Dzięki czyli nie będę się tym przejmować chrzestna też nie można być? Jejku czyli tego więcej jest heheDla mnie to głupie zabobony z tymi pogrzebami, serio. Tak samo jak z byciem chrzestną w ciąży, przecież to sama radość. Ale ja w ogóle nie wierzę w przesady i zabobony
reklama
Bedemama!
Moderator
Ja mysle, ze to bardziej chodzi o stres niz jakis przesad. Osobiscie poszlabym na pozegnanie i pogrzeb bliskiej osoby.Hej dziewczyny czy wierzycie w zabobony? Wczoraj zmarła moja ciocia bliska rodzina i hmm podobno kobieta ciężarna nie może iść na pogrzeb i tu w głowie rodzi mi się myśl że może coś w tym jest ale nie wiem iść czy nie iść. Co o tym myślicie? Już mama wczoraj mi zabroniła jechać do niej do domu bo cała rodzina się tam zebrała i nie chciała mnie narazac na stres
Agunia1401
Moderator
Patrząc że masz wiek ciąży 5 tydzień równie dobrze może być tydzień w przód tydzień w tył, dziewczyny w 7 tygodniu czyli 6+kilka dni nie widziały serduszka, więc żebyś się tylko nie stresowała że nie będzie, bo to normalne będzie dobrze trzymam kciuki za Ciebie i za mendziorkaA jak myślicie u mnie będzie widać serduszko już?
Agunia1401
Moderator
Umów się na 2 wizytę na końcówkę 7 tygodnia to jiz będzie wszystko pięknie widać będziesz pewnaTo na drugą wizytę najlepiej umówic na 12 sierpnia? To już 6-7 tydzień będzie
evli2
Fanka BB :)
ja od zawsze chodzę na wyniki naczczo- w pierwszej ciąży też tak chodziłam. ale znam dziewczyny, które jadły lekkie śniadanie prze pobraniem krwi i ponoć to nie zaburza wyniku. także warto dowiedzieć się, jak masz z tym problempo co się męczyćZ tego co kojarzę to 9+0 to jeszcze 9 tydzień a dopiero od 9+1 liczy się 10 ale mogę się mylić [emoji6]
Jak idziesz prywatnie to chyba nie może się nie zgodzić, to Wasza decyzja [emoji6]
U mnie zaczynają się mdłości narazie powiedzmy delikatne ale oczywiście całodzienne, już się boję powrotu do pracy, jeszcze 3 dni urlopu...
I od kawy wreszcie mnie odrzuciło, ok 11 mam zjazd ale kawa nie wchodzi potem jakoś się rozpędzam i funkcjonuje [emoji6]
Jutro z rana idę badac tsh i już się boję jak dam radę tyle naczczo [emoji849]
evli2
mój nie zdążył dojechać na poród- jak wleciał na salę to synek był już na wadzeale w sumie cieszę się, że nie zdążył, bo samej rodziło mi się dobrze, była akurat moja lekarka przy porodzie, bo miała dyżur i pomogła mi sporoJa sobie nie wyobrażam rodzic bez męża, on tak samo. Mysle, ze jak kocha to nie obrzydza go taki widok, szczególnie ze to jego dziecko rodzisz, a wręcz mysle, ze przeżycie tego wspólnie wzmacnia wiez.
evli2
nie wierzę w zabobony. jeśli czujesz się na siłach to idź na pogrzeb i pożegnaj zmarłą. chyba, ze źle się czujesz to wtedy bym odpuściła.Hej dziewczyny czy wierzycie w zabobony? Wczoraj zmarła moja ciocia bliska rodzina i hmm podobno kobieta ciężarna nie może iść na pogrzeb i tu w głowie rodzi mi się myśl że może coś w tym jest ale nie wiem iść czy nie iść. Co o tym myślicie? Już mama wczoraj mi zabroniła jechać do niej do domu bo cała rodzina się tam zebrała i nie chciała mnie narazac na stres
Przedwszystkim cycki mnie bolą bardzo nigdy mnie tak nie bolały i podbrzusza raz lewa raz prawa i tak w kolko ciągnie ale akurat to jest do wytrzymania najgorzej jak kicham z nienacka wtedy zaboli. Wymiotowalan tylko chyba narazie 3 razy ale czasem robi mi się nie dobrze ale szybko przechodzi no i spać to bym mogła dzień i noc
Oczywiście dam znać od razu.
Jak się czujecie? Ja na prawdę żadnych objawów nic mi nie przeszkadza żadne perfuny itd
Ja tak mam w Danii. Ale w czwartek do Polski lecę i odrazu na usg
Milii na pewno zobaczymy kropki ! 13 tygodnia
reklama
A co z zabobonem że nie powinno się kupować nic dla dziciusia do 6 miesiąca? Slyszalyscie o tym?
Dla mnie to głupie zabobony z tymi pogrzebami, serio. Tak samo jak z byciem chrzestną w ciąży, przecież to sama radość. Ale ja w ogóle nie wierzę w przesady i zabobony