reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
no ja jestem po stracie w kwietniu i po biochemicznej w czerwcu, także u mnie byłoby jeszcze szybciej, ale widać tak musiało być 🤔😉 kiedyś gdzieś czytałam, że dzieci nie odchodzą tylko zmieniają datę swoich narodzin, a że u mnie miały być teraz bliźniaki to zaczynam w to wierzyć 😊😊🤗
Nie słyszałam ale ładnie to brzmi 😁Oby u Ciebie tak było 😍

Oj muszę zapytać bo normalnie nie da się żyć dam znać po wizycie co i jak mam o 16😉😉 dziękuję za radę ❤
Ja w poprzedniej ciąży co dwa miesiące byłam zawalona katarem ani spania ani nic. Tragedia. Córka że żłobka przynosiła a że ja w ciąży to łapałam wszystko. Tylko preg.na można i Tantum Verde na gardło noi naturalne oczywiście ale zapytaj lekarza bo ja co chwilę do apteki po nowe chodziłam 🤦

ja np nie moge w ogole wody pic! Musze miec cos słodkiego do picia! Czy tam cos smakowego, ale mie moge byc woda. Wieczorami codziennie pije herbate a potem sikam jak głupia. Lodówki otworzyc nie moge bo odrazu mam ochote zwymiotowac :/ jak za długo nie zjem to mi złe, ale tez jak za duzo zjem to mi złe i mnie cofa. Najlepiej jest teraz jak mamy urlop i maz mi podstawia jedzenie pod nos to sie przemęcze i cos tam przegryze zeby miec chociaz na chwile spokoj.. ale on od pon wraca do pracy 😭
Z tym jedzeniem mam identycznie jak długo nie zjem to już mi się zbiera a jak zjem np dwie kanapki z serem to znowu to samo i już nie wiem. A woda teraz też tak na mnie działa. Zawsze zgrzewka na dwa dni teraz nie ruszam bo mi się tylko przelewa.ja najgorzej mam rano bo muszę dziewczyny szybko nakarmić i dopiero mam jak iść w swoją stronę

Właśnie czekam na wizytę. U nas 12+0. :blink:
Dziewczyny pomóżcie od dwóch dni walczę z mega wodnistym uciążliwym katarem ani inhalacje ani krople dla kobiet w ciąży nie pomagają chyba sobie w łeb strzele bo tej nocy spałam tylko godzinę i wyglądam jak [emoji3446] zombie [emoji22]

Ja dzisiaj wizytuje 12+1 zobaczymy co tam słuchać u kruszynki a co do płci obstawiam że będzie chłopak takie jakieś przeczucie mam [emoji6]
Koniecznie dajcie znać po wizycie ;) ale macie już wysokie ciążę... W sumie wg im to ja też jestem w 10tc (9+2) ale wg USG to 8 tydz... wgl zastanawiam się czy nie iść prywatnie na usg prenatalne..naczytalam się że krwiak może uposledzac transport substancji odżywczych do dzidziusia i tak pomyślałam że może by iść...od razu mówię że mój gin na usg w okolicy 13tc sam ocenia rozwój narządów wewnętrznych i resztę ale może takie typowo prenatalne byłby bardziej szczegółowe

Koniecznie dajcie znać po wizycie ;) ale macie już wysokie ciążę... W sumie wg im to ja też jestem w 10tc (9+2) ale wg USG to 8 tydz... wgl zastanawiam się czy nie iść prywatnie na usg prenatalne..naczytalam się że krwiak może uposledzac transport substancji odżywczych do dzidziusia i tak pomyślałam że może by iść...od razu mówię że mój gin na usg w okolicy 13tc sam ocenia rozwój narządów wewnętrznych i resztę ale może takie typowo prenatalne byłby bardziej szczegółowe
Kochana na krwiak najlepsze jest leżenie jak czytałam do 12 tygodnia może się sam wchlonąć u mnie w ciągu 3 tygodni się wchlonął ale naprawdę starałam się leżeć kiedy mogłam plus leki to też zależy gdzie jest umiejscowiony ten krwiak u mnie był obok dziecka i było niebezpieczne ale się udało i u Ciebie też się wchłonie tylko na to czasu trzeba

U mnie właśnie jest nad dzidziusiem... I właśnie ja w tym tyg mam średnią możliwość odpoczynku ale robię co się da..wizytę mam w środę i czekam jak na wyrok
Kochana na krwiak najlepsze jest leżenie jak czytałam do 12 tygodnia może się sam wchlonąć u mnie w ciągu 3 tygodni się wchlonął ale naprawdę starałam się leżeć kiedy mogłam plus leki to też zależy gdzie jest umiejscowiony ten krwiak u mnie był obok dziecka i było niebezpieczne ale się udało i u Ciebie też się wchłonie tylko na to czasu trzeba

Mi z kolei syn dawał czadu od urodzenia w szpitalu nikomu spać nie dał i ulgę poczuli jak nas wypisali ciągle na cycku wisiał wyjść nie mogłam nigdzie w nocy budził się po 40 razy więc w nocy może z godz spałam w dzień miał drzemki po 30 min dwa razy prysznic brałam w min butelek żadnych nie tolerował jak chcieliśmy żeby przeszedł na mleko modyfikowane to żadne mu nie smakowało jak ząbkował to każdy jeden ząb wymioty i gorączka 40 stopni później bunt roczniaka dwulatka płacze dwugodzinne wymuszania kopanie piszczenie bez powodu i uwierzcie każdy się dziwił mi jakim cudem zdecydowałam się na kolejne dziecko z różnicą 19 miesięcy bo nikt by tego psychicznie nie pociągnął a jak się córka urodziła to złote dziecko ciągle spała miała kolki zaparcia straszne ale mimo to nie użyłam z nią tak jak z synem! A teraz zobaczymy jak z trzecim będzie ale nie żałuję takiej różnicy między dziećmi bo tak właśnie chcieliśmy i za nim w świecie nie żałuję tej decyzji 😁😁😁
wow! To naprawdę ogromny szacun :) łatwiej sie chyba w druga strone zdecydować jal dziecko poerwsze spokojne. Tez mamy taka koleżankę ze mała spokojna a syn dał im popalić ostro i chyba byli chyba troche zaskoczeni 🙈

reklama
Z tym jedzeniem mam identycznie jak długo nie zjem to już mi się zbiera a jak zjem np dwie kanapki z serem to znowu to samo i już nie wiem. A woda teraz też tak na mnie działa. Zawsze zgrzewka na dwa dni teraz nie ruszam bo mi się tylko przelewa.ja najgorzej mam rano bo muszę dziewczyny szybko nakarmić i dopiero mam jak iść w swoją stronę
ja właśnie przed ciaza 2-3 litry dziennie spokojnie piłam wody a teraz bardzo mało pije bo czuje jakby mo w przełyku wssystko stało :/ jestem napewno troche odwodniona bo widze bo ciele i skora sie zrobiła taka wysuszona :( jednak samo nawilżanie z zewnątrz nie zdziała cudów jak i od środka sie nie zadba :(

Do góry