reklama
Wydaje mi się że zabobonByłam dziś na wizycie i pytałam czy wysokość tętna jest powiązana jakoś z płcią dziecka i podobno niema to nic wspólnego. A wy macie jakieś medyczne informacje na ten temat czy po prostu kolejny zabobon.
Też mnie kusi zeby go kupic ale chyba się wstrzymam do 12 tygDziewczyny, czy któraś używa detektora angelsounds?
Ja już go mam i właśnie mam pytanie do dziewczyn, które go maja. Jak się okazało, to co słyszeliśmy to moje tętno z tętnicy, a nie dziecka. Do tego detektora ściąga się aplikacje, podłącza telefon i pokazuje tętno i nawet wykres robi i pokazuje czy się mieści w normie. Póki co nie możemy znaleść serduszka dziecka. Mam nadzieje, ze jest po prostu za wczesnie, ale już oczywiście zaczęłam się martwić :/Też mnie kusi zeby go kupic ale chyba się wstrzymam do 12 tyg
Vanilia120
Fanka BB :)
Ja mam coś taki3go z wyświetlaczem wiec nie ma opcji, żeby pomylić tętno dziecka z tętnica. Tętnica ma max 130 uderzeń a tętno ma zazwyczaj wi3cej i różnią się uderzenia. Bo tętno dziecko słychać tak jakby jechał jakis pociąg ekspr3sowy i strasznie tłukl się po szynachJa już go mam i właśnie mam pytanie do dziewczyn, które go maja. Jak się okazało, to co słyszeliśmy to moje tętno z tętnicy, a nie dziecka. Do tego detektora ściąga się aplikacje, podłącza telefon i pokazuje tętno i nawet wykres robi i pokazuje czy się mieści w normie. Póki co nie możemy znaleść serduszka dziecka. Mam nadzieje, ze jest po prostu za wczesnie, ale już oczywiście zaczęłam się martwić :/
A t3n detektor co Ty masz, moim zdaniem jest przereklamowany. Lepiej kupić uzywke z wyswietlaczem
Załączniki
Patrycja35
9+7 to juz jako 10 tydzienCzyli jak mam 9 tydz.i 3 dni to jest 9ty tydzien czy 10ty? Bo z jakiejs aplikacji mowi ze to juz 10ty bo minąl juz 9ty...
Wiek ciąży to 9tygodni i 3 dni, ale ze jesteś w trakcie 10 to znajomym możesz mówić że idzie 10 tydzień. Lekarza interesują skończone tyg czyli 9 tydzień.9+7 to juz jako 10 tydzien
Patrycja35
Ja to mowie tez z wyprzedzeniemWiek ciąży to 9tygodni i 3 dni, ale ze jesteś w trakcie 10 to znajomym możesz mówić że idzie 10 tydzień. Lekarza interesują skończone tyg czyli 9 tydzień.
Kinga1979
Początkująca w BB
U mnie dzisiaj 8t3d ,do tej pory był spokój aż do wczoraj. Wieczorem po zrobieniu siusiu pojawiła się krew jednorazowo a później brązowy śluz który utrzymuje się do tej pory i jest tylko w środku pochwy . Poleciałam popołudniu do lekarza , zrobił USG i powiedział ,że nie widzi nic niepokojącego. Zwiększył duphaston do 3×2 i luteinę pod język również 3×2.
Przyczyny plamienia nie znam , choć z moich obliczeń gdybym nie była w ciąży to byłby to termin kolejnej @.
Mam nadzieję , że nic groźnego się z tego nie rozwinie , boje się tej brązowej wydzieliny bo trochę naczytałam się w necie...
Przyczyny plamienia nie znam , choć z moich obliczeń gdybym nie była w ciąży to byłby to termin kolejnej @.
Mam nadzieję , że nic groźnego się z tego nie rozwinie , boje się tej brązowej wydzieliny bo trochę naczytałam się w necie...
reklama
evli2
ja byłam dziś pobrać krew na pappaJa mam genetyczne za tydzień we wtorek(11+6 om, a usg 12+4) wczoraj byłam pobrać krew do pappa i niestety mają z diagnostyki więc mogę podejrzeć, ale się obawiam, w ogóle i tak nie wiem czy coś z tego odczytam