reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja skolei pewna co do płci nie jestem bo nie za dobrze widoczne było większość czarno niby powiedziano ze to chłopak ale ja będę pewna jak będzie przejrzyście a usg miałam 17 listopada to był początek 21 tyg a na drugi dzień mały zaczął sie ruszać a teraz przeważnie sie budzi o 18 bądź nie raz 24 w nocy i tak trzy godziny jak nic z przerwami buszuje a wczoraj jak mój maz położył rękę na brzuchu a dokładnie trochę pod i zaczął delikatnie budzić maleństwo i paluszkami budzić wiec mały nie czekał długo tylko jak kopnął to mój aż podskoczył a okien wole nie myć bo nie dość ze jestem niskiego wzrostu to sie wogole szybko mecze a teraz u mnie to 23 tydz i problemy z snem mam, plecy bolą tez jak diabli

reklama
Do poki nie bralam duphastonu pierwszy trymestr minął lajcikowo. W 8tc przez krwawienie dostalam duphaston - od tego czasu mialam mdłości (nie wymioty tylko czesto bylo mi.mdło ale przez krotka chwile). Duphaston przestalam brac i mdlosci minely. Kazda moze reagowac inaczej na leki.

Wlasnie wystraszylam sie mojego zatkanego nosa i polecialam po kwas L-askorbinowy do letniej herbatki i przygotowalam na jutro mieszanke miodowa (miod, cytryna, pylek kwiatowy, propolis). Nie dam sie przeziebieniu brrrr! Nie chce byc przeziebiona! Noi patrze na forum a Wy tez o katarze piszecie :D

Haha :D tez mam wyzsze cisnienie na wizycie. Zwykle 130/80 albo 140/80 a w domu (czyli jak zawsze) 100/60 :)

POZNANIANKI: Gdzie w Poznaniu jest H&M z dzialem "mama'? Chyba nie obede sie bez jeansow ciazowych. W legginsach mi zimno :dry:

Gdzie Ty jesteś ze takie cieplutko bedziesz mieć w styczniu? Ja to się cieszę ze zima wypada, bo upały były dla mnie okropne, a przeważnie noce a to były dopiero początki ciąży. Teraz sypialnie wietrze, kaloryfer zakręcona i tak dopiero śpię.

Jestem w Australii. I wcale sie nie ciesze pogoda.. ogolnie jak dla nich jest mega zimno i narzekaja to mi wtedy temperatura odpowiada i mozna normalnie funkcjonowac. Czyli tylko w tutejszej zimie ;)

Alexhi no to my sie cieszymy ze w sumie nie bd takie wielkie w upaly a u ciebie w Australii jak dopiero wiosna to kiepski czas pewnie. niezbyt długo tam jestes wiec organizm pewnie sie jeszcze nie przystosowal zbytnio a tu jeszcze dzidzia.

f2w3d5qp2mnkny6u.png
Ogolnie tutaj wszystko na odwrot.
Ostatnio mialam pierwsza wizyte w szpitalu i polozna powiedziala ze po 6 godzinach od porodu wypisuja do domu... oczywiscie jak wszystko w porzadku z dzieckiem.
Przeraza mnie to :p
Juz widze mojego 2 letniego syna skaczacego mi na brzuch i marudzacego ze chce wyjsc z mama na plac zabaw 7 godzin po porodzie. A tak liczylam na chwile spokoju w szpitalu ;)

Ostatnia edycja:
Ogolnie tutaj wszystko na odwrot.
Ostatnio mialam pierwsza wizyte w szpitalu i polozna powiedziala ze po 6 godzinach od porodu wypisuja do domu... oczywiscie jak wszystko w porzadku z dzieckiem.
Przeraza mnie to[emoji14]Juz widze mojego 2 letniego syna skaczacego mi na brzuch i marudzacego ze chce wyjsc z mama na plac zabaw 7 godzin po porodzie. A tak liczylam na chwile spokoju w szpitalu ;)
u nas to samo, rano rodzisz a wieczorem wychodzisz[emoji12] na szczęście mnie to minie więc będę miała chwilę by chociaż psychicznie przyzwyczaić się do nowej sytuacji[emoji4]

Ja skolei pewna co do płci nie jestem bo nie za dobrze widoczne było większość czarno niby powiedziano ze to chłopak ale ja będę pewna jak będzie przejrzyście a usg miałam 17 listopada to był początek 21 tyg a na drugi dzień mały zaczął sie ruszać a teraz przeważnie sie budzi o 18 bądź nie raz 24 w nocy i tak trzy godziny jak nic z przerwami buszuje a wczoraj jak mój maz położył rękę na brzuchu a dokładnie trochę pod i zaczął delikatnie budzić maleństwo i paluszkami budzić wiec mały nie czekał długo tylko jak kopnął to mój aż podskoczył a okien wole nie myć bo nie dość ze jestem niskiego wzrostu to sie wogole szybko mecze a teraz u mnie to 23 tydz i problemy z snem mam, plecy bolą tez jak diabli
Mam to samo, niewyraźnie było widać na tym usg i mówiła że wygląda jej to na siusiaka ale pewności nie daje.... we wtorek mam usg więc wstrzymuje się z jakimikolwiek zakupami [emoji4]

Jestem w Australii. I wcale sie nie ciesze pogoda.. ogolnie jak dla nich jest mega zimno i narzekaja to mi wtedy temperatura odpowiada i mozna normalnie funkcjonowac. Czyli tylko w tutejszej zimie ;)
Mogłabym się zamienić bo kocham ciepelko! [emoji1] Tu niektóre dziewczyny pisały ze na noc zakrecaja kaloryfery a ja non stop marzne!

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Matka standardowo nie może spać :)
Wiecie co? Mała mnie kopnęła 3 razy, 3 widoczne kopniaki mojego serduszka <3 Jestem w szoku, bo czułam ruchy mega delikatne,a tu taka niespodzianka :D piękne uczucie :)
Super! Ja nie czuje kopniaczkow ale często już czuje takie bąbelki o których Wy pisalyscie wczesniej! I takie uczucie mam jakby maluszek pływał z jednej strony na drugą! [emoji1]

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry