reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
cocosh, piękny masz dom, a ten projekt w środku bajka, moje klimaty:) my mieszkamy 6 rok, a już bym najchętniej wszystko pozmieniała, narazie remontujemy trochę salon, też zrobiliśmy białe cegiełki na ścianie i biała ława z palet zamówiona:)

Cocosh fakt staram sie znalezc plusy. Mniej przytyje, celullit mi nie straszny i dzidzuś nie bedzie znał smaku słodkiego [emoji14] No ale czasem marze o dużych lodach z obrzydliwe duza iloscia bitej smietany :D

Ech 2 raz pisałam posta i mi się skasował, raczej nie dam rady was nadrobić :sorry:

Sylvi
w poprzedniej ciąży lekarz mi zalecił psikacz tantum verde i orofar na gardło, brałam, mała zdrowa jak ryba i najważniejsze że po orofarze gardło nie bolało. Z naturalnych rzeczy to znajoma poleciła mi zjeść łyżkę naturalnego miodu i też była ulga :tak: My remontowaliśmy mieszkanie 2 lata temu i normalnie nie wiem co miałam w głowie przy robieniu salonu, teraz bym zupełnie inaczej go zrobiła :sorry:

Co do różnicy wieku to chyba zależy od człowieka, bo mam znajomą co ma 2 starszego rodzeństwa, siostra jest starsza o chyba 12 lat, brat o 10 i właśnie ta starsza siostra lepiej się dogaduje z młodszą, niż z bratem, gdzie jest taka mała różnica wieku. Dodam, że mają do siebie z 200 km, rozmawiają przez telefon codziennie. Za to znam rodzeństwa z małą różnicą wieku typu 3 lata to wiecznie jest między nimi podświadome współzawodnictwo, nawet jak już są osobami dorosłymi, mającymi swoje rodziny itp.

Cocosh my wszystkie rzeczy małej zmieściliśmy w 1 komodzie :tak: Dopiero potem trzeba było pomyśleć chociażby o skrzynce na zabawki, bo tego się tyle zbiera, że nawet nie wiadomo kiedy nie ma gdzie tego trzymać. To bardzo mało ważysz, ja przy tym wzroście startuję z 60 kg, ostatnio było 1,5 na plusie. Jak schudłam 7 kg w pierwszej ciąży to szybciutko w 2 trymestrze nadrobiłam do starej wagi, po porodzie od razu miałam wagę tą o 7 kg mniejszą i tak się utrzymywała przez długi czas, a nic z nią nie robiłam. Może Twój organizm po prostu potrzebuje większych zapasów, bo z tego co pamiętam pisałaś że byłaś na diecie przed ciążą? ;-) Ja bym się nie przejmowała tak bardzo, na tarczycy się nie znam, ale skoro masz ustawione leki to nie powinno być problemu. Ponoć jest zalecane by przytyć ok 15 kg, a co najmniej 9, o ile się nie mylę.

My wczoraj robiliśmy chrzciny, jak którejkolwiek przyjdzie do głowy czekać z tym nie wiadomo ile jak my, to odradzam :szok: Jeszcze myślałam, że mi się od 2 dni dziecko rozkłada akurat na to wydarzenie, wczoraj wieczorem patrzę, czemu była taka niegrzeczna, a tu ząb wyłazi... Też ma wyczucie czasu... W każdym razie objadłam się wczoraj po uszy, a jeszcze tyle jedzenia zostało, kto to wszystko zje :szok:

Misana880 - ja jestem jeszcze z Krakowa, chociaz przeprowadzam sie do Wieliczki od stycznia :)
Szukam wlasnie jakis zajec fitness lub pilates dla ciezarnych. Pomimo ze znalazlam cale mnostwo szkol, to maja po trzy zajecia na tydzien i najczesciej w godzinach porannych..

cocosh, piękny masz dom, a ten projekt w środku bajka, moje klimaty:) my mieszkamy 6 rok, a już bym najchętniej wszystko pozmieniała, narazie remontujemy trochę salon, też zrobiliśmy białe cegiełki na ścianie i biała ława z palet zamówiona:)

Dziękuję. :) też sie boję właśnie że za bardzo szastamy kasą a i tak za kilka lat będziemy już chcieli coś innego.
Białe cegiełki wyglądają super a na stolik właśnie szukamy gdzieś palet :)

reklama
cocosh ładny domek :-)

misana ja jestem z Knurowa koło Gliwic :tak:

mała mi ja się ważę w domu i mam 44 kg a u położnej miałam 42,8 a ostatnio 43,9 po wakacjach więc będę się sugerowała narazie tą wagą od położnej bo moja może przekłamywać :-pjakoś nigdy nie miałam problemu z jedzeniem ale teraz mogła bym coś chociaż odrobinkę przytyć a tu nic:-p

Do góry