna mówi, że tak też bywa. Zresztą starszak też pstrykał kleksami co chwilę.

Do góry