reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Kochana ja tak miałam na początku jak tylko wykonałam test ciążowy i od tego czasu nic żadnych objawów... Nie wiem czy to ok..

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png
Ja w pierwszej ciąży nie miałam kompletnie żadnych objawów, więc nie martw się na zapas, niektóre dziewczyny tak mają :)

Ja w pierwszej ciąży nie miałam kompletnie żadnych objawów, więc nie martw się na zapas, niektóre dziewczyny tak mają :)

Dla mnie to dziwne bo z córką męczyła mnie zgaga itd ponad 30 kg na plusie a teraz schudłam 1kg jem normalnie jak przed ciążą wszystko żadne perfumy nic mi nie przeszkadza :) Jedynie co mam to taka dekoncentracja i zapominam trochę haha

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Dla mnie to dziwne bo z córką męczyła mnie zgaga itd ponad 30 kg na plusie a teraz schudłam 1kg jem normalnie jak przed ciążą wszystko żadne perfumy nic mi nie przeszkadza :) Jedynie co mam to taka dekoncentracja i zapominam trochę haha

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png
Ja z Mikołajem w pierwszym trymestrze schudłam 5 kg , ale nadrobiłam 17 kg w kolejnych 6 miesiącach :)

Kochane bardzo mi przykro takie smutne wiadomości.

Kochane czy wy też nie czujecie ciąży ja na prawdę wstaje rano i tak jakby pustka nic żadnych bulgotek nic..

Bulgotki? [emoji6]
To tylko się cieszyć mdłości to nic przyjemnego [emoji849] a nie odrzuciło cię od lodówki i niektórych zapachów?

Witam. Podczytuje Was póki co, ale nic nie pisałam do tej pory. Chyba bardziej ze strachu ze moja przygoda dopiero sie zaczyna , a zeby sie nie zakonczyla niespodziewanie.
Ale mam pytanie do Was. Jestem w 8 tyg.wg OM. Rozumiem ze ciagniecie w podbrzuszu, kłucie w pachwinach jest normą.
Ale ostatnio zaczynam czuć dyskomfort tak jakby w okolicach żołądka? Poniżej żeber? Nie ból, po prostu coś czuje, jakiś ucisk delikatny? Takie ni.to delikatne rozpieranie, nie umiem opisac nawet. Czy też tak macie?

Mnie w tym mniej więcej miejscu jakby kłuję od wczoraj co jakiś czas

Jak nastepnym razem zapomnisz to srob 3 godz przerwy po posilku i wez tabletke.
A najlepiej miej tabletki przy lozku i jak sie budzisz to bierz od razu.

Dzięki tak też zrobiłam no prawie 3 bo w pracy byłam a nie chciałam wymiotować bo u mnie teraz tak przeglodzenie się kończy.
Mam przy łóżku ja biorę w nocy jak się przebudze na siku o 4 najczęściej ale dziś totalne zamulenie i tak dobrze że wiedziałam że nie wzięłam bo zazwyczaj to jeszcze nie mogę dojść do tego czy wzięłam czy jednak nie [emoji12]

zazwyczaj to jeszcze nie mogę dojść do tego czy wzięłam czy jednak nie
Ja wiele razy z rana zastanawialam sie czy juz wzielam czy nie, az postawilam na sposob codziennego wyciskania wieczorem tabletki do kieliszka ;) dzieki temu rano jak widze ze pusty tzn ze zjadlam a pelny gdy nie ;) gdy wyciskalam z opakowania to nigdy nie mialam pewnosci..... ;)

Bulgotki? [emoji6]
To tylko się cieszyć mdłości to nic przyjemnego [emoji849] a nie odrzuciło cię od lodówki i niektórych zapachów?

Mnie w tym mniej więcej miejscu jakby kłuję od wczoraj co jakiś czas

Dzięki tak też zrobiłam no prawie 3 bo w pracy byłam a nie chciałam wymiotować bo u mnie teraz tak przeglodzenie się kończy.
Mam przy łóżku ja biorę w nocy jak się przebudze na siku o 4 najczęściej ale dziś totalne zamulenie i tak dobrze że wiedziałam że nie wzięłam bo zazwyczaj to jeszcze nie mogę dojść do tego czy wzięłam czy jednak nie [emoji12]
Dlatego sprawilam sobie pudelko na tabletki i nie mam problemu chyba ze zapomne powyciskac tabletki na caly tydzien bo tak tez sie zdarza :D

reklama
Dlatego sprawilam sobie pudelko na tabletki i nie mam problemu chyba ze zapomne powyciskac tabletki na caly tydzien bo tak tez sie zdarza :D
Też sobie sprawiłam ale jakieś kiepskie bo już dwie klapki odpadły w środku tygodnia i ładowanie go na tydzień straciło sens [emoji12]

Ale ten pomysł z kieliszkiem całkiem sensowny może spróbuje, jak nie zapomnę [emoji6]

Do góry