reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Koniecznie sprawdz przyrost. Niska beta o niczym nie swiadczy z tego co sie orientuje. Jedynie ten przyrost jest wazny 😊 takze nie zalamuj sie od razu. Czekaj do drugiego wyniku. 😘 Trzymam kciuki
A z labo ktory ci tydz. Wychodzi? Bo te normy tez sa dosyc szeroko rozbieżne
No właśnie nie podali dlatego szukałam po internetach i tak się przerazilam..

reklama
Tylko przyrost sprawdza się co dwa dni A w niedziele przeciez nie zrobię i musze od nową w poniedziałek.. ☹

Edit: beta wynik analizuje się od ostatniej miesiaczki czy od owulacji?

Ostatnia edycja:
Tylko przyrost sprawdza się co dwa dni A w niedziele przeciez nie zrobię i musze od nową w poniedziałek.. ☹
Nie od nowa kochana. Jak bedziesz miala drugi wynik wystarczy ze wpiszesz w kalkulator bety data godzina ( jest taki na necie) i ci wyliczy przyrost. Nawet jakbys po 7 dniach sprawdzila to tez ci wyliczy. Ja tak sprawdzalam i zawsze sie pokrywalo z tym co lekarz mowil. 😊

Nie od nowa kochana. Jak bedziesz miala drugi wynik wystarczy ze wpiszesz w kalkulator bety data godzina ( jest taki na necie) i ci wyliczy przyrost. Nawet jakbys po 7 dniach sprawdzila to tez ci wyliczy. Ja tak sprawdzalam i zawsze sie pokrywalo z tym co lekarz mowil. 😊
W sumie jak teraz przeglądam internety to od domniemanej owulacji faktycznie mija 4 tygodnie a od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki 6 czyli 5tyg skończone i 1dzien... już sama się pogubilam... boję się najgorszego chodź objawy się nie nasilają jedynie toaleta i piersi sutki obrzmiale i większe i pobolewanie brzucha no i te jedzenie co 2-3h.. wykonczymysię dziewczyny:(

To jakbyś betę interpretowac? Od ostatniej owu czy od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki?

W sumie jak teraz przeglądam internety to od domniemanej owulacji faktycznie mija 4 tygodnie a od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki 6 czyli 5tyg skończone i 1dzien... już sama się pogubilam... boję się najgorszego chodź objawy się nie nasilają jedynie toaleta i piersi sutki obrzmiale i większe i pobolewanie brzucha no i te jedzenie co 2-3h.. wykonczymysię dziewczyny:(

To jakbyś betę interpretowac? Od ostatniej owu czy od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki?
Wydaje mi sie ze od miesiaczki bo wychodza tygodnie ciazy, a te sie liczy od ostatnie @. Jednak zdarza sie ze owulacja byla pozno, wiec to tak nie wyjdzie. Jak piszesz ze nawet do 45 dni mialas cykle to ten akurat moze taki byl? Nie patrz na ten wynik. Tylko poczekaj na przyrost 😊 bo sie zamartwisz 😘

Ej ja ostatnia miesiączka 6 czerwca i wczorajszy wynik 87 i się nie załamuje
Dziewczyny beta z dziś 235.7 mlu/ml ostatnia miesiączka 4.06... cykle 28-30 dni chodź zdarzały się i 45dc. Chodź test ciazowy dzień po po spodziewanej miesięczne czyli w 29dc dwie kreski. Wychodzi że 5+1 A tu taka beta... Jestem przerażona.. [emoji24] w pon muszę powtórzyć zeby w 48h sprawdzić przyrost...[emoji26]

Jakbys chciala i miala mozliwosc to z krwi napewno Ci wyjdzie 😊 a wszystko jest mozliwe
Mi w 29 dc z krwi wyszła wartość 1,2 więc to chyba zależy kiedy była owulacja. Teoretycznie miałam koło 14 dc, robiłam testy owulacyjne, a jednak dopiero 3 tygodnie później wyszedł mi test ciążowy z ledwo widoczną kreską.

reklama
Mi w 29 dc z krwi wyszła wartość 1,2 więc to chyba zależy kiedy była owulacja. Teoretycznie miałam koło 14 dc, robiłam testy owulacyjne, a jednak dopiero 3 tygodnie później wyszedł mi test ciążowy z ledwo widoczną kreską.
Czyli najbezpieczniej jest robic po terminie @ bo nawet te testy owu nie daje q00 % pewnosci. Tez ich uzywalam w tym cyklu kiedy sie udalo.

Do góry