Ja, mam 2 zdrowe córki, 1 poronienie i teraz 7+5. Poronienie nie wynikło z dwuroznosci macicy. Mi lekarze wspominali przy każdym poczatkowym usg, ale mówili później narazie się tym nie zajmujemy i tyle.Witam w 6 tyg ciazy licząc od ostatniego okresu dzis mialam pierwsza wizyte u ginekologa, widać juz pęcherzyk ciążowy. To moja pierwsza ciaza, mam 32 lata niestety mam dwurozna macice, pęcherzyk zagniezdzil sie w jej lewej części. Dostałam dopochwowo progesteron, mamy nadzieje, ze macica się troszkę rozluzni... narazie dolegliwości jako takich brak. Troszkę pobolewa mnie brzuch (rozciąga się macica) i odezwal sie uraz kosci ogonowej sprzed 20 lat. Czy któraś z Was również zmaga się z dwuroznoscia macicy?
reklama
Może to ciałko żółte się tworzy? W mojej drugiej też myślałam że dwa a mi lekarz mówił że pewnie się już ciałko robino właśnie w sumie nic takiego. Powiedział, ze taka uroda.. moze to tez kwestia tego, ze pęcherzyk nie jest umieszczony w rogu, ale nie wiem sama. Mam to nawet w opisie badania, ale mowie nic wiecej nie drążył tematu. Mnie bardziej martwi to, ze obok jest drugi pęcherzyk, niby nie wyglada na to, ze miałyby byc bliźniaki ale mowi, ze na takim etapie jeszcze wszystko mozliwe i zobaczymy na kolejnej wizycie.. mam nadzieje, ze sie na 1 zarodku skończy bo nie planowaliśmy 2
Będę robić u siebie w pracy a tam tylko ta "zwykla". Najgorzej jest ta pierwsza chwilą po wypiciu wszystkiego. Jeszcze pewnie nie raz będę robić, aby były dobre wyniki.A próbowałaś kiedyś cytrynowej lub o smaku coli ? Mi mąż w tamtym roku kupił taka gotowa w butelce glukoze o smaku pomarańczowym i smakowała prawie jak miranda heh polecam !
dzwoneczek8811
Fanka BB :)
pytałam go o to ale mowil, ze raczej nie i ze moze to byc np pusty pęcherz ale musi mi o nim wspomnieć. Na opisie mam wpisane „obok pęcherzyka widoczny hypoechogeniczny cień bez charakterystycznego echo dla GS - kontrola”. Powiedział, ze wg niego z tego nie bedzie 2 dzieci ale 100% pewności nie ma. Takze nie nastawiam sie na 2 ale gdzies tam z tylu głowy mam obawyMoże to ciałko żółte się tworzy? W mojej drugiej też myślałam że dwa a mi lekarz mówił że pewnie się już ciałko robi
Narazie się tym nie przejmuj w takim razie i poczekaj na rozwój wydarzeńpytałam go o to ale mowil, ze raczej nie i ze moze to byc np pusty pęcherz ale musi mi o nim wspomnieć. Na opisie mam wpisane „obok pęcherzyka widoczny hypoechogeniczny cień bez charakterystycznego echo dla GS - kontrola”. Powiedział, ze wg niego z tego nie bedzie 2 dzieci ale 100% pewności nie ma. Takze nie nastawiam sie na 2 ale gdzies tam z tylu głowy mam obawy
dzwoneczek8811
poki co mamy inne tematy na głowie wiec nie mam za wiele czasu o tym rozmyślać, co ma byc to bedzie w ogole do tej ciazy podchodze inaczej, jakos tak na luzie i nadal to do nas nie docieraNarazie się tym nie przejmuj w takim razie i poczekaj na rozwój wydarzeń
mrsmiki
4a ile masz tsh?
A jak dokładnie miałaś wyniki?
Czytam na bieżąco ale nie mogę sobie przypomnieć czy któraś z dziewczyn co miała ten przyrost beta hcg 40% już była na wizycie i okazało się że wszystko jest ok ? Jak zanudzam to przepraszan ale Do środy to chyba osiwieje.
reklama
MamaR
2lipca beta hcg 205 i dziś 4tys prawie. Wbilam w kalkulator przyrostu i wyszło że przyrost dwudniowy 38% czyli poniżej normy. To moja 3 ciąża nie powinnam tak wariowac ale co poradzęA jak dokładnie miałaś wyniki?