Jak tylko będzie mi dane rodzić naturalnie, to nie omieszkamTeraz warto sporobawac
reklama
Vanilia120
Fanka BB :)
A co myślicie ja miałam skracana szyjke dosyć sporo po konizacji 2 lata temu a Ci durni lekarze w Danii do 3 miesiąca mnie nie zbadaja co myślcie o przytulaniu? Oczywiście zapytam lekarza w Polsce jak będę na urlopie ale to dopiero 6 sierpnia
Ja bym odpuscila Przytulanki Ale ja to ja. A w którym tygodniu zaczęła Ci się skracać szyjka? I jaka miała dlugos c? Założyli Ci na nią coś profilaktycznie?
Heparyny mam 0.4 a waze 47kg i 164cm. Nie wiem jak dobieral. Mam dawke taka podstawowa. A macie dodatkowe badania krwi gęstość czy cos innego przy heparynie?
O mamuniu ile ja bym oddała za taka wagę. Ja mam 163 i waże 66 kg. Nie zdążyłam schudnąć po poprzedniej ciazy. A na początku miałam dawkę heparyny 0.6 ale lekarz mi zwiększył z powodu słabego tętna dziecka i mam 0.8. Kazał mi zrobić badanie na aktywność anty xa ( to jest na wchłanianie heparyny koszt około 150 w diagnostyce) i zobaczymy czy dawka jest dobra czy jednak za wysoka.
Bedemama!
Moderator
Pytanie za sto punktów? Cóż to za budowla ?
Sama sie zastanawiam
Na szczescie za drugim razem sie udalo, bo juz mialam skladac papiery rozwodowe
To się będzie działo na porodówce, jeszcze zal będzie Ci rodzicJak tylko będzie mi dane rodzić naturalnie, to nie omieszkam
luiza_88
Początkująca w BB
Ja bym odpuscila Przytulanki Ale ja to ja. A w którym tygodniu zaczęła Ci się skracać szyjka? I jaka miała dlugos c? Założyli Ci na nią coś profilaktycznie?
ja w 30 tygodniu poszłam na kontrolne usg i okazało się że tak mi się skróciła szyjka że groził mi poród przedwczesny a nic a nic nie czułam że coś się dzieje nie tak ...
katee1992
Fanka BB :)
Oby wszystko było dobrze!Byłam wczoraj na pierwszej wizycie , 4t4d, pęcherzyk 8mm. Niestety widać u mnie oddzielanie trofoblastu 10x4mm. Dostałam dupfaston 2x2 , zero seksu i dużo odpoczynku, 8 sierpnia mieliśmy lecieć na wakacje , lekarz zabronił lotu. Następna wizytę mam 7 sierpnia , okropnie się boje...
Ja też po dzisiejszej wizycie mam mieszane uczucia... Z OM mam termin na 12 marca, byłam nastawiona na to, że będzie już serduszko a tu lekarz powiedział, ze widzi pulsujący punkcik, który może być zalążkiem serca. Uspokoił mnie, że to jeszcze wczesna ciąża, ale... Nastepną wizytę mam 14 sierpnia i wtedy już a wszystko będzie wiadomo. Chyba, że nie wytrzymam i udam się za kilka dni do innego lekarza na usg.
Anita1990
moderatorka
O mamuniu ile ja bym oddała za taka wagę. Ja mam 163 i waże 66 kg. Nie zdążyłam schudnąć po poprzedniej ciazy. A na początku miałam dawkę heparyny 0.6 ale lekarz mi zwiększył z powodu słabego tętna dziecka i mam 0.8. Kazał mi zrobić badanie na aktywność anty xa ( to jest na wchłanianie heparyny koszt około 150 w diagnostyce) i zobaczymy czy dawka jest dobra czy jednak za wysoka.
66kg to tez dobra waga! Ja mam 62 przy tym wzroście i byłam zadowolona
Kinga1979
Początkująca w BB
Katee, ja na chwilę obecną mam dwóch lekarzy i za tydzień wybieram się do tego docelowego , mam nadzieję ,że już usłyszę lepsze wieści i zobaczę serduszkoOby wszystko było dobrze!
Ja też po dzisiejszej wizycie mam mieszane uczucia... Z OM mam termin na 12 marca, byłam nastawiona na to, że będzie już serduszko a tu lekarz powiedział, ze widzi pulsujący punkcik, który może być zalążkiem serca. Uspokoił mnie, że to jeszcze wczesna ciąża, ale... Nastepną wizytę mam 14 sierpnia i wtedy już a wszystko będzie wiadomo. Chyba, że nie wytrzymam i udam się za kilka dni do innego lekarza na usg.
Co tam u Was? U mnie dzisiaj lepiej, nie mdli zabardzo, tak jakby mdłosci wyciszyly się, choc mam uczucie pełności i najchetniej tylko bym leżala oprocz tego doszedł ból piersi. Jesli chodzi o wymioty to byly tylko 2 razy i juz się nie powtorzyły. Kolejną wizytę mam 17.08 i bedzie to 10t2d
reklama
Nie rozumiem skąd te przekąsy z Twojej strony. Świadomość porodu jest czymś czego nie miałam, edukacja też za wiele nie kosztuje, dlatego ja postawiłam na tą ścieżkęTo się będzie działo na porodówce, jeszcze zal będzie Ci rodzic
U nas w domu pocałunki są na porządku dziennym, także spokoTo się będzie działo na porodówce, jeszcze zal będzie Ci rodzic