Marlenaa94
Początkująca w BB
Nie masz zwid, wczesna ciaza, witamy wśród marcowej
Juz patrzylam z każdej strony.. Chodze z nim od rana i ciągle patrzę czy jednak tak czy nie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie masz zwid, wczesna ciaza, witamy wśród marcowej
U mnie podobnie.
9 lipiec - 38970, 11 lipiec - 56735
Przyrost 46,8%
Przy takich wartościach to chyba już nie warto sprawdzać .
Oczywiście też się zamartwiam, aż mnie ząłądek rozbolał. A chciałam się uspokoić po pustym pęcherzyku... I podbarwionym śluzie na brązowo. Stara i głupia. Teraz mam ból głowy.
Najwyżej wbije we wtorek do lekarza jak plamienia wrócą, planowana wizyta za 10 dni.
A to przy większych wartościach? A nie po 8 tc czy 10 tc?
Fakt w pierwszej ciąży żyłam w błogiej nieświadomości wielu spraw. 17 lat temu.
Nawet for za bardzo wtedy nie było.
A ja doradze z wlasnego doswiadczenia - bieganie po lekarzach nic nie daje. Trzeba czekac.na spokojnie. Pewnych spraw sie nie przyspieszyDziewczyny doradźcie mi iść do innego giną prywatnie czy czekać te dwa tygodnie? Nie wiem co z sobą zrobić chodzę i myślę cały czas. Próbowałam się mamy doradzić co robić to się na mnie wydarła ze przesadzam
Też czytałam wypowiedź lekarza ginekologa że po tym jak pęcherzyk z zarodkiem jest widoczne na USG, betę już się nie powinno sprawdzać. Tylko USG może dać informacje czy ciąża rozwija się prawidłowo.Nie dużo. Dlatego nie panikuje. Bardziej by mnie martwiła żywa krew. Jak byłam, to na USG pęcherzyk wypadł na 5+4 tc. Wg Om ok, przy moich krótkich cykla powinno być 6+1 tc.
Przy następnej wizycie powiedz lekarzowi o tym podbarwionym śluzie.
Khat3x
Przeczytałam coś takiego na necie w zwykłej forumowej rozmowie "Jeśli wynik jest powyżej 6000 to już rozwoj ciąży określa się przez usg a nie przez przyrost bety".
Zgadzam się, w poronionionej biegałam po lekarzach i nic to mi nie dało, tak czy tak straciłam. Teraz przynajmniej biorę duphaston.A ja doradze z wlasnego doswiadczenia - bieganie po lekarzach nic nie daje. Trzeba czekac.na spokojnie. Pewnych spraw sie nie przyspieszy
O raju Tak zaczelam czytac twoj post i myslalam , ze o sobie czytam U mnie ost mczka 2.06 . A owu wedlug apli 21.06 no i cykle 33-35 dni koniecznie napisz mi jak sie czujesz . Ja mam lekarza w Pon. I serio , nie wiem co ze mna jest nie tak - nie czuje nic . No moze czasami sie w glowie zakreci , i jakis metaliczny posmak . A tak zero , nic .Cześć, mam nadzieję nieśmiało dołączyć Test wyszedł pozytywny (blada druga kreseczka) ostatnia @ 1.06, cykle 35dni i w sumie nie wiem jak liczyć, bo jedna apka pokazuje mi 5+5 a druga 4+6 wg apki owu miałam 22.06.
pierwsze usg mam 16.7 i czas dłuży mi się potwornie! Trochę Was poczytałam i widze, że dużo z Was ma identyczne obawy i przemyślenia i cieszę się, że nie jestem sama
Z objawów jedynie delikatny ból jak przed @ i ze 2 razy się popłakałam bez powodu, no i drzemka po pracy obowiązkowo. A tak to nic chociaż w sumie powinnam się cieszyc, że póki co jest łagodnie
Pozdrawiam gorąco!
Też czytałam wypowiedź lekarza ginekologa że po tym jak pęcherzyk z zarodkiem jest widoczne na USG, betę już się nie powinno sprawdzać. Tylko USG może dać informacje czy ciąża rozwija się prawidłowo.
Zgadzam się, w poronionionej biegałam po lekarzach i nic to mi nie dało, tak czy tak straciłam. Teraz przynajmniej biorę duphaston.
To ja nie rozumiem za bardzo. Moze słaby sprzęt?Beta raczej ok nawet za duża jak na normy podane tylko że martwi mnie ten brak pęcherzyka.Przyrosty sprawdzałam już trzy razy i są ok.
Powtórz za dwa dni powinien byc bardziej wyraźnyJuz patrzylam z każdej strony.. Chodze z nim od rana i ciągle patrzę czy jednak tak czy nie
Mi za to jest coraz gorzej ale zauwazylam ze zaraz po jedzeniu jest mi lepiej tak z godzinkę a pozniej znowu mdli i ten posmak metaliczny, jakbym smaku nie mialaOd popoludnia mam spokój narazie z mdlosciami.