reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny nie wiem czy ktoras z was myslala juz o tym a mianiowicie moj M chce zrobic prywatny test z krwi harmony ktory wykrywa wiele chorob Genetyczn oraz mozna Poznac plec juz w 10 tyg, koszt to jakies 2500zl co o tym myslicie?

To test nifty czy jakoś tak. No jakbym miała pieniądze to pewnie bym robiła. No chyba że by na pierwszych prenatalnych coś wyszło to też.
Dziewczyny nie wiem czy ktoras z was myslala juz o tym a mianiowicie moj M chce zrobic prywatny test z krwi harmony ktory wykrywa wiele chorob Genetyczn oraz mozna Poznac plec juz w 10 tyg, koszt to jakies 2500zl co o tym myslicie?

Tak. Mój lekarz co chodzę do niego to ma podpisaną umowę z funduszem i powiedziałam mu że będę do niego chodzić i rodzić w szpitalu którym pracuje na fundusz to mam badania za darmo. A potem jak okaże się że w innym szpitalu urodze to już fundusz traci na tym. Mam nadzieję że wytłumaczylam ci to zrozumiale [emoji16][emoji16][emoji4]
Ja mam podobnie chodze orywatnie. Jednak lekarz pracuje w szpitalu i tam mnie przygarnal i zeby nie placic za badania musialam jechac do szpitala po skierowanie.

Zazdroszcze wam ze macie wizyty u ginekologow u nas wizyty tylko u poloznych I to przez telefon do 28 tygodnia ciazy,pozniej face to face przysluguja tylko 2 usg w 12 I 20 tyg wiec musze chodzic prywatnie

Tak ja mam nawet zalecenie zrobic ten test Nifty i jeszcze jakies... Ale gdybym wskazan nie miala to nawet bym nie pomyslala. Jeszcze pieniadze mozecie na to poswiecic to w sumie czemu nie? Nie wiem jak to wyglada...

reklama
Ja właśnie czekam na tą pierwszą wizytę żeby się dopytać czy mogę ćwiczyc [emoji846] dla mnie ruch to mega odstresowanie jak nie mogę się kieliszka wina napić [emoji6]

Dla mnie podobnie. Pierwsza wizytę mam za 2 tygodnie i staram się nie forsować, ale nie wyobrażam sobie nie robić nic. Zwłaszcza że ostatnią ciążę byłam przykuta do łóżka na wszelki wypadek.

Chce się cieszyć tym szczególną czasem a nie zamartwiaćm.
Mam w domu 8 i 11 latki a jak wiadomo, one w domu nie usiedzą, no i przyzwyczajone jesteśmy do wspólnych wyjazdów.
Posiedzę w domu zimą na końcówce 😁.

Do góry