reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
u mnie to wręcz się nasilają 😂 mdłości mam jeszcze gorsze, wymiotuje już codziennie, rano obowiązkowo i czasem dodatkowo po południu i w nocy. Zgaga nie przechodzi po niczym, a powoduje ją niemal wszystko... woda wywołuje wymioty... zmęczenie nie daje życ 😆
lekarz stwierdził, że muszę uzbroić się w cierpliwość i czekać aż poziom BhCG opadnie 😒
To tak jakbym o sobie czytała 😂zgaga też mnie męczy głównie na wieczór i po południu a wymiotować ostatnio nawet po obiedzie wymiotuje🙆normalnie czekam już na końcówkę 😁

Ja dziś niesamowicie dobrze się czuje. Jestem 14+2 . Nie wiem czy to zasługa magicznego 2trymestru czy tego że jem regularnie co 3 godziny, ale czuję się jak nowonarodzona. Nawet zaplanowałam na jutro mycie okien [emoji846]

Jak to okna? Ja nie myłam w poprzedniej ciąży ani nie zamierzam w tej, mówią że pod koniec ciąży tak żeby wywołać poród i duzo dziewczyn myje okna ale teraz to chyba nie bardzo?

Dlatego mówię, każda ciąża ma inną ale nakręcanie się że u kogoś zanik objawów spowodował poronienie, jest totalnie bez sensu. Tak samo jak ostatnio czytałam artykuł o tym, że nadmierne wymioty w ciąży są objawem chorobowym, który należy leczyć a nie "przetrzymać" i uznawać za normę :)
Tak z wymiotami zawsze mi lekarz mówi że dopóki tabletki dam radę zjeść i ogólnie czyje się w miarę i nie spadam bardzo z wagi to jest ok. Oczywiście każe mi się ważyć ale ja poprostu wiem że tak mam bo obie wcześniejsze ciążę takie były

Coś mi nie wyszło że wstawianiem cytatu 🙈😂
Więc wkleję jeszcze raz
Jak to okna? Ja nie myłam w poprzedniej ciąży ani nie zamierzam w tej, mówią że pod koniec ciąży tak żeby wywołać poród i duzo dziewczyn myje okna ale teraz to chyba nie bardzo?

Współczuje dziewczyny takiego samopoczucia. Ja nie wiem co to zgaga, w życiu jej nie miałam. Nie wiem co to wymioty w ciąży, no chyba ze z przejedzenia 🤦‍♀️ Raz mi się zdażyło w pierwszej ciąży. Ogólnie nic mi nie dolega. No fakt w tej, w przeciwieństwie do poprzednich czuje niekiedy takie mulenie w żołądku ale nie przeszkadza mi to w jedzeniu 😂 wręcz jak zjem to przechodzi.
Mnie krzyż za to boli i to bardzo momentami, przecież jeszcze nie przytyłam tak dużo żeby krzyż dawał się we znaki a jednak pobolewa.
i nogi 😏 wyjdę po schodach to od razu bolą mnie nogi 😱 nie no to samopoczucie to jak w 8-9 msc a nie ze w 14 tygodniu.

Co Wy na to żeby stworzyć nowy wątek, w którym się przedstawimy?! Tzn ile mamy lat, skąd jesteśmy, które dziecko itp. Chyba ze to dopiero na zamknietym. Nie wiem jak Was ale mnie zastanawia z kim pisze, jak ten ktoś ma na imię i czy może mój rocznik 😄😄😄

reklama
Do góry