reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Ona && za wizytę:tak:

Mala Mi ech wspolczuje tej diety, tym bardziej przy smaku na slodkie, na szczescie do marca coraz blizej ;)

Cocosh wow, szczuplutka jestes. Ja jestem yego samego wzrostu i przez dlugi dlugi czas mialam 70 na wadze. Teraz jest 60, chyba gonitwa za 2 latkiem robi swoje. Kalorii nigdy nie liczylam, ani specjalnie nie patrzylam co mam na talerzu - bo za bardzo lubię jesc ;) no ale szczupla tez nie bylam nigdy, bo mi wszystko w brzuch idzie i zawsze ten brzuszek mi towarzyszy

No ja jako takich zachcianek nie mam, pomidory mi po prostu lepiej smakują :D na poczatku mialam wieksza ochote na mieso i rosol, ale teraz mi przeszlo.

reklama
To ja przy moich 155 cm mam 46 kg, teraz mam 49 i tez powoli 5 mc. A jem i jem i jem, ale to geny po tacie. Odmawialam sobie tydzien, wiecej nie dalam rady. Nadrobilam chyba za miesiac a waga ta sama.

Witam sie z rana [emoji14]
Mnie kolejki w labolatorium jak na razie nie dotycza, krew mialam pobrana raz i na razie nie zanosi sie na kolejne klucie.
A ja dzis obudzilam sie w dobrym humorze, zjadlam sniadanko i nagle musialam biec do toalety, calusienkie zwymiotowalam.. I trymestr byl ok a teraz sie zaczyna ? To juz drugi raz bliskie spotkanie z kibelkiem..
Drugi raz to jeszcze nie tragedia. Ja 6tyg dzien w dzien po kilka razy dziennie wymiotowalam [emoji14]. Dopiero okolo 13 tyg przeszlo. I teraz zdarza mi sie zwymiotowac np dzisiaj rano :/

A ja sie waga chwalic nie bede, bo jestem duza [emoji14] 6 z przodu wagi to nie pamietam kiedy widzialam ostatnio.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Mnie to raz w tygodniu nachodzi na zachciankę. Wtedy jem lody z maca albo chipsy albo ciacho...albo wszystko naraz.
Cały tydzień poza tym dniem jem zdrowo - dużo warzyw, trochę owoców, czasem chleb (ale tylko probody białkowy bez węgli) do tego jajka i nabiał, mięcho i ryby pieczone. Rzadko mi się zdarzy zjeść więcej niż 2000 kcal. W poniedziałek np. zjadłam razem 1600, wczoraj, 2000, dzisiaj narazie 1000. Mam wielkie postanowienie pozwalać sobie od tej pory na zachcianki o wiele rzadziej.
Ja już jestem 6 kilo do przodu :p tyję tak po 1,5 kg na miesiąc. Chyba i tak nie jest źle bo przed ciążą jadłam dziennie po 1000-15000 kcal od pół roku :p (niedoczynność i tyłam od powietrza). Ostre będę walczyć żeby tempo utrzymać i nie mieć dużo do zrucenia po ciąży.
Matko jak ja zazdroszczę dziewczyną co nic się nie muszą starać żeby być chude XD nienawidzę ich wszystkich :p
A czy przy tarczycy miałaś badanie insuliny?? Bo często to idzie w parze I stąd waga z powietrza idzie W górę A diety ruch kalorie nie zbyt duże efekty dają. Ja wiele lat szukałam przyczyny dlaczego tak trudno mi zbić wagę A W drugą stronę to głębszy oddech Już robi swoje. Dopiero niedawno diagnoza została postawiona I są efekty zaskakujące. Jednak nie każdy lekarz chce to leczyć.

Każda z nas jest inna- ale grunt to dobrze czuć się w swojej skórze:-) Ja sobie zawsze mówię, że jestem zaje.ista i lepiej się żyje:-D

Ja was teraz nadrobiłam bo niedawno wróciłam kupiłam kilka rzeczy dla mojego maluszka ale coś mi tel nawala więc wrzucę na razie 1 zdj a potem jak moj z pracy wróci to pozostałe 2 wrzucę :-)

co do wagi no ja mam 160 cm a z wagą to na swojej miałam przed ciążą 44 a teraz w ciąży to u położnej zaczęłam od 42,8 potem po 2 tyg 43,9 a potem znowu 2 tyg i 44,5 :-)

ja dziś mam kiepski dzień bo spać mi się chce cały czas znowu mnie na pączki bierze nigdy w życiu tyle pączków nie zjadłam co teraz w ciągu 1 miesiąca:-) na drodze same debile jeżdżą:wściekła/y: ale przynajmniej może noc będzie udana bo poduszka na urodzinki mi przyszła :-D

aaa no i powiem wam że to pewnie za wcześnie ale ja napewno czułam wczoraj 6 razy jak mnie maluch kopnął to nie mogło być nic innego:-)

Kurcze czytam Was, chce którejś odpowiedziec ale zanim dojdę do końca z=czytania to zapominam której co chciałam odpisac :)
Mała_Mi napewno chciałam napisać że też waga dopiero 0,5 kg do przodu bo schudłam 2,5 kg na początku. Jeszcze coś chciałam napisac i zapomniałam. Z moją pamięcią jest coraz gorzej. AAA już wiem. Że też jadłam jak szalona pomidory i zupy pomidorowe :-D
Dziś rozmawiałam o szczepionkach z jedną pielęgniarką i jak się dowiedziała że to 18 tydzień to się za głowe złapała. Nic nie widac :)

reklama
Do góry