reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Oczywiście, że ciąża to nie choroba, ale nie każdy może sobie w pracy siedzieć za biurkiem jak nauczyciele, większość osób stoi po 8 h w pracy i użera się z upierdliwymi klientami, którzy nie mają za grosz wyrozumiałości. Jak uważam, że jak lekarz od początku chce dać l4 to każdy ma do tego prawo żeby je wziąć. Ja wole siedzieć w domu, i zajmować się przy okazji moim synem niż siedzieć w pracy

reklama
Oczywiście, że ciąża to nie choroba, ale nie każdy może sobie w pracy siedzieć za biurkiem jak nauczyciele, większość osób stoi po 8 h w pracy i użera się z upierdliwymi klientami, którzy nie mają za grosz wyrozumiałości. Jak uważam, że jak lekarz od początku chce dać l4 to każdy ma do tego prawo żeby je wziąć. Ja wole siedzieć w domu, i zajmować się przy okazji moim synem niż siedzieć w pracy

Jeśli myślisz, ze nauczyciel siedzi 8h za biurkiem to nie masz pojęcia o tej pracy ;)
Poza tym akurat zawód nauczyciela jest nielicznym zawodem ze wskazaniami do l4 od samego początku ciąży właśnie ze względy na ryzyko chorób i ogromny stres. Może i wolisz siedzieć w domu ale to co kto woli wskazaniem do l4 nie jest. Potem nie ma die co dziwić ze na
Kobiety w ciąży krzywo się patrzy.

Szczerze?.. Aż się tego czytać nie da.. Sprzeczacie się która ma jaka pracę lub potępiacie się nawzajem o l4 aż mi brak słów naprawdę.. Miało być miło.. Sympatycznie.. Wspieranie się nawzajem a tu jad jad i jeszcze raz jad. Więc ja się z wami żegnam :)

@Renfrii
Ja 8 lat pracuje w szkole i nie siedzialam nigdy przy biurku.. :D biegasz jak szalona miedzy dziecmi od lawki do lawki.. pomagasz.. wskazujesz.. tlumaczysz.. nie ma siedzenia w tej pracy. No ale to temat na inny watek, bo to sa wlasnie mity o pracy nauczyciela.. rownie dobrze moglabym powiedziec ze praca w korporacji jest banalna bo siedzisz przy komputerze.. a wiadomo ze dopoki samemu sie nie doswiadczy to niewiele mozna powiedziec na dany temat:) a oceniac jest bardzo latwo.

Bedemama! Cudownie się czytało to co napisałaś :) aż mi się łezka w oku zakręciła ;) teściowa anioł!
Moja tez nie jest zła ale do anioła jej dużo brakuje
emoji23.png
emoji23.png

My mieszkamy z moja mama i nie chcemy budować. Szkoda nam kasy wolimy zwiedzać świat. Mamy całe piętro na ten moment kuchnie z salonem łazienkę i 2 pokoje za dwa lata podnosimy dom ale nic więcej ;)
Fajnie miec swoja mame pod reka:) ale moj maz raczej by nie wytrzymal ze swoja tesciowa ;) a jak twoj partner sie dogaduje z mama?

Fajnie miec swoja mame pod reka:) ale moj maz raczej by nie wytrzymal ze swoja tesciowa ;) a jak twoj partner sie dogaduje z mama?

Wiesz co raz jest lepiej a raz gorzej, czasem mam wrażenie, ze ja mam z tym większy problem niż on. Żyjemy praktycznie osobno bo wszystko mamy swoje. Gotujemy oddzielnie, mamy swoje liczniki, są dni, ze się w ogóle nie widujemy. Pewnie wolałby mieszkać sam ja zreszta tez ale patrząc na finansowa stronę to to nie ma najmniejszego sensu.

reklama
Dziewczyny czy macie bóle głowy ?
Ja ostatnio dostałam takiego bólu głowy że nie wiedziałam jak głowę ułożyć na poduszce, po ok 2 godz zasnęłam,obudziłam się już znacznie w lepszej formie.
Może macie sprawdzone sposoby na szybkie usmierzenie bólu, bo ja tabletek jakich kolejek unikam,choć wiem że paracetamol można zazyc.

Do góry