reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny a jakie dokumenty dostajecie po wizycie u lekarza? Albo po prenatalnych? Ja zawsze dostaje tylko zdjęcie, po prenatalnych tak samo. Znaczy lekarz mówił co i jak, pokazywał tłumaczył, ale tak jak piszecie że dostajecie opis czy cos takiego to ja nigdy nie dostałam...

Zdjęcia i trzy kartki A4 z dokładnym opisem co i jak po prenatalnych

reklama
Obojętne ze względu że ta ciąża jest można powiedzieć cudem 😁, ale tak 10 procent bardziej bym chciała córeczkę 😜 w sumie chyba właśnie dlatego że u męża same chlopaki i napewno nutka zazdrosci by była 😂 ale jak będzie chłopak to się nie zmartwię nawet na sekundę❤❤
No my to mogę powiedzieć zaliczyliśmy wpadkę z tym że i tak mieliśmy zacząć się starać ale za jakieś trzy miesiące. Nie sądziłam ze z przytulanek w pierwszy dzień dni płodnych coś wyjdzie a tu psikus🥰

Dziewczyny a jakie dokumenty dostajecie po wizycie u lekarza? Albo po prenatalnych? Ja zawsze dostaje tylko zdjęcie, po prenatalnych tak samo. Znaczy lekarz mówił co i jak, pokazywał tłumaczył, ale tak jak piszecie że dostajecie opis czy cos takiego to ja nigdy nie dostałam...
A prenatalne masz u swojego lekarza?

A prenatalne masz u swojego lekarza?
Tak u swojego. Wiem że on jakieś tam dokumenty co tam wydrukuje to ma w mojej karcie, co ładniejsze zdjęcia to też zachowuje sobie. Tak się zdziwiłam że tak naprawdę to w domu nic nie mam oprócz zdjęć, a inne dziewczyny z tego co piszą dostają cały opis.

Ja miałam w opisie łożysko na tylniej ścianie nisko, wiesz może czy to coś niepokojącego?

Nie wiem. Lekarz, który robił prenatalne w ogóle nic nie komentował, tylko w opisie miałam. Wizytę mam za 4 tygodnie, może się wtedy dowiem.

Po wizycie to jak jest potrzeba dostaję receptę lub skierowanie na podstawowe badania.
O zdjęcie dla męża zawsze proszę, bo pewnie by nie dał.

Po prenatalnych opis na 1,5 strony A4. Tam wywiad z ciężarna do statystyki, typu, który poród, w którym tygodniu itp. Poza tym bardzo krótko o główce, sercu, brzuszku, kończynach, pomiary, tętno, łożysko itd. Na końcu wynik ryzyka trisomii 13, 18 i 21. I tyle.
Kopie opisu dostarczam do lekarza prowadzącego, który dał skierowanie na badania prenatalne, jako odpowiedź po badaniu.

Potwierdzam dawke 150, dwoch lekarzy mi potwierdzilo, prowadzacy ciaze mi napisal: Tak oczywiście proszę brać. Są różne markery ewentualnej hipotrofii natomiast nie są pewne dlatego Acard jest w profilaktyce. 150 mg na noc do 36 tygodnia ciąży. Jest to bezpieczne i dla Pani i dla dziecka.
A dlaczego masz acard z powodu wyników papa bo już się zgubiłam ?

@Marvelka89 gratuluje udanej wizyty!
@MamaTolka spokojnie, te wyniki to czasami sobie można włożyć... nie napisze gdzie ;) zobaczysz ze będzie dobrze.
Tylko Twoje nerwy i stres są niepotrzebne!

no mnie tez stresik trzyma przed jutrem 😏🙄
Ja to nie chce tylko usłyszeć ze znów serduszko nie bije. Tego się strasznie boje.
Nawet nie mysle o jakiś wadach itp. Tylko żeby żywe było dzieciątko. O to się modlę🙏🙏🙏

przespać noc, odprowadzić dzieci do szkoły i przetrwać do 13. Mój cel. A czy mi się uda?! Nie sadze 😏 bo się znam. Już chodzę nakręcona.

Tak u swojego. Wiem że on jakieś tam dokumenty co tam wydrukuje to ma w mojej karcie, co ładniejsze zdjęcia to też zachowuje sobie. Tak się zdziwiłam że tak naprawdę to w domu nic nie mam oprócz zdjęć, a inne dziewczyny z tego co piszą dostają cały opis.

To moze poproś o kopie opisu dla ciebie.
Widocznie nie widzi potrzeby, żeby go przekazać, skoro i tak zostaje u niego.

reklama
Hej dziewczyny, ja mam maraton po lekarzach w tym tygodniu 🤦‍♀️ takie zalety ciąży. Byłam dzisiaj u swojego lekarza, zrobił mi kolejne można powiedzieć prenatalne, mierzył dokładnie to samo co tamten lekarz wczoraj. Bo oczywiście odwalilam mu lekką histerię że kość udowa jest poniżej normy i co to znaczy :p okazało się że mój gin zrobił bardziej przejrzyste usg niż lekarz z wczoraj i wszystkie parametry policzył na nowo, to mnie trochę uspokoiło. Na dodatek wybił mi dość mocno z głowy robienie nifty czy sanco 🤔 Ale chyba ostateczna decyzja podejmę po wynikach z pappa, na które mimo wszystko patrzę z przymrużeniem oka ;) bo jak wiemy statystyka ma się średnio do rzeczywistości...

A w załączniku pokazuję swojego człowieczka, teraz gdzie widzę co gdzie jest, to jakoś łatwiej mi się z nim utożsamiać :) z tego co dzisiaj lekarz powiedział, jest duża szansa na chłopaka więc trochę tak jak przeczucia mówiły

Załączniki

• 20200903_163744.jpg
    20200903_163744.jpg
    802,9 KB · Wyświetleń: 82
Do góry