reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Śmiało możesz brać i 3 dziennie plus 2x no spe jak Ci twardnieje bądź się napina to bierz śmiało 😉
Ja bym jednak skonsultowała się z lekarzem. Ja w poprzedniej ciąży na USG połówkowym miałam sytuację że u dziecka były dodatkowe skurcze na sercu i przyczyną tego była za duża dawka magnezu który przyjmowałam.

reklama
pomaga, zalecają na twardniejacy brzuch brać 3 razy po 2 tabletki przynajmniej tak miałam poprzednie obie ciaze. Mysle, ze jak nie bierzesz w ogole to możesz wziac 3 razy dziennie po 1 tabletce i zobaczyc czy jest jakas poprawa a lekarza na wizycie zapytac czy zwiekszyc czy nie. Wiem tylko, ze przy chorym sercu trzeba z magnezem uważać, a tak to nie słyszałam, zeby był szkodliwy. A czujesz, ze Ci sie tak jakby napina jak za duzo pochodzisz np? Albo jak sie zmęczysz?
pomaga, zalecają na twardniejacy brzuch brać 3 razy po 2 tabletki przynajmniej tak miałam poprzednie obie ciaze. Mysle, ze jak nie bierzesz w ogole to możesz wziac 3 razy dziennie po 1 tabletce i zobaczyc czy jest jakas poprawa a lekarza na wizycie zapytac czy zwiekszyc czy nie. Wiem tylko, ze przy chorym sercu trzeba z magnezem uważać, a tak to nie słyszałam, zeby był szkodliwy. A czujesz, ze Ci sie tak jakby napina jak za duzo pochodzisz np? Albo jak sie zmęczysz?
Nie właśnie nie czuje brzucha jako części ciała czy się zmęczę czy nie. Jak się zmęczę to serce mi tłucze ale nie mam żadnej wady czy coś, więc myślę że po prostu szybko się mecze.
Myślę że jest brzuch jakościowo inny ale nie wydaje mi się bardzo napięty.

Tak ta właśnie i zostawiła 3 miesięcznego synka i ja tak sobie wyobrażałam że przecież dziecko zapach mamy wyczuwa i ostrość wzroku mu się poprawia a tu taka tragedia😭no ryczałam i końca nie było
Z 10 lat temu w bloku obok kobieta z depresją wyskoczyła z 8 piętra. Zanim dotarła na dół to zaliczyła kilka parapetów. Straszna tragedia i nic na to nie wskazywało bo zajmowała się dzieckiem ponoć więc nic na to nie wskazywało. A jej teść poszedł do sklepu ona została sama z małą i po prostu skoczyła. :(

Ja jutro wizytuje dowiedziałam się se wszystkie wyniki mam ok a badania na toxo w IgG mam sprawdzić w 2 i 3 trymestrze jestem ciut spokojniejsza ale spoko a wyjdę w. Pełni jutro od lekarza jak zobaczę okruszka 😉

Ja tak biorę od początku magnez ale na skurcze chyba że skurcze są jak twardnieje brzuch bo nie wiem😁
tak tak, wlasnie jak brzuch twardnieje to oznacza skurcze dlatego wazne zeby je uspokoic. Tak jak ktoras z dziewczyn pisała najbardziej pomaga odpoczynek ale wiadomo ze nie da sie lezec 24h ;( dlatego ten magnez dają wspomagająco

Z 10 lat temu w bloku obok kobieta z depresją wyskoczyła z 8 piętra. Zanim dotarła na dół to zaliczyła kilka parapetów. Straszna tragedia i nic na to nie wskazywało bo zajmowała się dzieckiem ponoć więc nic na to nie wskazywało. A jej teść poszedł do sklepu ona została sama z małą i po prostu skoczyła. :(
To musi być tak straszna chorobą że nie widać innego wyjścia 😔

tak tak, wlasnie jak brzuch twardnieje to oznacza skurcze dlatego wazne zeby je uspokoic. Tak jak ktoras z dziewczyn pisała najbardziej pomaga odpoczynek ale wiadomo ze nie da sie lezec 24h ;( dlatego ten magnez dają wspomagająco
No tak wiadomo. Mojej młodszej wychodzą trójki mówię wam dosłownie po ścianach chodzi🤦co się odwrócę to wchodzi mi na meble i próbuje skoczyć no normalnie kamikaze 🤷a starsza jest w trakcie odpieluchowania to cały dzień mam co robić i tak czekam aż ten mąż z pracy wróci i odliczam godziny

reklama
No tak wiadomo. Mojej młodszej wychodzą trójki mówię wam dosłownie po ścianach chodzi🤦co się odwrócę to wchodzi mi na meble i próbuje skoczyć no normalnie kamikaze 🤷a starsza jest w trakcie odpieluchowania to cały dzień mam co robić i tak czekam aż ten mąż z pracy wróci i odliczam godziny
Ja też przy tym ząbkowaniu młody kombinuje jak słoń pod górkę starsza raz ma lepsze dni raz gorsze i też są dni że poprostu odliczam czas aż. Mąż wróci i mnie odciąży wiem co czujesz

Do góry