reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Ja daję tylko wit. D i Espumisan teraz, ale widzę różnicę jak nie podam. Teraz pruta spokojnie i śpi lepiej. Tfu tfu tfu dzisiaj była druga noc z rzędu gdzie spała 6 godzin bez przerwy. Aż się zastanawiam, czy się cieszyć, czy powinnam ją budzić 🙈🙈
ło matko zazdroszczę tych 6h. Ja sama się budze po 4 godzinach i się boje ze za długo spi. I nie wiem czy dać jej spać dłużej jak coś. Ale z drugiej strony budzę się bo boje się że znów babysense zadzwoni. Neurologa mam na 8 maja dopiero umówionego

reklama
Ja daję tylko wit. D i Espumisan teraz, ale widzę różnicę jak nie podam. Teraz pruta spokojnie i śpi lepiej. Tfu tfu tfu dzisiaj była druga noc z rzędu gdzie spała 6 godzin bez przerwy. Aż się zastanawiam, czy się cieszyć, czy powinnam ją budzić 🙈🙈
Ja bym nie budziła i spała 😂 Jak dobrze przybiera na wadze to niech śpi a Ty razem z nią 😅

Mam dziś też depresję. Młoda spała może w ciągu dnia łącznię 1.5h. Ciągła walka z cycem. Mąż na popołudnie w pracy i go najgorsze ominęło. Mam już dosyć wszystkiego
U mnie też chyba kolka, cały dzień noszenie, 3 dni wcześniej wieczorami płacz, podkurczanie nóżek, brzuszek wzdęty.
Kupiłam sab Simplex.
Ogladalam ten filmik z masażem i robiłyśmy.
Mala jak ja boli brzuszek to cyc tylko i ssie cały czas.
Moja mama mówi że przekarmiam ja i stąd te bóle brzucha😱🙄😩czy możliwe jest przekarmienie?
Już butelka 1 raz może dziennie tylko wypije 60-90ml.reszta cyc.
Czy możliwe jest przekarmienie jak sie daje pierś?
Przybrala na wadze sporo bo ważyła 3420gr ja się urodziła 17marzec a byłam na bilansie 14.04 (4yg. Po porod) ważyła 4780gr.

U mnie też chyba kolka, cały dzień noszenie, 3 dni wcześniej wieczorami płacz, podkurczanie nóżek, brzuszek wzdęty.
Kupiłam sab Simplex.
Moja mama mówi że przekarmiam ja i stąd te bóle brzucha😱🙄😩czy możliwe jest przekarmienie?
Przybrala na wadze sporo bo ważyła 3420gr ja się urodziła 17marzec a byłam na bilansie 14.04 (4yg. Po porod) ważyła 4780gr.
polecam abstrakcje co kiedyś abstrakcje a jak jest teraz niektóre rozwalają no ale cóż 😂😂
min to o co pytasz
kiedyś: Karmienie z dwóch piersi prowadzi do przekarmienia
dzisiaj: Nie można przekarmić dziecka piersią. Karmienie piersią pozwala na naturalny proces regulacji apetytu i głodu.

Kupiłam sab Simplex.
Woooow, to powiem Ci, że sporo przybrała 😱 Dwa razy tyle ile " powinna" 😁 W sensie na dzień noworodek powinien przybierać 25-30 gram i to jest taka norma 😁 To Twoja już sporo przegoniła moją, bo urodziła się 25.03 z wagą 3880 gram a 13.04 na bilansie miała 4210 gram 😜
A czy można przekarmić piersią? Hmm, wydaje mi się, że nie bardzo. Mm owszem można, ale pokarm matki jest bardziej " lżejszy", że tak powiem. Oczywiście dziecko może za dużo zjeść, ale wtedy to uleje. Moja tak właśnie ma, ale ona ogólnie dużo ulewa, nie z przekarmienia.

Ja bym się cieszyła moja spała tak dwa dni. Teraz jak zaśnie on 21 to pobudkę mam o 24 potem o 3 i wstajemy o 7🙂wiec chyba nie jest tak źle. A jak u was dziewczyny ?🙂ile razy wstajecie w nocy

Woooow, to powiem Ci, że sporo przybrała 😱 Dwa razy tyle ile " powinna" 😁 W sensie na dzień noworodek powinien przybierać 25-30 gram i to jest taka norma 😁 To Twoja już sporo przegoniła moją, bo urodziła się 25.03 z wagą 3880 gram a 13.04 na bilansie miała 4210 gram 😜
A czy można przekarmić piersią? Hmm, wydaje mi się, że nie bardzo. Mm owszem można, ale pokarm matki jest bardziej " lżejszy", że tak powiem. Oczywiście dziecko może za dużo zjeść, ale wtedy to uleje. Moja tak właśnie ma, ale ona ogólnie dużo ulewa, nie z przekarmienia.
Moja w chwili urodzenia ważyła 3250 7.03 a teraz ma 6 tygodni i mamy 4500🙂i lekarze mówią ze książkowo🙂a jemy z butelki

reklama
9

Sama nie wiem bo ona woli takie porcje po 90 ale częściej 120 za dużo dla niej i nie wyobrażam sobie ze tylko 6 razy je🤔😳
@Natulia jeśli chce więcej czy częściej to poprostu jej daj. Sama pewnie unormuje sobie.
Może być jak @Mary mówi, że będzie w końcu jadła więcej a na dłużej jej starczy. Życie życiem a teoria teorią😉😁

Do góry