Bo od pierwszej jem kwas i moje leki. A po tej mamie miałam gorsze wymioty strasznie mi się rybą odbijałoA mi kazał od pierwszej wizyty. A czemu od drugiego ?
reklama
To tak jakbym o sobie czytała zgaga też mnie męczy głównie na wieczór i po południu a wymiotować ostatnio nawet po obiedzie wymiotujenormalnie czekam już na końcówkęu mnie to wręcz się nasilają mdłości mam jeszcze gorsze, wymiotuje już codziennie, rano obowiązkowo i czasem dodatkowo po południu i w nocy. Zgaga nie przechodzi po niczym, a powoduje ją niemal wszystko... woda wywołuje wymioty... zmęczenie nie daje życ
lekarz stwierdził, że muszę uzbroić się w cierpliwość i czekać aż poziom BhCG opadnie
Monia83.37
Fanka BB :)
Ojeny a ja już się wystraszyłam, że nie można od początku ciążyBo od pierwszej jem kwas i moje leki. A po tej mamie miałam gorsze wymioty strasznie mi się rybą odbijało
Ja dziś niesamowicie dobrze się czuje. Jestem 14+2 . Nie wiem czy to zasługa magicznego 2trymestru czy tego że jem regularnie co 3 godziny, ale czuję się jak nowonarodzona. Nawet zaplanowałam na jutro mycie okien [emoji846]
Jak to okna? Ja nie myłam w poprzedniej ciąży ani nie zamierzam w tej, mówią że pod koniec ciąży tak żeby wywołać poród i duzo dziewczyn myje okna ale teraz to chyba nie bardzo?
Tak z wymiotami zawsze mi lekarz mówi że dopóki tabletki dam radę zjeść i ogólnie czyje się w miarę i nie spadam bardzo z wagi to jest ok. Oczywiście każe mi się ważyć ale ja poprostu wiem że tak mam bo obie wcześniejsze ciążę takie byłyDlatego mówię, każda ciąża ma inną ale nakręcanie się że u kogoś zanik objawów spowodował poronienie, jest totalnie bez sensu. Tak samo jak ostatnio czytałam artykuł o tym, że nadmierne wymioty w ciąży są objawem chorobowym, który należy leczyć a nie "przetrzymać" i uznawać za normę
Coś mi nie wyszło że wstawianiem cytatu
Więc wkleję jeszcze raz
Jak to okna? Ja nie myłam w poprzedniej ciąży ani nie zamierzam w tej, mówią że pod koniec ciąży tak żeby wywołać poród i duzo dziewczyn myje okna ale teraz to chyba nie bardzo?
Więc wkleję jeszcze raz
Monia83.37
Ale w nich omega kwasy są pozyskiwane z alg a nie rybBo od pierwszej jem kwas i moje leki. A po tej mamie miałam gorsze wymioty strasznie mi się rybą odbijało
Hope_2807
Współczuje dziewczyny takiego samopoczucia. Ja nie wiem co to zgaga, w życiu jej nie miałam. Nie wiem co to wymioty w ciąży, no chyba ze z przejedzenia Raz mi się zdażyło w pierwszej ciąży. Ogólnie nic mi nie dolega. No fakt w tej, w przeciwieństwie do poprzednich czuje niekiedy takie mulenie w żołądku ale nie przeszkadza mi to w jedzeniu wręcz jak zjem to przechodzi.
Mnie krzyż za to boli i to bardzo momentami, przecież jeszcze nie przytyłam tak dużo żeby krzyż dawał się we znaki a jednak pobolewa.
i nogi wyjdę po schodach to od razu bolą mnie nogi nie no to samopoczucie to jak w 8-9 msc a nie ze w 14 tygodniu.
Mnie krzyż za to boli i to bardzo momentami, przecież jeszcze nie przytyłam tak dużo żeby krzyż dawał się we znaki a jednak pobolewa.
i nogi wyjdę po schodach to od razu bolą mnie nogi nie no to samopoczucie to jak w 8-9 msc a nie ze w 14 tygodniu.
Hope_2807
Co Wy na to żeby stworzyć nowy wątek, w którym się przedstawimy?! Tzn ile mamy lat, skąd jesteśmy, które dziecko itp. Chyba ze to dopiero na zamknietym. Nie wiem jak Was ale mnie zastanawia z kim pisze, jak ten ktoś ma na imię i czy może mój rocznik
reklama
Spokojnie napewno można ja poprostu jestem dziwny przypadek ale naprawdę od witamin czasem może być więcej mdłości i wymiotów w pierwszej ciąży tylko te mama dha przeszły tak to inne nie mogłam utrzymać w żołądkuOjeny a ja już się wystraszyłam, że nie można od początku ciąży