reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Ja nie przytyłam nic ale od początku zrzuciłam pare kg...ale mam co zrzucać...:)ale wolała bym stać już z waga nawet w miejscu ,ale juz nie chudnąć bo się boję...:)

U nas stawiają wiatraki prądotwórcze...właśnie pierwszy stanął na przeciwko naszej firmy...widzę go stąd doskonale...mam nadzieje ze nie będą robiły tyle szumu jak to dużo ludzi mówi...

reklama
aleksandrab nie wiem o jakim konkretnie preparacie do masażu krocza mówisz, ale 4 lata temu słyszałam w szkole rodzenia o specyfiku "Dianatal", który aplikuje się jak zaczyna się już akcja porodowa, podobno chroni przed pękaniem. Nie używałam także nie wypowiem się o skuteczności, mnie nacinali i powiem tyle że nacięcie jest pikusiem przy hemoroidach które potrafią wyleźć podczas porodu :-p

Cocosh piękny domek!!! Gabarytowo idealny- nie za duży nie za mały i do tego jaki uroczy przez swój kolor! W środku bajki, normalnie mogłabym się tam po was wprowadzić i nic bym nie zmieniała :-D I do tego projekt pod łobuza bałaganiarza jak ja :-) normalnie te wszystkie projekty jakie dotąd widziałam były takie "sterylne" na wysoki połysk, bijące ładem i porządkiem po oczach, a wasz projekty już wygada jakby ktoś tam mieszkał. SUPER! Zazdroszczę, mam nadzieję że doczekam kiedyś dnia żeby pochwalić się swoim domkiem, póki co jeszcze kilka lat spłacania naszego M3...

Bar bra matko jaki z Ciebie chudzielec:szok:

Kurde wzrok mi leci na łeb na szyję, nie wiem czy to ciąża czy jakieś zapalenie spojówek :(

Dziekuje! Poszukam w takim razie :)

Kupiłam syrop *spam*- dobrze, że któraś z Was pisała, żeby zatkać noc przy piciu, bo chybabym go zwróciła:baffled:
Strasznie mnie głowa boli, nie wiem czy to nie zatoki....

Ja sobie kupiłam tabletki *spam* właśnie na gardło,ujdą...malinowo miodowe,ale mi jezyk kołkiem staje normalnie jak koncze je jeśc:)no ale...wyjścia nie ma...

Laluna mnie na samym poczatku ciazy przez jakis miesiac dzien w dzien bolała głowa po godzinie,dwie...może też to masz:)

Ostatnia edycja:
Cocosh sliczniutki domek. Oby dobrze Wam sie w nim mieszkało! !!
Na przeziębienia dobry jest syrop z czosnku lub cebuli. Nie zaszkodzi a moze pomoc. Choć mnie odrzuca zapach!!!
U mnie koncowka 17 tygodnia i jakies
0,5 kg na plusie. Chociaż nie czuję tak często ruchów jak przedtem.

sarna, u mnie też jakby bąbelki zniknęły. tylko od czasu do czasu się pojawiają, już się trochę schizowałam, ale koleżanka, która urodziła niedawno 3 dziecko powiedziała, że regularne ruchy przy trzecim dopiero od 19/20 tygodnia poczuła, mimo że chudzinka Więc sobie spokojnie poczekam i nie będę się nakręcać. Brzuch mam wsumie duży, a dzidzia mała, więc ma dużo miejsca i nie czuję fikołków.

Dużo zdrowia dla wszystkich chorowitków. Współczuję bo w sierpniu przechodziłam to samo, też kupiłam *spam* + syrop z cebuli, a potem dostaliśmy syrop z sosny. Jakoś udało mi się wykurować, ale ze 4 dni w łóżku głównie spędziłam.

Ja mam na razie ok 1 kg na plusie - zleży kiedy się zważę, jak rano to waga waga taka sama, jak wieczorem to +1.

Jutro po południu mam USG i zaczynam mieć stresa :szok:

Cocosh domek wspaniały.. nic tylko pozazdrościć.. :)

Któraś z Was pisała wcześniej, że powinno się przytyć 15 kg w ciąży.. Otóż nie ma na to żadnej reguły.. każdy organizm jest inny i jeden przytyje 15 kg i zrzuci je szybko inna mama raptem kilka kg i też znikną bez problemu.. a jeszcze inna będzie miała i z kilkoma problem..

Właśnie miałam Was pytać o ruchy dzieci.. czy już je czujecie.. bo mnie właśnie od jakiegoś czasu -może ze 2 tyg czuję "coś" i bardziej przypisywałam to naturalnej perystaltyce jelit.. ale teraz już coraz mocniej to czuję.. A niby ruchy powinny być odczuwalne od 20 tyg..
:sorry:

Na wszelkie przeziębienia w ciąży zawsze dobrze jest sprawdzać leki pod kątem co można podać niemowlakowi.. bo mniej więcej są w tym samym "worze" co dla kobiet w ciąży. Prawie wszystkie ziołowe leki są dla nas dobre.. a i zawsze można zapytać w aptece..

reklama
Do góry