reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Mój synuś miał 55 cm i 3740 g, ciuszki na 56 przydały się ale na krótko, na szczęście większość miałam na 62 i te już dłużej posłużyły.

Co do wrażliwości to ja zawsze byłam bardzo wrażliwa a teraz to już w ogóle masz się śmieje ze na każdym kroku musi mieć chusteczkę przygotowaną dla mnie :-)

Byłam dziś w lumpka i kupiłam za 50 zł dwie pary spodni ciążowych z New Look nowiutkie z metkami. Jestem bardzo zadowolona bo są świetne, super dopasowane i obcisłe na nogach :-).

reklama
Nie chcialam nastraszyc
Po prostu napisalam jak to wyglada.po kilku tabletkach to wiadomo,ze nic nie bedzie,ale profilaktycznie w zyciu b nie brala

Mi kazała ginekolog brać jak miałam takie bolesne skurcze. Ale zaznaczyła ze nie dłużej jak 3 dni, że jak nie pomoże to do szpitala. Wiec wnioskuję ze ona tez nie uznała nospy za jakąś bardzo bezpieczną.

Ja ogólnie bardzo się boję leków ale zarówno w pierwszej jak i tej ciąży musiałam zaczynać od leków nie wiedząc że mi nie wolno.
W pierwszej ciąży zaczynałam od dość dużej dawki antybiotyków a tą zaczęłam z zakazanym furaginum. Mówiłam lekarce ale mówiła, że to nic..:eek:

Siwa zazdroszczę udanych zakupów :-) Ja nie potrafię polować w lumpkach, wolę używki na allegro gdzie filtruję sobie rozmiar/kolor. Wchodząc do lumpka wpadam w połoch, nie wiem czego gdzie szukać bo tam wszystko pomieszane :rofl2: Przez to przepłacam, ale i tak w porównaniu z cenami ciążowych rzeczy w galeriach jestem do przodu ;)

fanti też ciążę rozpoczęłam z furaginum :-pna szczęście pęcherzowe przypadłości szybko ustały, skończyło się na 3 tabletkach. Dzień czy dwa od ich odstawienia wyszedł test.

volka bardzo mądre podejście. Znajoma łykała "profilaktycznie" przez większość ciąży i jej córcia ewidentnie cechy dziecka ponospowego nosiła- piersi nie chwytała więc na butli od początku i w pierwszym roku życia na wszystkich zdjęciach z rozdziawioną buzią, nie wiem czy z tego wyrosła bo straciłam kontakt z tą mamą.
Alternatywą dla nospy jest chyba buscopan, ale zabijcie nie wiem czy przypadkiem składu nie ma podobnego tylko nazwę inną...

Lilith to Ty chyba koszykarza masz za narzeczonego :-D Niezła różnica! Ja mam tyle wzrostu co Ty, kiedyś miałam chłopaka 190 i dla mnie to była wieża, a co dopiero ponad 2 metry :szok:

reklama
fanti też ciążę rozpoczęłam z furaginum :-pna szczęście pęcherzowe przypadłości szybko ustały, skończyło się na 3 tabletkach. Dzień czy dwa od ich odstawienia wyszedł test.

No ja więcej tego wzięłam.. dwa dni po 5 x dziennie :baffled: to było 2 tyd po zajściu w ciążę..

Bar Bra i LilithGoth macie już dostęp do wątku ze zdjęciami :tak:

Do góry