reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Dla mnie to głupie zabobony z tymi pogrzebami, serio. Tak samo jak z byciem chrzestną w ciąży, przecież to sama radość. Ale ja w ogóle nie wierzę w przesady i zabobony :)
Dzięki czyli nie będę się tym przejmować :) chrzestna też nie można być? Jejku czyli tego więcej jest hehe:)

reklama
Hej dziewczyny :) czy wierzycie w zabobony? Wczoraj zmarła moja ciocia bliska rodzina i hmm podobno kobieta ciężarna nie może iść na pogrzeb :( i tu w głowie rodzi mi się myśl że może coś w tym jest ale nie wiem :( iść czy nie iść. Co o tym myślicie? Już mama wczoraj mi zabroniła jechać do niej do domu bo cała rodzina się tam zebrała i nie chciała mnie narazac na stres
Ja mysle, ze to bardziej chodzi o stres niz jakis przesad. Osobiscie poszlabym na pozegnanie i pogrzeb bliskiej osoby.

A jak myślicie u mnie będzie widać serduszko już?

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png
Patrząc że masz wiek ciąży 5 tydzień równie dobrze może być tydzień w przód tydzień w tył, dziewczyny w 7 tygodniu czyli 6+kilka dni nie widziały serduszka, więc żebyś się tylko nie stresowała że nie będzie, bo to normalne ;) będzie dobrze trzymam kciuki za Ciebie i za mendziorka ;)
f2w3gov37znp1hsr.png

Z tego co kojarzę to 9+0 to jeszcze 9 tydzień a dopiero od 9+1 liczy się 10 ale mogę się mylić [emoji6]

Jak idziesz prywatnie to chyba nie może się nie zgodzić, to Wasza decyzja [emoji6]

U mnie zaczynają się mdłości narazie powiedzmy delikatne ale oczywiście całodzienne, już się boję powrotu do pracy, jeszcze 3 dni urlopu...

I od kawy wreszcie mnie odrzuciło, ok 11 mam zjazd ale kawa nie wchodzi potem jakoś się rozpędzam i funkcjonuje [emoji6]

Jutro z rana idę badac tsh i już się boję jak dam radę tyle naczczo [emoji849]
ja od zawsze chodzę na wyniki naczczo- w pierwszej ciąży też tak chodziłam. ale znam dziewczyny, które jadły lekkie śniadanie prze pobraniem krwi i ponoć to nie zaburza wyniku. także warto dowiedzieć się, jak masz z tym problem:)po co się męczyć:)

Ja sobie nie wyobrażam rodzic bez męża, on tak samo. Mysle, ze jak kocha to nie obrzydza go taki widok, szczególnie ze to jego dziecko rodzisz, a wręcz mysle, ze przeżycie tego wspólnie wzmacnia wiez.
f2w3rjjghb3ibrut.png
mój nie zdążył dojechać na poród- jak wleciał na salę to synek był już na wadze:)ale w sumie cieszę się, że nie zdążył, bo samej rodziło mi się dobrze, była akurat moja lekarka przy porodzie, bo miała dyżur i pomogła mi sporo:)

Hej dziewczyny :) czy wierzycie w zabobony? Wczoraj zmarła moja ciocia bliska rodzina i hmm podobno kobieta ciężarna nie może iść na pogrzeb :( i tu w głowie rodzi mi się myśl że może coś w tym jest ale nie wiem :( iść czy nie iść. Co o tym myślicie? Już mama wczoraj mi zabroniła jechać do niej do domu bo cała rodzina się tam zebrała i nie chciała mnie narazac na stres
nie wierzę w zabobony. jeśli czujesz się na siłach to idź na pogrzeb i pożegnaj zmarłą. chyba, ze źle się czujesz to wtedy bym odpuściła.

Przedwszystkim cycki mnie bolą bardzo nigdy mnie tak nie bolały i podbrzusza raz lewa raz prawa i tak w kolko ciągnie ale akurat to jest do wytrzymania najgorzej jak kicham z nienacka wtedy zaboli. Wymiotowalan tylko chyba narazie 3 razy ale czasem robi mi się nie dobrze ale szybko przechodzi no i spać to bym mogła dzień i noc
Oczywiście dam znać od razu.

Jak się czujecie? Ja na prawdę żadnych objawów nic mi nie przeszkadza żadne perfuny itd

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

reklama
Do góry