reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Dziewczyny a robiliście czystość pochwy albo posiew? Ja czułam, naprawdę siedziało mi w głowie żeby to sprawdzić i umówiłam sie w alab na pobranie. I wczoraj odebrałam wyniki i tutaj Hit nie mam ani jednej dobrej bakterii tych pałeczkę mlekowych tylko same bakterie, grzybicy brak. Dzwoniłam do lekarza, powiedziałam że odebrałam wyniki i na moje oko nie jest dobrze, nie pytał o nic tylko powiedział żeby czekać do piątku do wizyty. I żeby było lepiej ja nie mam żadnych objawów ani nic nie śmierdzi, nie piecze, nie swędzi mam żółty śluz ale mówili mi że to normalne.od nadżerki. Myślę tak sobie ze wiem ze to badanie nie jest obowiązkowe ale czemu nie robią skoro to chwila żeby pobrac wymaz....

reklama
Dziewczyny a robiliście czystość pochwy albo posiew? Ja czułam, naprawdę siedziało mi w głowie żeby to sprawdzić i umówiłam sie w alab na pobranie. I wczoraj odebrałam wyniki i tutaj Hit nie mam ani jednej dobrej bakterii tych pałeczkę mlekowych tylko same bakterie, grzybicy brak. Dzwoniłam do lekarza, powiedziałam że odebrałam wyniki i na moje oko nie jest dobrze, nie pytał o nic tylko powiedział żeby czekać do piątku do wizyty. I żeby było lepiej ja nie mam żadnych objawów ani nic nie śmierdzi, nie piecze, nie swędzi mam żółty śluz ale mówili mi że to normalne.od nadżerki. Myślę tak sobie ze wiem ze to badanie nie jest obowiązkowe ale czemu nie robią skoro to chwila żeby pobrac wymaz....
U mnie ginekolog zleciła i robiłam od razu w pierwszej serii badań jak potwierdziła ciąże. Czystość wyszła idealna :)

Mi nie robiła badań, sprawdziła tylko kolor i odrazu mówiła że bakteria, dostałam coś ale nazwę podam Ci dopiero w domu, gorzej bo jak to aplikuje steasznie mnie ta tabletka rani i jest to nie przyjemne.

Zrobiłam badanie progesteronu - 26,20
Dziś 9t6d, biore duphaston x 2.
Czy to nie za mało?
Skonsultuj z lekarzem. Nie wiem jakie normy ma Twoje laboratorium. Na pewno nie przyjmuj zwiększonej dawki duphastonu na własną rękę.

Załączniki

• IMG_4572 (1).JPG
    IMG_4572 (1).JPG
    1,3 MB · Wyświetleń: 52
Dziewczyny jestem załamana :(
Byłam na usg prenatalnym wszystko okej prócz tego, ze jest 13 tydzień a akcja płodu wynosi 145 uderzeń na minutę :( lekarz powiedział, ze norma jest od 150. Jestem załamana, boje się, ze serce jej przestanie bić czy cokolwiek się stanie. proszę wesprzyjcie mnie jakoś bo siedzę i nie wiem co mam z sobą zrobić
Ja też jestem zdania że może to dlatego że mala spała nie martw się kochana na zapas .A ty jakie masz ciśnienie jesteś może niskociśnieniowcem?
Ale jeśli się bardzo martwisz to idź do ginekologa i poproś żeby posłuchał tętna małej detektorem tętna po chwili będziesz mieć wynik i będziesz spokojniejsza

reklama
Do góry